کد خبر: 270503169991
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

۴۵ میلیون دلار واردات غیر قانونی کفش در ایران

به گفته لشکری عضو جامعه صنایع کفش ایران، از سال ۱۳۹۷ که واردات کفش ممنوع اعلام شد، آمار صادرات رسمی ما روند نزولی داشته است، ضمن اینکه ۴۵ میلیون دلار کفش غیر قانونی نیز وارد کشور شده است.

به گزارش عصر اقتصاد، نشست خبری یازدهمین نمایشگاه بین المللی کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته (امپکس ۱۳) در محل اتحادیه کفاشان دست دوز تهران با حضور رسول شجری مسئول اتحادیه کفاشان دست دوز تهران و علی لشکری عضو جامعه صنایع کفش ایران و برگزارکنندگان این نمایشگاه برگزار شد.

رسول شجری رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز در این نشست اظهار کرد: یازدهمین نمایشگاه بین المللی کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته از ۲۹ مردادماه تا یکم شهریور ماه در محل دایمی نمایشگاه بین المللی تهران با مشارکت اتحادیه کفشان دست دوز تهران، اتحادیه فروشندگان چرم ولوازم کفش تهران، جامعه صنایع کفش ایران، انجمن صنایع چرم ایران، اتحادیه صادرکندگان وتولیدکنندگان چرم و اتحادیه سراجان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۳ سال است که نمایشگاه برگزار شده و از این تعداد ۱۰ دوره آن در نمایشگاه بین المللی بوده است در این دوره ۱۵۰ شرکت داخلی و چند شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور دارند که در ۶ سالن به مساحت ۱۵ هزارمتراست.

شجری از حضور نمایندگانی از استان‌های مختلف کشور از جمله استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان، قم، هیدج و همدان در نمایشگاه خبر داد و گفت: همچنین قرار است در طول برگزاری این نمایشگاه چند هیئت تجاری خارجی از کشورهای مختلف از نمایشگاه بازدید و با شرکت‌های ایرانی وارد مذاکرات تجاری شوند.

شجری اضافه کرد: در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی چرم، کیف، کفش و صنایع وابسته، انواع محصولات و محصولات چرمی شامل کیف‌های مختلف، اداری زنانه و مردانه، انواع کفش‌های چرمی مردانه و زنانه، انواع صندل‌های مردانه و زنانه، محصولات ورزشی، انواع لباس‌های چرمی، کمربند، انواع چرم سبک و سنگین، چرم مصنوعی، انواع دستگاه‌های لیزری، دستگاه پرس، انواع ماشین‌های دوخت، فنر پاشنخ، یراق‌آلات، انواع پاشنه و دیگر صنایع و تجهیزات ارائه و به نمایش عموم گذاشته می‌شود.

رتبه ۱۲ دنیا در صنعت کفش برای ایران

در ادامه این نشست خبری علی لشکری عضو جامعه صنایع کفش ایران در جمع خبرنگاران گفت: ایران از نظر تولید جایگاه ۱۲ دنیا را دارد و در صنعت کفش ۱۲ هزار واحد تولیدی صنعتی و صنفی فعال داریم که انواع کفش‌ها و پای پوش‌ها را تولید می‌کنند.

لشکری گفت: ۵۰ هزار شبکه توزیع کفش در سراسر کشور فعالیت دارند؛ همچنین اینکه ۹۵ درصد واحدهای تولیدی صنفی زیر ۵۰ نفر شاغل هستند و عمده تولیدات صنفی توسط واحدهای کوچک و خرد تهیه می‌شود.

عضو جامعه صنعت کفش ایران گفت: بر اساس آمارهای میدانی تولیدات واحدهای صنفی وصنعتی ما ۲۷۰میلیون جفت تولید انواع پای پوش که شامل مجموع کفش های کشاورزی ، نظامی، عادی، بوت ، ورزشی، صندل و …است.

عضو جامعه صنایع کفش ایران با بیان اینکه صنعت کفش ایران از نظر تولید جایگاه ۱۲ دنیا را دارد، گفت: اما اگر آمار واقعی واحد های صنفی به این ظرفیت اضافه شود رتبه هستم دنیا را خواهیم داشت ، البته به لحاظ مصرف کفش در رتبه ۲۰ کشور اول قرار داریم.

لشکری با بیان اینکه متوسط صادرات کفش در چند سال اخیر ۱۰۰ میلیون دلار بوده است، گفت: از سال ۱۳۹۷ که واردات کفش ممنوع اعلام شد، آمار صادرات رسمی ما روند نزولی داشته است، ضمن اینکه ۴۵ میلیون دلار کفش غیر قانونی نیز وارد کشور شده است.
وی بیان داشت: ۶۷ درصد سبد صادرات ما در گروه صندل و دمپایی است و ۱۲ درصد سهم صادرات به کفش‌های ورزشی اختصاص دارد که به خاطر حلقه‌های بالادستی و زنجیره تکمیل آن در کشور است.

علت گرانی کفش عقب ماندن از تکنولوژی روز دنیا

عضو جامعه صنایع کفش ایران علت گران بودن کفش را عقب ماندن از تکنولوژی روز دنیا عنوان کرد و گفت: یکی از دلایل گرانی کفش در کشورافزایش قیمت تمام شده است چراکه به دلیل تحریم و مشکلات ناشی از آن امکان انتقال تکنولوژی به داخل کشور را نداریم، اما صنعت کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته کشور همزمان با برگزاری نمایشگاه “امپکس” در سال‌های گذشته که نقطه تبادل تکنولوژی بوده است تا حدی توانسته برخی از دستگاه‌های مورد نیاززنجیره این صنعت بزرگ را در داخل کشور تامین کند.

لشکری گفت: ورود تکنولوژی مورد نیاز این صنعت سخت، اما ضروری است. دستگا‌های به روز با حداقل قیمت و بالاترین توان تولیدات یکی از ملزومات توسعه در زنجیره تامین صنعت کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته است.

عضو جامعه صنایع کفش ایران:گفت زنجیره صنعت کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته در سال‌های اخیر رشد داشته است. تا حدی که در طی ۱۰ سال گذشته نزدیک به ۳ هزار دستگاه هوشمند تزریق مواد پلیمری وارد زنجیره تولید صنعت کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته شده و هوش مصنوعی تحول بزرگی در این صنعت ایجاد کرده است.

به گفته لشکری؛ زمانی وابستگی به واردات مواد اولیه در صنعت کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته بالای ۳۰ درصد بود، اما امروز واردات مواد اولیه و حتی مصرف محصولات خارجی به ۵ درصد رسیده است.

عضو جامعه صنایع کفش ایران گفت: البته با توجه به توسعه تکنولوژی در این صنعت به ویژه در حوزه فناوری هنوزعقب هستیم چرا که باید اول واردات آن انجام بگیرد و سپس محققان و صاحبان علم در کشور با شبیه سازی بتوانند رقابت با محصولات و دستگاه‌های نوآوری رقابت کنند.

وی خاطر نشان کرد: برگزاری نمایشگاه منجر به تحول در صنعت کفش شده که امسال نیز در آن آخرین دستاوردها عرضه می‌شود.

در ادامه این نشست خبری محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: صنعت کیف و کفش به خاطر اهمیت اشتغال آفرینی و خودکفایی در سطح کشور مورد اهمیت قرار گرفته است و به دنبال این هستیم تا با ایجاد خوشه‌ها، بیشترین مزایا برای این صنعت در کشور رقم بخورد.

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت افزود: مواد اولیه طبیعی صنعت کیف و کفش در کشور وجود دارد و در این عرصه قدمت چند هزارساله داریم.

ماشین‌آلات صنعت کیف و کفش بومی سازی می‌شود

وی با اشاره به اینکه ماشین‌آلات صنعت کیف و کفش بومی سازی می‌شود، گفت: سیاست‌گذاری‌ها در این عرصه انجام دادیم با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور هماهنگی صورت گرفته است تا بتوانیم از ظرفیت دانش بنیان‌ها در بومی سازی تجهیزات و ماشین‌آلات بهره ببریم.

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت با تاکید بر نگاه رقابتی در صنعت کیف و کفش، گفت: سال گذشته، مبارزه با کالای قاچاق در مرحله عرضه نهایی شروع شده است.

وی ابراز امیدواری کرد در دولت جدید نیز این نگاه به صنعت کیف و کفش ادامه پیدا کند و مطالبه‌گری تشکل‌ها و اتحادیه‌های کیف و کفش مفید واقع شود.

هدف از این نمایشگاه به معرفی دستاوردها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کارخانه‌ها، شرکت‌ها و کارگاه‌های داخلی، توسعه و یافتن بازارهای جدید صادراتی، ارائه پتانسیل‌ها و توانمندی‌های صنعت چرم کشور، نمایش آخرین تحولات و روندهای علمی، فنی و صنعتی داخلی و خارجی این حوزه و فراهم آوردن بستر مناسب برای انتقال بیشتر فناوری‌های روز می‌پردازد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا