پیشبینی رشد ۲۰ درصدی در صادرات سیمان شرق برای سال ۱۴۰۰ +فیلم
بیش از نیم قرن پیش درفروردین سال ۱۳۳۲ شمسی نخستین کارخانه مولدسیمان در خراسان تاسیس شد که امروز به عنوان قدیمیترین کارخانه سیمان فعال در چرخه تولید ایران فعالیت میکند.
شرکت سیمان شرق از زیر مجموعه های شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر است که شامل چندین شرکت شامل: شرکت سیمان شرق بزرگترین تولیدکننده سیمان خاکستری شرق کشور و همچنین تولید آهک صنعتی و هیدراته – شرکت فعال بورسی با نماد «سشرق»، شرکت فرآوردههای بتنی سیمان شرق(بزرگترین تولیدکننده بتن آماده و قطعات بتی در شرق کشور)، شرکت سیمان سفید شرق(قطب تولید سیمان سفید در شرق کشور با بالاترین کیفیت)، شرکت معادن زغالسنگ شرق و شرکت حمل و نقل سپهر سیمان مشهد است.
به تازگی این شرکت اعلام کرده که صادرات بیش از ۲۰۰ تن سیمان چاه نفت به قیمت هر تن۲۴ دلار (درب کارخانه) توسط این شرکت به کشور ترکمنستان در آذر را انجام داده است.
برای بررسی بازار سیمان و شرایط موجود در این صنعت با سید محمدرضا طباطبایی معاون بازاریابی و فروش شرکت سیمان شرق به گفتوگو نشستیم که در ادامه میخوانید:
برای توسعه بازارهای صادراتی چه اقداماتی انجام داده و چه دستاوردهایی داشتهاید؟
شرکت سیمان شرق با توجه به سابقه طولانی در امر صادرات و شرایط مناسب جغرافیایی و همچنین دسترسی به امکانات حمل زمینی و حمل ریلی مناسب، توسعه بازارهای صادراتی و استفاده از فرصتهای ارزآوری برای کشورمان را همواره در دستور کار قرار داده است. وجود ظرفیتهای مناسب تنوع بخشی به محصولات و انواع مختلف بستهبندی حسب نیاز بازار از جمله دیگر موارد تسهیلکننده امر صادرات مورد توجه شرکت سیمان شرق است. برخی از اهم اقدامات به شرح ذیل است:
الف- ایجاد دفتر فروش مستقیم شرکت سیمان شرق در کشور افغانستان و شهر هرات.
ب- تقویت مشتریان صادرکننده کشورهای CIS از طریق پیگیری تأمین شرایط مناسب حمل ریلی و واگن حمل.
ج- استفاده از ظرفیت آسیابهای سیمان شرکت مجد خواف به جهت نزدیکی به مرزهای خروجی کشور به سمت کشور افغانستان برای توسعه بازار صادراتی.
د- شرکت در نمایشگاههای معتبر داخلی و خارجی به جهت به جذب مشتریان توانمند.
ه- تعریف ایجاد روابط پایدار با مشتریان صادراتی.
و- پیگیری مستمر از طریق مراجع ذیربط دولتی در جهت تسهیل خروج و حمل بار از مرزهای صادراتی.
آیا برای تولید سیمان با کارکردهای ویژه برنامه ای داشته اید؟ چه نتیجه ای حاصل شده است؟
با عنایت به لزوم حضور در بازارهای صادراتی بصورت مستمر قاعدتاً باید سازمان تولید شرکت با انعطافپذیری لازم و ظرفیتسازی بتواند نیازهای مشتریان را البته نه تنها در حوزه صادرات بلکه در حوزه بازار داخل نیز تأمین کند.
تولید و فروش سیمان حفاری چاه نفت کلاس G که جزو سیمانهای استراتژیک محسوب میشود با کاربری ویژه در حوزه اکتشافات نفت و گاز که در سال ۱۳۹۹ نخستین محموله به کشورهای CIS نیز صادر شد، تولید و فروش سیمان آنتی سولفات با کاربری ویژه در پروژههای عمرانی محیطهای مرطوب به طور خاص سفارشهای خوب و جذابی در خرید این محصول واصل شده است و برنامه تولید سیمانهای رنگی در مجموعه شرکت سیمان سفید شرق از جمله پروژههای اجرایی و در دست اجرا در راستای تنوع بخشی محصولات است. لازم به توضیح است که هم اکنون درخواست همان خرید محصولات مورد اشاره در واحد بازاریابی و فروش شرکت سیمان شرق موجود است.
رقیب اصلی شما در بازارهای صادراتی کدام شرکتهای داخلی و خارجی هستند؟ چه برنامهای برای رقابت با این شرکتها دارید؟
قاعدتا شرکتهای سیمانی داخلی خصوصاً شرکتهایی که نزدیک مرزهای صادراتی هستند با نگاه ابتدایی رقبای بالقوه شرکت سیمان شرق محسوب میشوند اما به این موضوع توجه شود که نگاه شرکت سیمان شرق در ابتدا همافزایی و هماهنگی حداکثری با کارخانجات داخلی است چرا که متفقاً قرار است سیمان کشور مان صادر شود. خصوصاً شرکت سیمان شرق با توجه به جایگاه خاص خود در منطقه شرق کشور به عنوان بزررگترین و با سابقهترین تولیدکننده سیمان نیمه شرق کشور در عین حال و در نگاه دیگر تقویت تو انمندی شرکت از طریق تنوع بخشی به محصولات و افزایش کیفیت، افزایش ظرفیت تحویل حجم صادراتی، جذب مشتریان توانمند بالقوه و تعریف روابط پایدار با ایشان و غیره از جمله اهم برنامه در حوزه رقابت در بازار صادراتی است. در حوزه رقبای خارجی از دو منظر موضوع را میتوان نگاه کرد اول تأمین سیمان در مناطقی از کشورهای همسایه که عملاً به دلیل بالا بودن هزینه حمل و نقل و تعرفه بالای واردات از ایران به آن کشورها عملاً امکان تأمین نیست به طور خاص قسمت شمال شرق افغانستان و کشور ازبکستان که این دسته از مسائل اصولاً مواردی است که باید در روابط سیاسی و اقتصادی فیمابین کشورها حل و فصل شود.
دوم موضوع بهای تمامشده سیمان تولیدی و کیفیت است که از این دو منظر تولیدات داخل کشور و از جمله شرکت سیمان شرق کاملا قابل رقابت و دارای برتریهای مشخص است.
چشمانداز شرکت سیمان شرق برای سال ۱۴۰۰ به چه صورت خواهد بود؟
در افق سال ۱۴۳۰ ادامه سیاستهای قبلی در دستور کار است. به طور مشخص برنامهریزی دقیق و منسجم در تنوع بخشی محصولات، افزایش درآمدهای صادراتی از طریق بالا بردن نرخهای فروش و افزایش حجم صادرات و سیاست تثبیت در بازارهای صادراتی که بخشی در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ انجام شده است و برنامههای متنوعی جهت سال ۱۴۰۰ در این خصوص وجود دارد.
به طوری که از لحاظ کمی و حجمی استراتژی شرکت حداقل صادرات ۲۵% تولیدات خود است که سالانه برابر حدود ۵۰۰ هزار تن با ارز آوری حدود دوازده میلیون دلار میشود که نسبت به سال قبل از آن رشد بیش از ۲۰% را تجربه خواهد کرد.لازم به توضیح است که این برنامه مورد انتظار با توجه به بسترهای مناسب تولید و تحویل و اقدامات انجام شده و در جریان حوزه بازاریابی و فروش شرکت سیمان شرق کامل در دسترس و انشاا… محقق خواهد بود.