پتروشیمی زاگرس در مجمع ۱۴ مرداد ماه برای سهامدارانش سوپرایز کنار گذاشته

متین دیداری جلوه ای از نوآوری وخلاقیت را به نمایش گذاشت تا یک سال مالی زیان ده با ۵ برابر سود بیشتر نسبت به سال قبل برای سهامداران به ارمغان بیاورد.
بر اساس اطلاعات درج شده در کدال شرکت پتروشیمی زاگرس ۱۴ مرداد ماه مجمع عمومی عادی ومجمع فوق العاده خود را برای سال مالی منتهی به ۱۴۰۳ برگزار می نماید.
این در حالی است که در سال گذشته بارها مدیریت این شرکت در حضور مقامات رسمی کشور و رییس جمهور نگرانی های صنعت متانول را از گرانی نرخ خوراک گازی و سرویس های جانبی و همچنین قطعی مکرر خوراک گازی و یوتیلیتی به عناوین مختلف و در نتیجه توقف تولید را عنوان کرده است و فی الواقع در واقعیت هم تولید متانول در شرایط کنونی با مشکلات متعدد داخلی و کاهش چشم گیر نرخ فروش صادراتی متانول اگر زیان ده نباشید شاید بتواند از پس هزینه های خودش برآید.
ولی کن با آفشای صورت مالی های حسابرسی شده سال ۱۴۰۳ حتی خوش بین ترین فرد هم تصور افزایش سود خالص این شرکت را ۵ برار بیشتر از سال قبلش پیش بینی کند.
با توجه به تهدید های زیادی که در حال حاضر پیش پای صنعت متانول میباشد لازم است بررسی دقیق تری از اعجاز سود آوری در زاگرس به عمل اید تا بتوان از برای سایر متانول سازان الگو سازی کرد که در ذیل به آن میپردازیم .
۱- اصلاح فرایند های تولیدی برای کاهش مصرف گاز
۲- پیاده سازی پروژه PSA و جمع آوری گاز های فلر هر دوسایت و استفاده از آن در فرایند های تولیدی
۳- کاهش هزینه های حمل متانول با مدیریت بهینه و کاهش تعداد بنادر و همچنین کاهش شدید هزینه های دموراژ
۴- انجام اورهال در زمان قطع گاز و تعویض تجهیز حساس که منجر به کاهش تولید می گردید.
مجموع اقدامات فوق توانسته مجمع امسال را برای سهامداران با طعم شیرین درآمد عملیاتی ۲۴ همت و سود ناخالص ۷.۶ همت همراه کند.
ولی با نگاه ساده به به میزان درآمد شرکت و سود آن علارقم پیاده سازی تمام فرایند های عملیاتی به واضح مشخص است که سود حدودا ۳۰ درصدی با این حجم از سرمایه گذاری و همچنین برنامه های آتی این شرکت برای پیاده سازی طرح های زنجیره تکمیل محصول از جمله اتانول سنتزی و واحد ASU و نیروگاه برق و … سود قابل ملاحظه ای نیست و تنها دلیل اصلی را قیمت بالای نرخ خوراک گازی و سرویس های جانبی میتوان دانست .
در واقع با توجه به توقف تولید مجتمع پتروشیمی زاگرس و تولید ۱.۷ میلیون تن در سال گذشته بیان گر اینموضوع است که تولید با این نرخ خوراک گازی و یوتیلیتی زیان ده است و هرچقدر تولید کمتر باشد احتمال سود آوری شرکت های متانولی بیشتر است .