کد خبر: 181203197208
روزنامهصنعت و معدنکشاورزیجوابیه جهاد کشاورزی در واکنش به  گزارش عصر اقتصاد؛

 گرانی مواد غذایی کار جهاد کشاورزی نیست!

وزارت جهاد در جوابیه ای  برای گزارشی عصر اقتصاد که با عنوان «زندگی به شرط اقساط!” منتشر شده توضیحاتی را ارائه کرده است.

روابط عمومی  این وزارتخانه در جوابیه تاکید کرده که گرانی های مواد غذایی کار وزارت جهاد کشاورزی نیست  بلکه  حاصل افزایش قیمت های جهانی  مواد غذایی و متاثر از نرخ دلار و اختلاف نرخ ارز نیمایی و نرخ بازار آزاد دلار است.

همچنین در این نامه به مجموعه فعالیت های نظارتی و بازرسی  به منظور کنترل قیمتها اشاره شده است.

اگر چه بسیاری  از فعالان در حوزه مواد غذایی اهم از تولید کننده و وارد کننده تعلل  در تصمیم گیری و حتی نحوه صدور مجوز های صادرات و واردات را عاملی بر گرانی عنوان می کنند اما طبق قانون مطبوعات،  جوابیه مذکور به طور کامل در ادامه منتشر می شود:

افزایش قیمت مواد غذایی را نمیتوان به وزارت جهاد کشاورزی نسبت داد، بلکه اثرگذاری عوامل مهم خارجی (خارج از کنترل) چون شوک قیمت های جهانی مواد غذایی و کالاهای کشاورزی و متغیرهای کلان اقتصادی از جمله تداوم شوک نرخ ارز و افزایش شکاف نرخ ارز نیمایی و غیررسمی، نااطمینانی و انتظارات تورمی در ایجاد تورم فعلی در کشور را نمی توان نادیده گرفت.

 وزارت جهاد کشاورزی در ایام پایانی سال کالاهای اساسی و تنظیم بازاری را در نمایشگاه ها در سراسر کشور به طور مستقیم عرضه میکند.علاوه بر برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات کشاورزی، با واردکنندگان برنج و انجمن فروشگاه های زنجیره ای نیز هماهنگی هایی انجام شده و میزان توزیع و عرضه برنج وارداتی هم تحت نظارت بازرسان اداره کل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی قرار می گیرد.

با استقرار تیم بازرسی و نظارت جهادکشاورزی در میدان مرکزی میوه و تره بار، روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن سیب زمینی وارداتی به قیمت مصوب ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان از طریق میادین میوه و تره بار شهرداری توزیع می شود.

این دفتر ضمن هماهنگی با تولیدکنندگان و واردکنندگان شکر، لیست های بارگذاری را تحت نظر، رصد و نظارت روزانه قرار می دهد.از برنامه های اداره بازرسی در آستانه نوروز  نظارت بر توزیع میوه های شب عید به ویژه سیب و پرتقال می باشد. با تصمیم وزارت جهادکشاورزی، مقرر شد محصول شکر از طریق درگاه »بازارگاه« توزیع شود.

همچنین بخشی از گوشت قرمز توسط انجمن وارد کنندگان و بخشی توسط شرکت پشتیبانی امور دام به بازار عرضه خواهد شد روغن خوراکی مورد نیاز خانوار در ماه مبارک رمضان و شب عید در فروشگاه های زنجیرهای عرضه شده است.

لازم به ذکر است دفتر نظارت و بازرسی وزارت جهاد کشاورزی هم با رصد تخلفات در حوزه گرانفروشی یا کم فروشی، به عنوان بازوی توانمندی برای کنترل قیمت ها در بازار و ممانعت از جهش و نوسانات قیمتی عمل می کند. بنا بر اعلام این دفتر، طرح نظارتی »رمضان تا نوروز« برای کالاهای اساسی، با هدف تأمین و تثبیت قیمت کالاهای اساسی که از ابتدای اسفند سال جاری آغاز شد، تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا