کد خبر: 280202127571
اخبار شرکت ها

۵۰ میلیارد دلار طرح پیشرو نفت، وارد فاز اجرایی می شود/ ظرفیت ۷۰۰ میلیون دلاری ساخت تجهیزات بار اول

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با تاکید بر اهمیت اجرای طرح های پیشرو نفت و گاز در مسیر دستیابی به اهداف تعریف شده در برنامه هفتم توسعه گفت: در این حوزه افزون بر ۵۰ میلیارد دلار طرح راهبردی تعریف شده که در یک برنامه ریزی مدون اجرایی می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته مهر در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز (پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه) و در دومین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت برگزار شد، به تشریح طرح ها و برنامه های پیشروی این شرکت پرداخت و گفت: یکی  از مهمترین این برنامه ها، مربوط به طرح فشارافزایی پارس جنوبی است که به جرات می توان گفت تا ۱۰ سال آینده بزرگترین طرح بالادستی شرکت ملی نفت ایران خواهد بود.

وی ادامه داد: این طرح بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار ارزش مالی دارد و با توجه به ابعاد آن، می توان از آن به مانند تولد دوباره میدان گازی پارس جنوبی نام برد.

معاون وزیر نفت از تولیدی شدن میدان گازی کیش و پارس شمالی به عنوان دیگرطرح های پیشروی شرکت ملی نفت ایران یاد کرد و افزود: ارزش اجرای این طرح ها بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار است و با مذاکرات انجام شده، انتظار می رود تا فرآیند تولیدی شدن فاز نخست این میدان ها تا یک سال آینده، اجرایی شود.

خجسته مهر با بیان اینکه قرارداد EPC میدان گازی کیش با یک شرکت ایرانی منعقد شده است، توضیح داد: هم اکنون ۲ دکل حفاری در این منطقه مستقر شده اند و عملیات حفاری به زودی انجام خواهد شد.

برنامه ریزی برای توسعه یکپارچه میدان آزادگان شمالی و جنوبی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از توسعه یکپارچه میدان آزادگان شمالی و جنوبی به عنوان یکی دیگراز طرح های پیشروی این شرکت نام برد و گفت: سال گذشته، تفاهم نامه ای با برخی از بانک ها و شرکت های اکتشاف و تولید امضا شد که ماحصل آن تشکیل شرکت دشت آزادگان اروند در استان خوزستان بود.

وی اضافه کرد: با تمهیدات اندیشیده شده و تامین سرمایه حدود ۱۸ همت از سوی سهامداران، قرارداد مربوط به این طرح در آینده ای نزدیک به صورت رسمی امضا شود.

خجسته مهر هدف از امضای این قرارداد را که از ارزشی بالغ بر ۷ میلیارد دلار برخوردار است، حفاری ۳۲۰ حلقه چاه برای دستیابی به تولید ۵۷۰ هزار بشکه نفت عنوان کرد.

وی همچنین از بسته حدود۴   میلیارد دلاری تولید گاز از میادین گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به عنوان یکی دیگر از طرح پیشرو نام برد و افزود: با اجرای این طرح، تولید گازبه نحو قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

جمع آوری تمامی گازهای همراه تا پایان ۱۴۰۴

معاون وزیر نفت با تاکید بر اهمیت جمع آوری گازهای همراه نفت در حوزه زیست محیطی و ایجاد ارزش افزوده در کشور، از تعریف و اجرای ۵ میلیارد دلار طرح در این حوزه خبر داد و گفت: برخی از این طرح ها به بهره برداری رسیده و با توجه به روند اجرایی کنونی، انتظار می رود تا پایان سال ۱۴۰۴ بحث نوفلرینگ به صورت کامل اجرایی شود.

وی در ادامه، به طرح توسعه فاز دوم میدان نفتی یادآوران اشاره کرد و گفت: این طرح هم در زمره طرح های پیشروی شرکت ملی نفت ایران است که هم اکنون مراحل اخذ مصوبه هیات مدیره را طی کرده و در آینده ای نزدیک وارد فاز اجرایی خواهد شد.

افزایش تولید و صادرات ۶۳۰ هزار بشکه ای نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به توفیقاتی که در تولید و صادرات نفت طی یک سال گذشته حاصل شده است، گفت: در سال گذشته حدود ۶۳۰ هزار بشکه به تولید نفت کشور اضافه شد که همین مقدار تولید نیز به رقم صادراتی اضافه شده است.

خجسته مهر با تاکید بر اولویت توسعه میادین مشترک، گفت: تنها در شرکت نفت و گاز اروندان، نسبت تولید در میادین مشترک به میادین مستقل ۳ به یک است که به معنای تولید سه برابری از میادین مشترک است.

وی در خصوص توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی نیز گفت: با بهره برداری از ۴۰ حلقه چاه در این میدان، موفق شدیم تا تولید نفت در این حوزه را حدود ۴۵ هزار بشکه افزایش دهیم.

معاون وزیر نفت، ارزش این طرح را بالغ بر ۴۰۰ میلیون یورو عنوان و اضافه کرد: بنابر برنامه ریزی انجام شده، مقرر شده تا شهریور امسال نیز ۴۰ حلقه چاه دیگراین میدان وارد مدار تولید شود.

وی متذکرشد: همچنین قرار است تا به زودی ردیف اول فرآورشی این میدان نیز برای فرآورش نفت تولید شده، راه اندازی شود.

بهره برداری از فاز ۱۱، سپهر و جفیر تا نیمه نخست امسال

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اجرای زودهنگام طرح های توسعه ای این شرکت در حوزه میادین مشترک، گفت: بنابر برنامه ریزی انجام شده، مقرر شده تا عملیات اجرایی فاز ۱۱ تا ۳ ماه آینده انجام و بهره برداری از این فاز انجام شود.

وی توضیح داد: هم اکنون عملیات حفاری ۴ حلقه چاه در این فاز به انجام رسیده و تا آذرماه نیز ۲ حلقه چاه دیگر حفاری می شود؛ همچنین مناقصه ساخت جکت برای یک سکوی دیگر این فاز (A11) برگزار شده و علاوه بر آن پیمانکار تاپ ساید نیز انتخاب شده است.

خجسته مهر اضافه کرد: همچنین مقرر شده است تا میادین سپهر و جفیر نیز تا شهریورماه امسال به بهره برداری برسند.
به گفته معاون وزیر نفت، اولین چاه توصیفی اکتشافی میدان گازی بلال نیز حفر شده و در این حوزه به تولیدگاز دست یافته ایم.

حفاری ۷۰ حلقه چاه برای نگهداشت تولید در پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایرانی درادامه به امضای قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: قرار است تا برای نگهداشت تولید در میدان پارس جنوبی، حفاری ۷۰ حلقه چاه را داشته باشیم که نتیجه مناقصات مربوط به ۱۵ حلقه از آن ها تا یک ماه آینده اعلام می شود و علاوه بر آن ۲ بسته مربوط به حفاری ۱۰ حلقه چاه نیز تعریف شده که پس از دور اول مناقصات، وارد مناقصه خواهد شد.

خجسته مهر در ادامه با تاکید براینکه در دولت سیزدهم حدود ۷۵ درصد از دکل های شرکت ملی حفاری ایران فعال شده و در حال انجام عملیات حفاری است، یادآور شد: در توسعه میادین به حدی خواهیم رسید که دیگر دکل بیکار نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه به طور حتم تمامی طرح های تعریف شده در شرکت ملی نفت ایران، وارد فاز اجرایی می شود، گفت: طی دو سال  گذشته، درمیدان آزادگان جنوبی، تعداد دکل ها حدود ۷۰ درصد رشد داشته و از تعداد ۷ دکل به ۱۲ دکل افزایش یافته است.

به گفته خجسته مهر این مهم به معنای تسریع فرآیند حفاری در میادین نفتی و گازی است که در ادامه فرآیند توسعه ای این میدان ها به ویژه در حوزه میادین مشترک تعریف شده است.

خط لوله فاز ۱۶، در ایستگاه پایانی

معاون وزیر نفت در ادامه، احداث خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی را اقدام مهمی دانست که در دولت سیزدهم آغاز شده است و گفت: احداث این خط لوله هم اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.

وی در ادامه به اسیدکاری ۴۰۰ حلقه چاه در پارس جنوبی اشاره کرد و درخصوص امکان اکتشافات جدید در این میدان مشترک گازی نیز گفت: برای دریافت اطلاعات مربوط به اکتشافات جدید در این میدان، حفاری ۲ حلقه چاه اکتشافی و توصیفی در این میدان برنامه ریزی شده که با آنالیز فنی اطلاعات به دست آمده از این دو حلقه چاه می توان نسبت به اکتشافات جدید اظهار نظر کرد.

ظرفیت ۷۰۰ میلیون دلاری ساخت تجهیزات بار اول

خجسته مهر با اشاره به توانایی شرکت های ایرانی در ساخت تجهیزات صنعت نفت نیز گفت: با برآوردهای انجام شده، امروز می  توان به جرات گفت که حدود ۷۰۰ میلیون دلار قرارداد آماده امضا درحوزه ساخت تجهیزات دوار بار اول، با شرکت های داخلی وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی تامین و ساخت تجهیزات دوار در پروژه های بالادستی صنعت نفت نیز گفت: این تجهیزات از نظر وزن و ارزش سرمایه گذاری در سطح بالایی قرار دارند و از راهبردهای ساخت بار اول در صنعت نفت به شمار می روند.

وی متذکر شد، در این زمینه آمادگی صادرات تجهیزات ساخته شده در صنایع بالادستی نفت ایجاد شده و برخی از این اقلام وارد فاز صادراتی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: این شرکت به دنبال ساخت تجهیزات به ویژه در حوزه ساخت بار اول و در چارچوب کاهش قیمت به همراه افزایش کیفیت است و این راهبرد را نیز در تمامی فرآیند تصمیم گیری، ساخت، اجرا، نصب و راه اندازی مدنظر خواهد داشت.

زمینه سازی برای حضور حداکثری شرکت های ایرانی در طرح های بالادستی صنعت نفت

معاون وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه درمجموعه شرکت ملی نفت ایران، هدف به کارگیری حداکثری توان شرکت های داخلی است، گفت: بنابر برنامه های تعریف شده در افق ۸ ساله (تا سال ۱۴۰۸)، حدود ۱۶۰ میلیارد دلار پروژه در بخش نفت و گاز تعریف شده است؛ علاوه بر آن رشد ۸ درصدی اقتصاد از پروژه های صنعت نفت مدنظر دولت است و ما نیز در شرکت ملی نفت ایران به دنبال دست یابی به این هدف هستیم.

وی از حداکثرسازی اکتشافات نفت و گاز به عنوان یکی از راهبردهای مورد تاکید شرکت ملی نفت ایران یادکرد و افزود: در تلاشیم  تا میزان سرمایه گذاری در این بخش را به حداکثر ممکن برسانیم.

به گفته خجسته مهر، بومی سازی مغناطیس سنجی هوایی که از سنجه های مهم  و انحصاری در اکتشاف نفت  و گاز است، انجام شده که نشان از بلوغ صنعت نفت داشته و اقدام قابل تقدیری است.

دعوت از شرکت های خارجی، برای حضور پررنگ در صنایع بالادستی نفت و گاز

خجسته مهر در ادامه با اشاره به پتانسیل های راهبردی شرکت های فعال نفت و گاز ایرانی گفت: در زمینه ساخت و اجرای پروژه های نفت و گاز و اکتشافات توانسته ایم به قابلیت های منحصر به فردی دست یابیم، به طوری که برخی از شرکت های خارجی طی جلسات کاری مختلف، علاقمندی خود را برای بهره مندی از پتانسیل های فناورانه در این حوزه اعلام کرده اند.

وی ادامه داد: در این زمینه باید توجه داشت که ارتقای تعاملات تنها با همتراز بودن طرفین امکان پذیر است و لازم است تا در این ارتباط اقدامات موثری صورت بگیرد.

معاون وزیر نفت با تاکید بر این مطلب که در نمایشگاه امسال صنعت نفت، شاهد افزایش حضور ماهوی شرکت های خارجی حاضر هستیم، از تمامی این شرکت ها دعوت کرد تا با توجه به پتانسیل های تولیدی و صادراتی نفت و گاز کشورمان، به صورت موثر در طرح های بالادستی صنایع نفت و گاز حاضر شوند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا