پول هوشمند و حرفه ای آماده ورود به بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه بسیار ارزنده است و این ارزندگی در تاریخ بازار سرمایه کشورمان کم سابقه است، اما دلیل زیادی وجود دارد که موجب شده است تا نه تنها نقدینگی وارد بازار سرمایه نشود، بلکه شاهد خروج نقدنگی از بازار سهام نیز هستیم.
دکتر مصطفی نصراصفهانی، در گفتگو با … با اشاره به مطلب فوق اظهار کرد: اولین دلیل که موجب شده است تا بازار سرمایه در عین ارزندگی مورد اقبال اهالی بازار سرمایه نباشد این است که نرخ بهره بانکی بالا است و با سود بدون ریسک ۲۳ تا ۲۴ درصدی، سرمایه گذار اقبالی برای سرمایه گذاری در بازار سهام ندارد.
نصر اصفهانی گفت: جدای از بحث افت بازارهای جهانی و ارزش تاثیرگذار کامودیتی ها، دومین دلیل که موجب شده است تا شاهد خروج پول از بازار سرمایه باشیم به برجام بر می گردد، زیرا که اگر برجام عملیاتی شود نقل و انتقال پول تسهیل می شود و هزینه شرکت های بورسی برای نقل و انتقال کالا کاهش و همچنین هزینه های جانبی دیگر همچون هزینه بیمه نیز کاهش می یابد.
این کارشناس بازار سرمایه بیان داشت: ضمن این که با برجام ورود سرمایه گذار خارجی تسهیل می شود و با ورود سرمایه گذار خارجی، تکنولوژی های روز نیز به کشور وارد خواهد شد؛ اما اگر برجام محقق نشود، هزینه شرکت های بورسی افزایش خواهد یافت و تورم کالایی بیشتر از گذشته احساس خواهد شد، در نتیجه بازار سرمایه به مذاکرات برجامی حساس است و تا زمانی که تکلیف برجام مشخص نشود، نمی توان انتظار داشت که سرمایه به بازار سرمایه ورود کند.
این تحلیل گر بازار های مالی ابراز داشت: گزارش سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ شرکت های بورسی بسیار جذاب بود، اما این مورد هم نتوانست تا ورود نقدینگی را به بازار سهام تسهیل کند، احتمالا در گزارش های ۶ ماهه نیز گزارش های سه ماهه تکرار شود، اما آن چه که پول را جا به جا می کند، نه بنیاد شرکت های بورسی است و نه گزارش های بسیارعالی شرکت های بورسی.
نصراصفهانی گفت: اگر شرکتی هم وجود داشته باشد که گزارش بسیار جذابی از خود ارائه دهد، رشد این سهم، موقتی خواهد بود، اما همین رشد موقتی هم با بازیگران سهم رشد خواهد کرد.
این فعال بازار سرمایه عنوان کرد: برخی ها عنوان می کنند که دولت باید در بازار سرمایه دخالت کند تا بتواند این بازار را جذاب و نقدینگی را از بازارهای موازی به بازار سهام منتقل کند. اما به نظر من دولت در هر کاری که دست گذاشته است آن جا را نابود کرده است. بنابراین دولت نباید دخالتی در بازار سرمایه انجام دهد. در چنین شرایطی بهترین اقدام دولت این است که هیچ کاری انجام ندهد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر این نکته که پول های حقیقی وارد شده به بازار سرمایه در حال تخلیه شدن است و به جای آن پول های حرفه ای در حال ورود به بازار سرمایه است، گفت: افت بازار سرمایه بقدری بوده است که می توان گفت نزول بازار سرمایه تمام شده است و به امید خدا نزدیک هستیم به رشد بازار سرمایه و به زودی روند صعودی ایجاد خواهد شد.