کد خبر: 0306992029
کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی: بازار گوشت و مرغ به‌زودی به ثبات می‌رسد

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با تامین کافی نهاده‌های دامی، بازار مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز به زودی به ثبات و تعادل می‌رسد، اعلام کرد تاکنون دانه ذرت معادل ۲۰۰ هزار تن بیشتر از پارسال تامین شده، جو به اندازه کافی وجود دارد و تا ۱۵ روز آینده نسبت به واردات کنجاله سویا اقدام خواهد شد.

کاظم خاوازی‌ در گفت‌وگو با ایرنا درخصوص افزایش قیمت اقلام پروتئینی مثل گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم‌مرغ در روزهای گذشته متاثر از افزایش قیمت نهاده‌های دامی، افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول تهیه نهاده‌های دامی در کشور است و این وزارتخانه نیز همه تلاش خود را برای تامین مقدار کافی از این نهاده‌ها انجام داده است.
به گفته این مقام مسئول، فشارهایی که به دلیل تحریم‌ها روی کشور وجود دارد، به تامین این نهاده‌ها ضربه خواهد زد، زیرا در مقادیر بالایی مورد نیاز کشور است.
وی با اشاره به لزوم تامین حدود ۹.۲ میلیون تن دانه ذرت، بیان‌کرد: تاکنون دانه ذرت به میزان پارسال  و حتی ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن اضافه‌تر تامین شده، جو به اندازه کافی وجود دارد و تدارک خوبی برای کنجاله سویا دیده شده است.
خاوازی خاطرنشان‌کرد: ‌تا حدود ۱۰ تا ۱۵ روز آینده خود وزارت جهاد کشاورزی نیز نسبت به واردات کنجاله سویا اقدام خواهد کرد، ضمن اینکه وزارت صنعت و بانک مرکزی نیز در موضوع واردات دانه‌های روغنی به کشور حمایت‌های زیادی انجام دادند.
وی ادامه‌داد: وزارت جهاد کشاورزی مرحله بعد از سامانه «بازارگاه» تا رسیدن این نهاده‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی را نظارت می‌کند و به نظر می‌رسد با این شرایط، بازار خیلی زود بتواند خود را پیدا کرده و تثبیت کند.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان‌کرد: ‌اکنون قیمت‌هایی که تولیدکنندگان محصولات خود را به بازار عرضه می‌کنند، با حداقل سود است که در وضعیت کنونی کرونا جای تقدیر دارد.
وی ادامه‌داد: ‌به‌ویژه تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ، ضرر و زیان زیادی را تاکنون متحمل شده‌اند و گاهی اوقات با قیمت‌های پایین کیلویی تا هفت هزار و ۵۰۰ تومان مرغ‌های خود را در اختیار کشتارگاه‌ها قرار دادند.
خاوازی گفت:‌ در یک حرکت ضربتی، به‌زودی بیش از ۲۰۰ هزار تن سویا وارد بازار کشور می‌شود، در بخشی دیگر نیز روزانه بین ۶ تا هشت هزار تن سویا روغن‌گیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیش از نیاز کشور دانه روغنی وارد شده، تاکیدکرد: ‌از آنجایی که زنجیره تولید گوشت مرغ یک زنجیره پیوسته است، تامین نهاده‌ها نیز باید به طور پیوسته از سوی وزرات صنعت و با پشتیبانی بانک مرکزی انجام شود.

بازار آرام مرغ برای هفته اول محرم

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود حداقل در هفته اول محرم افزایش قیمت در مرغ نداشته باشیم.
حبیب اسدالله‌نژاد در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به کاهش قیمت خرید مرغ از مرغداران در هفته گذشته، اظهار کرد: در هفته گذشته شاهد کاهش قیمت خرید نقدی مرغ از مرغداران بودیم که از ابتدای هفته جاری قیمت به قبل بازگشت.
وی اضافه کرد: اکنون ثبات به بازار مرغ بازگشته است و به نظر می‌رسد این شرایط تا پایان هفته اول ماه محرم ادامه داشته باشد.
اسدالله‌نژاد در پاسخ به این پرسش که پیش بینی برای بازار مرغ تا پایان ماه محرم چیست، گفت: قیمت برخی از نهاده‌های دامی و همچنین دان آماده روند صعودی دارد و این امر قیمت تمام شده تولید را افزایش داده که منجر به افزایش بیشتر قیمت مرغ خواهد شد.
به گفته وی؛ رکورد بی‌سابقه‌ای در افزایش قیمت کنجاله سویا زده شده است که با توجه به سهم این نهاده در دان مرغ در رشد قیمت آن بسیار موثر است.
اسدالله‌نژاد سهم کنجاله سویا در دان مرغ را ۲۷ درصد عنوان کرد.
وی ادامه داد: اکنون هر کیلوگرم سویا به قیمت ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم دان به ۵ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است که قیمت‌های بی‌سابقه هستند.
اسدالله‌نژاد قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان دانست.
رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور قیمت خرید مرغ از مرغداران را ۱۲ هزار و ۸۰۰ تا ۱۳ هزار تومان اعلام کرد.
اسدالله‌نژاد تاکید کرد: با توجه به قیمت خرید مرغ از مرغداران قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده نباید بیش از ۱۹ هزار تومان باشد

 میان تیتر:دلالان از هر کیلو گوشت ۴۰ درصد سود می‌برند

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور بیان کرد این اتحادیه به ستاد تنظیم بازار اعلام کرده که دامداران حاضرند گوشت گوساله را به قیمت ۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه کنند.
به گزارش تسنیم، سعید سلطانی سروستانی افزود: این در حالی است که ستاد تنظیم بازار قیمت گوشت گوساله را ۷۰ هزار تومان اعلام کرده است.
وی اظهارکرد: این قیمت برای دامداران صرفه اقتصادی ندارد چون قیمت تمام شده برای وزن زنده کیلویی ۳۲ هزار تومان برای دامدار تمام می شود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: گروه کارشناسی در معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت تشکیل شد و تمامی بخش های مربوطه هم در این جلسه حاضر بودند.
وی افزود: در این جلسه اعلام شد گوشت گوساله را بصورت بسته بندی به قیمت ۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری و در جاهایی که قیمت گوشت بالاست به مصرف کنندگان عرضه شود و در ضمن بازار هم از تب و تاب گرانی خواهد افتاد.
سلطانی سروستانی افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار را به دلیل وجود دلالان و واسطه ها دانست و گفت: این افراد از هر کیلوگرم گوشت قرمز ۴۰ درصد سود می برند.
وی تصریح کرد: اگر این برنامه اجرا شود یعنی گوشت به قیمت ۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان از تولید کنندگان داخلی خریداری و به بازار مصرف عرضه شود هم تولید کننده و هم مصرف کننده راضی خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: در قوانین هم حمایت و پشتیبانی از تولید کنندگان داخلی تاکید فراوانی شده است.
وی افزود: جز چوبداران و واسطه ها هیچ کس دیگری بر بازار گوشت قرمز کشور تسلط ندارد.
سلطانی سروستانی همچنین در خصوص دلیل انباشت دام در واحدهای دامداری اظهارکرد: سال گذشته بیش از نیاز گوشت وارد کشور شد. وقتی گوشت وارد و به بازار مصرف عرضه می‌شود در عمل تولیدکنندگان داخلی نمی توانند با قیمت های که برای شان تمام شده گوشت تولیدی خود را به بازار مصرف عرضه کنند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا