
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: خدمات آب و فاضلاب در مرز خسروی از پایداری مطلوبی برخوردار است که در هیچ مرز دیگری در کشور نمونه ندارد و بر این اساس میتوان با اطمینان خاطر کامل، مردم کشورمان را به استفاده از مرز خسروی برای سفر به عتبات عالیات دعوت کرد.
رضا داوودی، با اشاره به موقعیت ویژه استان کرمانشاه در مسیر عبور زائران اربعین گفت: حدود ۷۰ درصد زائران کل کشور که قصد عبور از هر مرزی را دارند، از مسیر استان کرمانشاه عبور میکنند. از ورودی استان در کنگاور تا شهر اسلامآباد غرب، خدمات شرکت آب و فاضلاب شامل آبرسانی و دفع فاضلاب برای همه موکبها و محلهای اسکان چه موقت و چه دائمی برقرار است.
وی ادامه داد: موکبهایی که در محدوده شبکه آب و فاضلاب ما قرار دارند، بهصورت روتین از طریق شبکه تحت پوشش قرار میگیرند و آن دسته از موکبهایی که خارج از محدوده هستند، با استفاده از تانکرهای آبرسانی سیار و ثابت خدمات دریافت میکنند.
مدیرعامل آبفا کرمانشاه با اشاره به تمرکز ویژه خدمات در مرز خسروی و پایانه مرزی منذریه عراق اظهار داشت: از اسلامآباد غرب تا مرز خسروی و همچنین منذریه عراق، خدمات ما به زائرانی که مرز خسروی را برای عبور انتخاب میکنند، ادامه دارد. خوشبختانه سالهاست برای سهولت زائران، در منظریه عراق نیز مستقر هستیم.
داوودی همچنین به اهمیت مرز سومار اشاره کرد و گفت: دو مرز ویژه داریم؛ مرز خسروی برای عبور زائران و مرز سومار برای عبور موکبداران و بارهای ترانزیتی. امسال برای نخستینبار، مرز سومار نیز بهطور کامل از آب پایدار برخوردار شده است. این مهم با احداث خط انتقال ۱۵۵ کیلومتری از سرپلذهاب تا بازارچه مرزی ممکن شد.
وی یکی از مهمترین اقدامات امسال را اجرای کامل پروژه فاضلاب شهر خسروی عنوان کرد و افزود: در سال ۱۴۰۴، شبکه جمعآوری فاضلاب، ایستگاه پمپاژ و خط انتقال فاضلاب شهر خسروی به بهرهبرداری رسید و اکنون این منطقه به لحاظ جمعآوری فاضلاب بهطور کامل پایدار شده است.
داوودی با اشاره به تلاش برای تأمین آب شرب و یخ زائران در نقطه صفر مرزی گفت: در پایانه مرزی خسروی، با استفاده از کلمنهای بزرگ آب یخ، خدمات آبرسانی شبانهروزی انجام میشود. علاوه بر آن، برای نخستینبار سوله ذخیرهسازی آب با ظرفیت یک میلیون بطری آب معدنی در نقطه مرزی ساخته شده است. این انبار در صورت بروز مشکل در انتقال آب بستهبندیشده توسط سایر دستگاهها، توان تأمین آب مورد نیاز برای مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت را دارد.
وی همچنین افزود: در کنار این انبار، یک سوله دیگر برای سردخانه آب و یخ احداث شده است که ظرفیت ذخیرهسازی ۵۰۰ هزار بطری آب را دارد. این اقدام، ضریب اطمینان ما را برای خدماترسانی اضطراری در نقطه صفر مرزی بهطور چشمگیری افزایش داده است.
داودی در ادامه تصریح کرد: امسال موفق شدیم آبرسانی را به سمت خاک عراق هم توسعه دهیم. در منطقه منذریه عراق، بخشی از شبکه توزیع آب برای خدماترسانی به زائران ایجاد شده و تاکنون حدود ۷۰ درصد آبرسانی در این بخش انجام شده است. همچنین بطریهای آب معدنی به موکبداران تحویل داده میشود و تانکرهای سیار نیز برای پر کردن مخازن ثابت آنطرف مرز فعال هستند.
وی درباره وضعیت فاضلاب در آن سوی مرز گفت: در منذریه عراق، ستاد اربعین کشور مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برای احداث شبکه فاضلاب اختصاص داده است اما اجرای این طرح منوط به تصویب و صدور مجوز توسط طرف عراقی است. در صورت صدور مجوز، عملیات بلافاصله آغاز خواهد شد و امید میرود تا اربعین سال آینده فاضلاب منذریه نیز پایدار شود.