کد خبر: 210302129585
بازاربازارها و خدمات مالیروزنامه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ وضعیت قرمز برای گوشت قرمز

گروه صنعت، معدن و تجارت-  بازار گوشت نابسامان‌تر از گذشته شده و با وجود کاهش قیمت دلار و طلا در این بخش از بازار شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم. هر کیلو گوشت گوسفندی (ران) از ۴۸۵ هزار تومان در پایان هفته گذشته در ابتدا هفته جاری به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

همچنین هر کیلو گوشت گوساله کم چربی از ۳۹۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان در قصابی‌های مرکز شهر رسیده است.

معاون اول رئیس جمهوری در نامه‌ای به وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، بهداشت، صنعت و سازمان برنامه و بودجه کاهش نرخ حقوق گمرکی گوشت وارداتی گوساله و گوسفند کشتاری را اعلام کرد.

در متن نامه محمد مخبر آمده است:هیات وزیران در جلسه ۱۷ خرداد  ۱۴۰۲ به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ب) تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور تصویب کرد که تعرفه‌های گوشت گاو و گوساله زنده کشتاری و گوشت گوسفند زنده کشتاری به جدول پیوست موضوع ماده (۱) تصویب نامه شماره ۲۳۹۰۸/ت۶۱۲۳۹ه الحاق می شوند.

 گفتنی است در  بند «ب» تبصره (۷) آمده است که در سال ۱۴۰۲ نرخ ۴ درصد حقوق گمرکی مذکور در صدر بند (د) ماده(۱) قانون امور گمرکی مصوب ۲۲ آبان ۱۳۹۰ برای کالاهای اساسی و دارو و شیر خشک مخصوص اطفال با مجوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به یک درصد تقلیل می یابد.

پیش از این، جمال حسین زاده، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی در برنامه مجله کشاورزی رادیو درباره مشکلات تولیدکنندگان فرآورده‌های دامی گفت: تولید فرآورده‌های گوشتی در کشور حدود ۶۰۰ هزار تن در سال است که این نوسانی که در این سال‌ها داشته در سه سال گذشته تا زیر ۵۰۰ هزار تن هم رسیده است.

وی افزود: دلیل آن هم افزایش قیمت مواد اولیه، بوده که به طبع افزایش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی فرآورده‌های گوشتی را افزایش می‌دهد. علاوه بر اینکه کاهش قدرت خرید مردم موجب شده که تقاضا برای محصولات کم شود.

وی ادامه داد: تأمین مواد اولیه چالش دیگر است. با توجه به اینکه قیمت تمام شده گوشت قرمز و گوشت سفید نوسان داشته به دلیل حذف یارانه‌ها و آزادسازی قیمت‌ها و از طرفی هم قیمت گذاری‌های دستوری که متأسفانه با اطلاعات کامل انجام نمی‌شود باعث می‌شود که زنجیره با وقفه مواجه شود.

حسین زاده اظهار کرد: برنامه ریزی برای تولید گوشت مرغ از مرحله جوجه ریزی باید وجود داشته باشد. اگر قیمت برای تولید کننده توجیه اقتصادی نداشته باشد میزان جوجه ریزی را کاهش می‌دهد یا بعضی هم که توان ادامه فعالیت ندارند جوجه ریزی را انجام نمی‌دهند. در ادامه دو ماه بعد کمبود در بازار خود را نشان می‌دهد.

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی گفت: مدیران بالادستی ممکن است عنوان کنند ما توانستیم قیمت را تثبیت کنیم، دو ماه بعد که مثل همین ماه گذشته و فکر می‌کنم تا ۲۰-۳۰ روز دیگر همین روند ادامه داشته باشد با کاهش عرضه مرغ مواجه خواهیم شد چون از دو ماه پیش تولیدش با وقفه مواجه شد.

وی در پایان درباره قیمت تمام شده عنوان کرد: بالای ۷۵ درصد قیمت تمام شده محصولات فرآورده‌های گوشتی را قیمت مواد اولیه تشکیل می‌دهد که برای ساماندهی بازار گوشت باید در ابتدای زنجیره تولید درست برنامه ریزی شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا