کد خبر: 310104201312
انرژیصنعت و معدن

۹۶۲ هزار مشترک جدید برق در سال ۱۴۰۳ به شبکه سراسری پیوستند/ رشد سرانه مصرف نسبت به سال قبل

در سال ۱۴۰۳ صنعت برق کشور با افزایش چشمگیر تعداد مشترکان جدید، یکی از سنگین‌ترین دوره‌های پاسخگویی به نیازهای برقی را تجربه کرد. بر همین اساس و در سال گذشته ۹۶۲ هزار مشترک جدید به شبکه سراسری برق پیوستند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، در سال ۱۴۰۳ تعداد ۹۶۲ هزار مشترک جدید به شبکه برق کشور افزوده شد که این موضوع علاوه بر اینکه از رشد فزاینده تقاضای مصرف برق در سال جاری حکایت می‌کند، همچنین بر ضرورت برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و اقدامات اجرایی گسترده در راستای تأمین حداکثری و پایدار برق تأکید دارد.

مستند به بررسی‌های صورت گرفته افزایش این حجم از مشترکان که تعداد کل مشترکان برق کشور را از ۴۰ میلیون و ۵۶۸ هزار در سال ۱۴۰۲ به ۴۱ میلیون و ۵۳۰ هزار نفر در پایان سال ۱۴۰۳ رسانده است، نیازمند احداث ۴ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید به همراه زیرساخت‌های خطوط و پست‌های برق بوده است.

از مجموع مشترکان کشور در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۳۳ میلیون و ۳۰ هزار مشترک مربوط به بخش خانگی هستند؛ عددی که خود به‌تنهایی گویای اهمیت تأمین پایدار برق در این بخش است. همچنین بخش‌های صنعتی، کشاورزی و تجاری نیز نقش بسزایی در پایداری اقتصاد کشور دارند و تأمین برق این بخش‌ها، به‌ویژه در ایام پرباری شبکه مستلزم توجه و مدیریت مصرف در تمامی سطوح جامعه است.

بررسی شاخص‌های سالانه صنعت برق حاکی از آن است که قدرت سرانه برق کشور از ۱۰۸۳ وات در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۰۰ وات در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته و همچنین تولید سرانه برق نیز از ۴۵۲۳ وات به ۴۶۲۱ وات رسیده است.

این آمارها نشان‌دهنده توسعه کمّی در ظرفیت‌های تولید برق کشور است، اما در کنار این پیشرفت‌ها، مصرف نیز روند افزایشی داشته و مصرف سرانه برق از ۳۹۰۰ کیلووات ساعت در سال ۱۴۰۲ به ۳۹۵۷ کیلووات ساعت در سال گذشته رسیده است.

واقعیت بسیار مهمی که بر لزوم رعایت مصرف برق توسط مشترکان و تولید حداکثری برق با هدف پاسخ دهی به تقاضاهای جدید تأکید دارد.

متوسط مصرف برق مشترکان خانگی نیز از ۳۱۹۱ به ۳۲۸۳ کیلووات ساعت افزایش یافته است که این موضوع بر لزوم فرهنگ‌سازی بیشتر در حوزه صرفه‌جویی انرژی تأکید دارد. در شرایطی که تأمین برق این تعداد مشترک به‌ویژه در روزهای اوج مصرف با چالش‌هایی جدی روبه‌روست، همکاری و همراهی همه مشترکان در کاهش مصارف غیرضروری، استفاده از وسایل کم‌مصرف، و تنظیم دمای کولرها در تابستان از اهمیتی دوچندان برخوردار است.

وزارت نیرو با اجرای پروژه‌های عظیم توسعه‌ای در حوزه نیروگاه‌ها، خطوط انتقال و پست‌های فوق‌توزیع، تلاش کرده است تا هیچ نقطه‌ای از کشور بدون برق نماند. این در حالی است که بسیاری از این پروژه‌ها در شرایط سخت آب‌وهوایی و کمبود منابع مالی اجرا شده‌اند و نتیجه آن، پایداری شبکه سراسری برق در تمامی مناطق کشور بوده است.

با نزدیک شدن به فصل گرما و افزایش بار شبکه، مسئولیت مشترکان در حفظ تعادل شبکه بیش از پیش برجسته می‌شود. مصرف منطقی و مدیریت‌شده برق، ضمن کاهش هزینه‌های خانوار، امکان بهره‌مندی همزمان همه مشترکان – از کشاورزان تا صاحبان صنایع و خانوارهای شهری و روستایی – از نعمت برق پایدار را فراهم می‌کند.

این گزارش می افزاید، استمرار مسیر توسعه صنعت برق کشور نیازمند دو اقدام حیاتی تداوم مشارکت جمعی برای صرفه جویی در مصرف برق و در کنار آن تلاش برای افزایش حداکثری تولید برق است که انتظار می رود در سایه این اقدامات امکان تأمین حداکثری برق عموم مشترکان فراهم شود.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا