کد خبر: 230802143246
اقتصادبازارها و خدمات مالیبانک و بیمهروزنامه

«عصراقتصاد» گزارش می دهد؛ دیپلماسی ارزی شاهراه تحول نظام بانکی

معاون ارزی بانک مرکزی به منظور توسعه مناسبات ارزی- بانکی و همچنین دیدار و گفت‌وگو با همتای خود در بانک مرکزی عربستان سعودی به ریاض سفر کرد.

محمد آرام را در سفر به عربستان سعودی هیئتی تخصصی متشکل از مدیران ارزی بانک مرکزی و مدیران دستگاه‌های مرتبط همراهی می‌کنند.

عصراقتصاد – لازم به ذکر است؛ پس از قطر، امارات و عمان، عربستان چهارمین مقصد رایزنی‌های منطقه‌ای مسئولان بانک مرکزی کشورمان برای استفاده از گشایش‌های ارزی اخیر، است.

مطالب پیشنهادی

همچنین معاون ارزی بانک مرکزی یازدهم و دوازدهم آبان ماه جاری برای رایزنی‌های پولی و ارزی به امارات متحده عربی سفر کرد و بعد از آن نیز در همراهی با معاون اول رئیس جمهور و به منظور توسعه مناسبات پولی و بانکی، عازم کشور چین شد.

گشایش های ارزی جدید موجب خواهد شد تا بسیاری از متقاضیانی که در صف دریافت ارز بودند، مانند واردکنندگان کالاهای اساسی، واردکنندگان مواد اولیه تولید، خودروسازانی که نیاز به واردات قطعات و تجهیزات خودرو دارند و … بتوانند ارز مورد نیاز خود را به سهولت دریافت کنند. بنابراین با آزادسازی ارزهای بلوکه شده واردات نیز تسریع خواهد شد و تولید و اقتصاد کشور به حرکت در می‌آید، به عبارت دیگر چرخه تولید در کشور بهتر حرکت خواهد کرد.

در عین حال، محمد حسین روشنک؛ رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان در گفت‌وگو با ایبنا با بیان اینکه دولت سیزدهم در ارتباطات بین المللی خود موفق بوده و با کشور‌های آفریقا، آسیای میانه، چین و روسیه ارتباط خوبی برقرار کرده است، اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات و تحریم‌ها ارتباط با کشور‌های منطقه به خوبی صورت گرفته و این موضوع قابل کتمان نیست.

عملکرد دولت سیزدهم و بانک مرکزی با وجود تحریم‌ها قابل ستایش است؛ چراکه بهترین مدیریت در حوزه سیاست خارجی، دیپلماسی ارزی و اقتصادی در دولت سیزدهم رقم خورده است، به نحوی که رئیس کل بانک مرکزی توانست بر پایه همین دیپلماسی قوی ارزی منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی را آزاد کند.

روشنک با اشاره به این موضوع که ثبات نرخ ارز در سال جاری اقدام بسیار ارزشمند و مهمی محسوب می‌شود، گفت: با اقدامات بانک مرکزی مانند اجرای سیاست تثبیت، آزادسازی منابع ارزی و الزام به افتتاح حساب ارزی برای دریافت ارز، قیمت‌ها در محدوده معینی نوسان داشته و از کنترل خارج نشده است.

نوسانات اخیر در بازار ارز نیز به هیچ عنوان اقتصادی نبوده و ناشی از تحولات منطقه و جنگ غزه است که خوشبختانه با ورود بازارساز جهش آنچنانی نداشت و کنترل شد.

وی با اشاره به مواردی که باعث ایجاد تورم و افزایش نرخ ارز می‌شود، افزود: یکی از دلایل افزایش نرخ تورم و قیمت دلار اعطای تسهیلات بدون هدف به افراد است به عنوان مثال زمانی که تورم در کشور ۵۰ درصد است افراد اقدام به دریافت وام با سود ۲۵ درصد می‌کنند و بدون هیچ گونه کار تولیدی ۲۵ درصد سود می‌برند و بعضا نقدینگی را وارد بازار ارز و طلا می‌کنند. این در حالی است که باید منابع بانک‌ها به سمت بخش‌های مولد سوق پیدا کند تا شاهد رشد اقتصادی نیز باشیم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا