کد خبر: 040803177370
اخبار شرکت هاانرژیروزنامهصنعت و معدنمدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران:

۱۶۵۰۰ مگاوات ناترازی برق کنترل شد

سکینه مهرایی

طبق اعلام مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، در فصل گرم سال جاری میزان تقاضای برق در اوج بار به بیش از ۷۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید و ظرفیت تولید عملی برق کشور در این بازه زمانی ۶۳ هزار مگاوات بود که مابه التفاوت این دو عدد ناترازی برق ایران است که از طریق مدیریت مصرف در بخش های مختلف کنترل شد.

به گزارش عصراقتصاد، مهدی مقیم زاده، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران، گفت: نمایشگاه برق فرصت بی‌نظیری برای عرضه و نمایش توانمندی‌های صنعت برق کشور است و در این دوره از نمایشگاه شاهد استقبال بخش خصوصی از این نمایشگاه هستیم.

وی با بیان اینکه تلاش داریم از ظرفیت‌های جدید عرضه شده در نمایشگاه در حوزه پایش و مدیریت شبکه برق ایران استفاده کنیم، ادامه داد: صنعت برق ایران در بسیاری در حوزه‌های مختلف اعم از تولید، انتقال و توزیع دستاوردهای چشمگیری داشته است که بخشی از این دستاوردها در این نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در فصل گرم سال جاری میزان تقاضای برق در اوج بار به بیش از ۷۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید، اظهار کرد: ظرفیت تولید عملی برق کشور در این بازه زمانی ۶۳ هزار مگاوات بود که مابه التفاوت این دو عدد ناترازی برق ایران است که از طریق مدیریت مصرف در بخش های مختلف کنترل شد.

مقیم زاده یادآور شد: وزارت نیرو در تعامل با وزارت صمت و جهاد کشاورزی و نیز استانداری‌ها مصرف برق در بخش صنایع، کشاورزی و ادارات را مدیریت و کنترل کرد، افزود: همراهی مشترکان بخش خانگی نیز به عبور موفق از اوج بار سال جاری کمک شایانی کرد.

وی با تاکید بر نقش موثر اطلاع رسانی و تبلیغات در جذب مشارکت عمومی برای کاهش مصرف برق افزود: با توجه به اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد در پاییز سال جاری دمای هوا نسبت به میانگین بلند مدت ۲ درجه بالاتر است، همچنان صنعت برق به مشارکت مردم برای صرفه جویی در مصرف نیاز دارد.

مقیم‌زاده در پایان با اظهار امیدواری نسبت به عبور موفق از اوج بار مصرف برق سال آینده اضافه کرد: وزارت نیرو برای تولید برق کافی در فصل سرد سال هماهنگی های لازم را وزارت نفت و شرکت های تابعه انجام داده است، اما به دلیل محدودیت هایی که در حوزه تامین سوخت زمستانه وجود دارد، نیاز است مشترکان بخش خانگی برای تامین حداکثری برق و گاز زمستان به صورت کلی نسبت به صرفه جویی در حوزه انرژی اقدام کنند.

نوسازی شبکه برق تهران نیازمند ۵۰ هزار میلیاردتومان اعتبار

فرهادشبیهی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران نیز با اشاره به انجام برنامه‌ریزی‌هایی برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها و تسریع و تسهیل ورود نیروگاه‌ها به مدار افزود: در تهران، قم و البرز برنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت نیروگاهی داریم اما در تهران، هدف ما افزایش ۱۴۰۰ مگاوات ظرفیت خازنی است.

وی همچنین اضافه کرد: پروژه‌ای برای تغییر سطح ولتاژ در شهر تهران داریم که شامل آوردن لایه ۴۰۰ کیلوولت به مرکز شهر از طریق ولتاژ HVDC می‌شود.

شبیهی با بیان اینکه پروژه‌های متعددی در تهران در دست اجراست، ادامه داد: از جمله پروژه سیاه بیشه که هدف آن افزایش ظرفیت نیروگاهی تا ۲۰۰۰ مگاوات ساعت است،

وی تصریح کرد: رشد مصرف برق امسال بی‌سابقه بوده و از مردم تقاضا داریم که مدیریت بار خود را بهبود بخشند.

نوسازی شبکه برق تهران در دستور کار

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در مورد سیستم مدیریت کنترل پروژه‌ها اظهارکرد: این سیستم‌ها تخصصی هستند و هماهنگی با شهرداری‌ها و دستگاه‌های مختلف پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کند. تلاش ما بر این است که با تأمین منابع مالی و هماهنگی بیشتر، توسعه زیرساخت‌ها را تسریع کنیم چراکه حدود ۳۰ درصد شبکه انتقال و فوق توزیع در تهران فرسوده است و اصلاح آن زمان‌بر خواهد بود.

شبیهی در همین زمینه ادامه داد: برای این کار نیازمند منابع مالی قابل توجهی هستیم که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. تاکنون نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان تأمین شده و تلاش می‌کنیم منابع بیشتری جذب کنیم تا بتوانیم شبکه را اصلاح کنیم.

وی با بیان اینکه شبکه برق تهران از فرسوده‌ترین شبکه‌های کشور است و ترانسفورماتورهایی با عمر ۵۰ تا ۶۰ سال داریم که نیاز به تعویض دارند تصریح کرد: امسال اولین ترانسفورماتور یکپارچه ۵۰۰ مگاولت آمپر را در تهران نصب کردیم، که در ایران ساخته و منتقل شد، متاسفانه این پیچیدگی‌ها چالش‌هایی ایجاد می‌کند اما تلاش ما بر افزایش ظرفیت‌ها متمرکز است.

شبیهی در مورد زیرزمینی کردن خطوط انتقال برق گفت: با شهرداری و دستگاه‌های خدماتی برای ایجاد تونل‌های انرژی همکاری می‌کنیم. این اقدام باعث کاهش آسیب‌پذیری شبکه و بهبود ظرفیت‌ها می‌شود و برق مطمئن‌تری به مردم ارائه می‌دهد.

توسعه ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی در برنامه کلان کشور قرار دارد

وی در بخش دیگر این نشست به موضع خودروهای برقی اشاره کرد و گفت: در زمینه خودروهای برقی، ایستگاه‌های شارژ در برنامه کلان کشور قرار دارد. توسعه انرژی تجدیدپذیر نیز به همین منظور است. ایستگاه‌های شارژ الکتریکی در تهران ایجاد خواهد شد تا فرهنگ استفاده از خودروهای الکتریکال ترویج یابد و آلودگی کاهش یابد.

شبیهی ادامه داد: البته نوسازی شبکه برق نیز در دستور کار است. قصد داریم تا پایان سال حدود ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید اضافه کنیم و پروژه‌های بزرگی برای اصلاح شبکه فرسوده داریم. این اصلاحات به مرور انجام می‌شود تا شاخص‌های شبکه بهبود یابد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با اشازه به اهداف سال جاری گفت: تمرکز ما بیشتر بر بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش بار روشنایی بوده است. با استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف و پربازده در تهران، همکاران ما در شرکت توزیع به صورت شبانه‌روزی تلاش کردند تا ظرفیت‌های جدیدی ایجاد کنند و بخشی از انرژی را ذخیره نمایند.

شبیهی ادامه داد: این صرفه‌جویی در مصرف انرژی به معنای ذخیره آب بیشتر پشت سدهاست که با افزایش راندمان چراغ‌ها و استفاده از تجهیزات پربازده، نتایج ارزشمندی حاصل شده است. صنایع بزرگ مانند فولاد و سیمان موظف شدند بخشی از انرژی خود را به صورت خودتأمین تولید کنند. بسیاری از کارخانه‌های سیمان وارد این حوزه شده‌اند و تولیدات خود را آغاز کرده‌اند.

وی گفت: در تهران، صنایع اصلی شامل فولاد و سیمان هستند که تلاش می‌کنند ظرفیت‌های خود را به کار گیرند. همچنین با پالایشگاه تهران همکاری‌هایی داشتیم تا از ظرفیت تولید آن برای شبکه بهره ببریم البته که شرکت‌های سیمانی مانند فراز فیروزکوه و سیمان قم توانسته‌اند بخشی از نیازهای خود را تأمین کنند. با شهرک‌های صنعتی نیز همکاری‌هایی انجام شده تا ظرفیت‌ها وارد مدار شوند.

توانایی بومی‌سازی هر محصول جهانی را در حوزه روشنایی داریم

همچنین میلاد مهران پور، مدیرعامل شرکت دانا پلیمر فناور، تولیدکننده روشنایی، گفت: حوزه کار ما در شاخه روشنایی و محصولات مربوط به آن مانند لامپ‌های فوق کم مصرف LED است. علاوه بر این در بخش تولید بخش‌های پلاستیکی محصولات روشنایی هم تولیداتی داریم.

وی ادامه داد: چیزی که در بازار لوازم روشنایی مطرح بوده، موضوع میزان روشنایی در قبال وات مصرفی و طول عمر محصول است. از آنجایی که ما استاندارد ملی ایران را داریم، محصولاتی که در کشور توزیع می‌شود باید از یک سری استانداردها پیروی کند تا قابل ارائه به بازار و مشتریان باشد.

این تولید کننده با اشاره به روند تولید محصولات خود گفت: به طور کلی سرعت تولید با توجه به سرعت تحولات در این حوزه بالا است. با این همه جذب سرمایه خارجی چندانی در مجموعه خود نداریم اما در بخش تامین مواد اولیه همکاری هایی داریم.

مهران پور تصریح کرد: با توجه به سیر سریع و پرشتاب فناوری در حوزه روشنایی، تحول را در عرصه تغییر چراغ‌های قدیمی به سوی چراغ های جدید وجود دارد و این مستلزم سرعت توسعه محصول است.

این فعال حوزه روشنایی ادامه داد: با توجه به اینکه در مجموعه ما تمامی مراحل ساخت محصول از قالب سازی گرفته تا مونتاژ وجود دارد به سرعت می توانیم بومی سازی محصولات را که در سطح جهانی فراگیر هستند را انجام دهیم.

وی در پایان گفت: خیلی خوشحالم که در این نمایشگاه حضور داریم و محصولات خود را عرضه می کنیم. به مردم که مصرف کنندگان نهایی هستند هم توصیه می‌کنم که به برندها و محصولات توجه کرده و تولیدات استاندارد را استفاده کنند.

بازار ایران جذابیت زیادی برای چینی ها دارد

همچنین دیوید چن (David Qin) از مدیران شرکت LEDA کشور چین نیز نمایشگاه امسال را بسیار خوب و متنوع توصیف کرد و گفت: این نمایشگاه نسبت به موارد مشابه در چین کوچکتر است، اما برای شرکت‌های چینی که به این نمایشگاه آمده و در آن شرکت دارند بسیار خوب است.

چِن در مورد شرکت‌های ایرانی حاضر در نمایشگاه گفت: ما سال گذشته هم در این نمایشگاه شرکت کرده بودیم با این همه نسبت به سال گذشته مشتریان بسیار بیشتری از ایران داریم و این فرصت خوبی برای ما است.

این مدیر چینی افزود: محصولات شرکت ما به چند دسته تقسیم می‌شوند. بخشی از تولیدات ما در ساختمان‌ها استفاده شده و در دفاتر و فروشگاه ها کاربرد دارند. بخش دیگری از محصولات ما نیز استفاده خانگی دارند.

وی در مورد جذابیت بازار ایران برای تولیدکنندگان چینی گفت: ما در دو سال اخیر در این نمایشگاه شرکت داشتیم و به طور حتم سال آینده هم در این نمایشگاه حضور خواهیم داشت. این فرصتی عالی برای ما است زیرا بازار خوبی برای محصولات چینی در ایران وجود دارد.

چن در پایان گفت: امیدوارم نسبت به سال های گذشته پیشرفت بیشتری را در ایران شاهد باشیم و نمایشگاه برق هم سال به سال بهتر برگزار شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا