پروژه پیشران مگامدول جهان فولاد آماده راه اندازی
زینب غضنفری
علی پورمعصومی، مدیرعامل شرکت جهان فولاد سیرجان، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار عصراقتصاد در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی ایران متافو ۱۴۰۳ گفت: در سال ۱۴۰۰، دو پروژه پیشران در شرکت جهان فولاد سیرجان تعریف شد.
پروژه اول، پروژه احیای شماره ۲ با ظرفیت یک میلیون و پنجاه هزار تن و پروژه دوم، احیای شماره ۳ مگامدول با ظرفیت یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن است.
پورمعصومی ادامه داد: به لطف پروردگار و با تلاش همکاران، پروژه اول در خردادماه سال جاری وارد مدار تولید شد. ما توانستیم در کمتر از ۳۲ ماه رکورد احداث و راهاندازی پروژه اول را در کشور ثبت کنیم.
پروژه دوم در حال حاضر حدود ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و آماده تست گرم است، ولی به دلیل محدودیتهای گاز، امکان روشنکردن مشعلها وجود ندارد. فرآیند این تست ۴۰ روز طول میکشد تا وارد مدار تولید شویم.
با توجه به سهمیه گازی که به ما تعلق میگیرد، این امکان فراهم نیست. تستهای سرد آغاز شده و تستهای گرم به اواخر آبان ماه موکول خواهد شد که تقریباً یک تا دو ماه طول میکشد تا وارد فاز تولید آزمایشی و تولید نهایی شویم.
مدیرعامل شرکت جهان فولاد سیرجان اظهار داشت: در حال حاضر با وزارت صمت و شرکت ملی گاز مکاتبات و مذاکراتی در خصوص سهمیه راهاندازی گاز پروژه انجام شده است و در صورت تحقق این مذاکرات، خواهیم توانست در بهمن ماه به تولید برسیم.
وی با اشاره به محدودیت انرژی گفت: شرکت ما توانسته با توجه به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، روند افزایش تولید خود را حفظ کند و به رشد و افزایش تولید کمک کند. مشارکت مردم از نظر من، صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی و اصلاح الگوی مصرف است که به رشد تولید کشور کمک خواهد کرد.
پورمعصومی در پاسخ به سوالی درباره خسارات ناشی از قطعی برق و گاز، بیان کرد: در حال حاضر شرکت جهان فولاد روزانه ۲۵۰۰ تن تولید آهن اسفنجی و ۵۰۰ تن شمش فولادی کاهش تولید دارد.
وی افزود: امسال با تصمیمات هیئت مدیره و خرید برق تضمینی از نیروگاه سمنان و همچنین خرید ۲۰ درصد سهام شرکت گهر انرژی، در بخش انرژی سرمایهگذاری صورت گرفته که باعث شده تا امروز ۳۶ درصد در مجموع تولیدات رشد داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت جهان فولاد سیرجان با بیان اینکه در سالهای اخیر اقداماتی در حوزه بومیسازی و صرفهجویی ارزی انجام شده، گفت: بیش از ۶۷ درصد در پروژه مگامدول و آهن اسفنجی شماره ۲ بومیسازی شده و بیش از ۸۰ درصد تجهیزات کارخانجات از داخل تأمین شده است.
وی افزود: در کشور اقدامات خوبی در زمینه تولیدات دانشبنیان در حال انجام است و شرکتهای دانشبنیان نیز کارهای قابل توجهی را انجام دادهاند.
پورمعصومی در پایان تصریح کرد: مجلس در زمینه قرارداد همکاری با شرکتهای دانشبنیان، قانون مناسبی را تصویب کرده و بر همین اساس، شرکت جهان فولاد سیرجان با ۲۰ شرکت دانشبنیان قرارداد همکاری در زمینه بومیسازی و تکنولوژیهایی که به بهبود کیفیت و افزایش کمیت تولید کمک میکند، منعقد کرده تا بتواند قدم مثبتی در جهت پیشرفت کشور بردارد.