کد خبر: 24020026342
بازرگانیتولید و بازرگانیدسته‌بندی نشدهروزنامهکشاورزی

گمرک: ۲۰۰ تن گوشت دپوشده در گمرک تهران سریعترتعیین تکلیف شود

معاون فنی گمرک از دپوی ۲۰۰ تن گوشت منجمد در گمرک تهران خبر داد که امکان دریافت مجوز برای آن وجود ندارد.

به گزارش گمرک ایران، مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک از مشکلات و موانع ترخیص ۲۰۰ تن گوشت خبر داد که در صورت دریافت نکردن مجوزها امکان فاسد شدن آن وجود دارد.

معاون فنی گمرک در نامه به قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر کارگروه تنظیم بازار آورده است: «به پیوست تصویر نامه شماره ۱۴۰۰/۱۰۲/ س مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ شرکت سپاس کالای ارک زنجان موضوع واردات گوشت منجمد گوسفندی از محل ثبت سفارش شماره ۳۰۱۲۶۸۴۲ به میزان ۲۰۰ تن موجود در گمرک غرب تهران، با عنایت به نوع کالا و فسادپذیر بودن آن، مشکلات بانکی ذینفع که منجر به اخذ کد رهگیری بانک نگردیده و درخواست جهت ترخیص محموله موصوف خواهشمند است دستور فرمائید مراتب بررسی و در خصوص نحوه اقدام اعلام نظر و از نتیجه این سازمان را مطلع فرمایند. با توجه به فسادپذیری کالا و اینکه در صورت فساد کالا تبعات آن متوجه سازمان گمرک خواهد شد و درخصوص مورد مشابه، محموله‌ای در منطقه ویژه استان خراسان از بین رفته و موضوع رسانه‌ای شد، خواهشمند است دستور فرمائید در ارسال پاسخ تسریع فرمایند و اگر امکان ترخیص کالا وجود ندارد اعلام نمایند تا کالا بقید فوریت تحویل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی شود.»

سرکوب تولید داخل با واردات گوشت قرمز

این درخواست درحالی است که به گفته کارشناسان کشور تولید گوشت گوسفندی در کشور بسیار بالا بوده و تولیدکننده داخلی به دلیل مشکلات اقتصادی به اجبار مولدهای خود را راهی بازار می‌کنند، ضمن اینکه تجربه نشان داده واردات گوشت قرمز بر قیمت‌ها تاثیر ندارد و حتی بازار را برهم زده و به دلیل بالا بودن نرخ موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.

رئیس شورای تامین دام کشور، در گفت‌وگو با ایلنا ترخیص این حجم از گوشت قرمز در اوضاع کنونی را سرکوب تولید داخل دانست.

منصور پوریان یادآور شد: سال گذشته جمعیت دام سبک کشور به ۷۰میلیون راس رسید که رشد قابل توجه بوده و نیاز به واردات را به صفر رسانده است.

به گفته پوریان در عین حال هزینه تولید و نگهداری افزایش داشته و قیمت خرید دام از دامداران روند کاهشی داشته است.

او با تاکید بر اینکه واردات در این اوضاع ضربه سنگینی بر تولید است، افزود: تجربه نشان داده واردات گوشت قرمز موجب تنظیم بازار نمی‌شود و تنها به تولید داخل ضربه می‌زند.

پوریان یادآور شد: در ماه‌های پایانی سال گذشته بود که وزارت صمت با تعیین قیمت بالا برای گوشت قرمز وارداتی بازار را به التهاب کشید و به تولیدکننده و مصرف‌کننده آسیب وارد کرد.

به اعتقاد او وزارت صمت با تعیین و اعلام قیمت برای گوشت‌های وارداتی، موجب تحریک قیمت به جلو شد و بازار را یک‌شبه برهم زد.

پوریان تصریح کرد: گوشت‌های وارداتی که معاون فنی گمرک درخواست تسهیل در ترخیص آن را دارد می‌تواند همین نتیجه را بر بازار امروز گوشت قرمز داشته باشد.

او با بیان اینکه احتمالا گوشت‌های وارداتی ثبت سفارش‌های قبل از کرونا باشند، گفت: به دلیل کرونا ارسال محموله‌های ثبت سفارش شده از کشور مبدا با تاخیر انجام شده و حالا به کشور رسیده است.

رئیس شورای دام کشور قیمت خرید هر کیلوگرم دام سبک از دامداران را ۵۰ تا ۵۱هزا ر تومان اعلام کرد.

او پیش‌بینی کرد با عرضه ۲۰۰ تنی گوشت‌های وارداتی در بازار قیمت خرید دام از دامداران کاهش بیشتر و زیان آن‌ها افزایش داشته باشد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا