کد خبر: 22050041893
سلامت و رفاه

لیست کامل فروشگاه های زنجیره ای در ایران

معرفی فروشگاه های زنجیره ای در ایران

پیش از آنکه اسامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران را برای شما بگوییم تاریخچه‌ی مختصری درباره‌ی شکل‌گیری فروشگاه‌های زنجیره‌ای به شما ارائه دهیم

تاریخچه‌ی شکل گیری فروشگاه‌های زنجیره‌ای

فروشگاه زنجیره ای ، هر یک از دو یا چند فروشگاه خرده فروشیی‌ای را می‌گویند که مالکیت یکسانی دارند و خطوط یکسان کالا را می فروشند. فروشگاه های زنجیره ای بخش مهمی از خرده فروشی در قاره آمریکا ، غرب اروپا و ژاپن و آسیا را تشکیل می دهند. همراه با فروشگاه بزرگ و شرکت سفارش پستی ، فروشگاه های زنجیره ای اولین کاربرد موفقیت آمیز روشهای یکپارچه در مقیاس بزرگ را در قالب خرده فروشی نشان می دهند.
فروشگاههای زنجیره ای معمولی باید از فرنچایزها و از زنجیره های داوطلبانه یا تعاونی متمایز شوند ، که در آنها واحدهای خرده فروشی مالکیت فردی خود را حفظ می کنند. دومی می توانند سود خود را حفظ کرده و ضررهای مالی خود را متحمل شوند ، در حالی که در زنجیره های منظم ، سازمان مرکزی مسئولیت کامل وضعیت مالی واحدهای فروش خود را بر عهده می گیرد.
روشهای توزیع زنجیره ای در چین در اوایل سال ۲۰۰ قبل از میلاد و در ژاپن در قرن ۱۷ وجود داشت. زنجیره ای از پست های تجاری اولیه آمریکا توسط شرکت هادسون بی قبل از ۱۷۵۰ اداره می شد. با این حال ، در بیشتر موارد ، فروشگاه های زنجیره ای خرده فروشی تا پایان قرن ۱۹ اهمیت چندانی نداشت. مهمترین رشد آنها ، چه در اروپا و چه در ایالات متحده ، بین سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۲۰ رخ داد. فشار خرده فروشان کوچک در دهه ۱۹۳۰ منجر به وضع قوانینی شد که زنجیره ها را در تعدادی از کشورهای اروپایی محدود می کرد ، اما اکثر قوانین پس از جنگ جهانی دوم لغو شد.
قوی ترین زنجیره ها مربوط به فروشگاه های بزرگ ، فروشگاه های مواد غذایی ، فروشگاه های تنوع قیمت محدود ، فروشگاه های پوشاک آماده مانند Gap و داروخانه ها بوده است. بسیاری از بانک ها ، هتل ها و سالن های سینما نیز به زنجیره ای تعلق دارند. اندازه زنجیره ها از خطوط محلی (به عنوان مثال ، خدمت به یک شهر یا کلان شهر) تا منطقه ای (ارائه خدمات به بخش عمده ای از کشور) تا ملی یا حتی بین المللی متفاوت است. آنها همچنین در طبقه کالاهای فروخته شده متفاوت هستند ، از کالاهای ارزان قیمت Target یا Wal-Mart گرفته تا جواهرات نخبه کارتیه یا تیفانی.
بیشتر سازمانهای فروشگاههای زنجیره ای بزرگ یک واحد مرکزی را با واحدهای انبار (یعنی مراکز توزیع عمده فروشی) و واحدهای فروش (یعنی فروشگاههای خرده فروشی) پیوند می دهند. واحد مرکزی شامل دفاتر اداری است ، در حالی که انبارها محموله های ورودی کالا را اداره می کنند و محموله های خروجی را به فروشگاه های خرده فروشی جداگانه ارسال می کنند. خرید ممکن است تابع واحد مرکزی و انبارها باشد ، اما فروش و عملیات مربوط فقط در واحدهای خرده فروشی جداگانه انجام می شود. برخی از سازمان های فروشگاه زنجیره ای حتی امکانات تولیدی خود را دارند و بنابراین ادغام عمودی را یک مرحله دورتر انجام می دهند. پیگیری فروش و موجودی با ارائه داده های ثابت در مورد محصولات محبوب ، ترجیحات مصرف کننده و در دسترس بودن محصول ، عملکرد را حتی کارآمدتر می کند.

فروشگاه زنجیره ای

مزایای فروشگاه‌های زنجیره‌ای

مزایای اصلی فروشگاه های زنجیره ای شامل توانایی واحد خرید مرکزی با شرایط مطلوب ، کاهش هزینه های عملیاتی ، امکان درج تبلیغات برای همه واحد های فروش همزمان و آزادی آزمایش در یک واحد فروش بدون خطر برای کل عملیات زنجیره ای ها می توانند با شرایط مطلوب تری نسبت به فروشگاه های تک واحدی به دلیل حجم زیاد خریدهای واحد مرکزی و توانایی آن در ایجاد مهارت های خرید تخصصی در این خریدها ، خرید کنند. زنجیره ها همچنین می توانند با ترکیب عملیات عمده فروشی و خرده فروشی در یک سازمان تجاری به سود اقتصادی قابل توجهی دست یابند ، زیرا این ساختار هماهنگی بین دو شعبه را بهبود می بخشد و عمده فروش را از هر دو ریسک اعتباری و نیاز به کارمند فروش دور می کند. بسیاری از زنجیره ها با محدود کردن موجودی کالاهای خود به اقلام مورد تقاضای گسترده به سودهای بیشتری دست می یابند. هزینه های عملیاتی پایین حاصل از همه این عوامل باعث شده است که فروشگاه های زنجیره ای قیمت فروش خود را نسبت به فروشگاه های تک واحدی کاهش دهند و همچنین با حاشیه سود کم تری کار کنند. علاوه بر فروش زیاد و قیمت پایین ، مهمترین نوآوری های زنجیره ای در زمینه بهبود شیوه های خرده فروشی بوده است. فروشگاه های زنجیره ای پیشگام فروشگاه تمیز ، با ظاهر مدرن و با برنامه ریزی خوب بودند که دارای چیدمانی کارآمد و روشنایی داخلی مدرن است.
اصلی ترین عیب رقابتی سازمان های فروشگاه های زنجیره ای ، جهت گیری متمرکز آنها و روش های عملیاتی سختگیرانه آنها است که تمایل دارند انعطاف پذیری واحدهای فروش را محدود کرده و مانع از نوآوری های مفید شوند. فروشگاه های زنجیره ای نیز تمایل کمتری به مشتریان نسبت به فروشگاه های جداگانه ارائه می دهند.

اسامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران

می‌توان به این فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران اشاره کرد:

فروشگاه‌های زنجیره‌ای اتکا، افق کوروش،شهروند،رفاه،هایپراستار،جانبو،تیرازیس،یاس، هایپرمی،پرومو،نجم خاورمیانه،اوشانک که عمدتا همانطور که گفتم خرید و فروش بسیاری از اقلام را از مواد غذایی و سوپر مارکتی تا لوازم خانه و آشپزخانه بر عهده دارند. اما بعضی از آن ها هم تخصصی فروش اقلامی در حوزه‌ای مشخص هستند.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.اگر می‌خواهید اطلاعات بیش‌تری در زمینه‌ی اقتصاد کسب کنید به عصر اقتصاد حتما سری بزنید.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button