پیشبینی قیمت حداقل ۴۸۰۰ تومانی برای خرید تضمینی گندم
شورای تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در حال تشکیل است و پیشبینی میشود با تشکیل این شورا قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم افزایش یابد. کارشناسان احتمال میدهند قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم دست کم به ۴۸۰۰ تومان افزایش یابد.
چند روز پیش رئیسجمهوری در نامهای به سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی، «قانون اصلاح قانون تضمینی خرید محصولات اساسی کشاورزی» را جهت اجرا ابلاغ کرد. با اصلاح این قانون، قیمتهای خرید تضمینی محصولات با اعمال بیشتر نظر بخش کشاورزی تعیین میشود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا؛ مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی، در اینباره گفت: دولت برای سال زراعی جاری نرخ ۴هزارتومان را برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم تعیین و ابلاغ کرد که از همان ابتدا مورد اعتراض گندمکاران بود.
علی خانمحمدی ادامه داد: پس از اعلام این قیمت، دولت در اقدامی مغایر با قانون خرید تضینی محصولات کشاورزی تصمیماتی گرفت که هزینه تمامشده تولید را افزایش قابل توجهی داده است.
خانمحمدی از جمله این تصمیمات را حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) از نهادههای تولید عنوان کرد.
وی افزود: به ترتیب نهادههای مهم تولید با نرخ ارز نیمایی یا با نرخ ارز آزاد به دست کشاورزان میرسیدند.
به گفته خانمحمدی علاوه بر آن تورم نیز از زمان تعیین قیمت خرید تضمینی افزایش یافته است که بر این اساس قیمت خرید تضمینی نیاز به بازنگری داشت.
وی با اشاره به اصلاح قانون خرید تضمینی که اخیرا توسط دولت ابلاغ شده است، گفت: این قانون دست کشاورزان را برای تعیین قیمت خرید دسترنج خود باز کرده و انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی که بیش از این بهانه محدود بودن در نفوذ و اعمال نظر را داشت بتواند از حقوق کشاورزان بیشتر دفاع کند.
خانمحمدی تصریح کرد: اصلاح قانون به وزیر جهاد کشاوزی این اختیار را داده است که ۸ نفر از اعضای شورای به نام «شورای تعیین نرخ خرید تضمینی» را تعیین کند که میتواند محلی برای دفاع از حقوق کشاورزان باشد.
وی خبر داد که هماکنون این شورا در حال تشکیل است و بهزودی اعضای آن معرفی خواهد شد.
خانمحمدی پیشبینی کرد پس از تشکل شورای در همان جلسات اول نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم افزایش داشته باشد.
وی احتمال داد نرخ خرید تضمینی گندم دست کم به ۴ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یابد.
خانمحمد تاکید کرد: هر چند نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم با توجه به تورم و حذف ارز ترجیحی از نهادههای تولید نباید کمتر از ۵هزار و ۲۰۰ تومان باشد اما باید نرخی پیشنهاد شود که مصرفکننده نیز در اوضاع اقتصادی کنونی دچار سختی بیشتر نشود.