از خروس قندی تا مرغ چینی

راضیه حسینی
«بسته حمایتی دولت برای صنایع در شرایط ناترازی انرژی، در حد «خروسقندی» است
علیاصغر جمعهای، نایبرئیس اتاق بازرگانی سمنان: واحدهای تولیدی پارسال ۱۰۰ روز به دلیل ناترازی تعطیل بودند/ اگر ۱۰۰ روز تعطیل میکنید، ۱۰۰ روز سود بانکی نگیرید، ۱۰۰ روز حق بیمه نگیرید و ۱۰۰ روز بیمه کارگری به کارگران بدهید/ با این دستفرمان تعداد زیادی از واحدهای تولیدی با ریزش نیروی کار و تعطیلی مواجه میشوند.»
از قدیم گفتهاند «اسب پیشکشی را که دندانش را نمیشمرند.» شما هم لطفاً پرهای خروسقندی پیشکشی را نشمرید. لابد انتظار داشتید عوض خروسقندی، مرغ تخم طلا به واحدهای تولیدی بدهند؟ البته که مسئولان میخواستند این کار را بکنند ولی وقتی محمولههای حاوی بستههای حمایتی را باز کردند دیدند ایدلغافل! بهجای مرغ، بهشان خروس دادهاند؛ و از آنجایی که دیگر راهی برای عوضکردن محموله وجود نداشت، بستهها را برای واحدهای تولیدی فرستادند.
البته جای نگرانی نیست. اگر تا بستۀ دیگر دوام آوردید میتوانید مرغ تخم طلا را داشته باشید. مرغی که ۱۰۰ تخم طلا برایتان بگذارد و ۱۰۰ روز تعطیلیتان جبران شود. البته امکان دارد مرغهای مورد نظر تخمگذار باشند، اما از نوع فیک. بعید نیست مسئولان سفارش مرغ تخم طلا را به چین بدهند و آنها هم نمونهای که با اصل مو نمیزند را تولید کنند، فقط جای تخم طلا، توپ پلاستیکی طلاییرنگ بیرون بدهد!
این را هم میتوانید بگیرید و بگذارید تنگ خروسقندی. چارهای که ندارید. باید طاقت بیاورید. اگر خوششانس باشید و تا بستۀ بعدی بمانید شاید این بار دیگر یک مرغ تخم طلای واقعی نصیبتان شود. اگر نشد هم خیالی نیست. باز طاقت بیاورید. به امید روزی که بالاخره مرغ واقعی با تخم طلا به دستتان برسد.
طاقت بیاورید و ناامید نشوید. هر سال به امید سال بعد بمانید. یکهو میبینید سی، چهل سال گذشته و وقت بازنشستگیتان رسیده است.
دیگر باید انتظارکشیدن برای تخم طلا را به جوانترها بسپارید و شما با خروسقندی و مرغ چینی بروید خانه و استراحت کنید.