کد خبر: 270603173165
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنرئیس اتاق بازرگانی تهران:

رفع ناترازی برق نیازمند ۳۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید تا پایان برنامه هفتم

رفع ناترازی برق و تامین مالی آن، این روزها به چالش اصلی در کشور تبدیل شده است به طوری که اوایل هفته جاری، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران، گفت که اگر بنا باشد ناترازی برق در سال آینده افزایش نیابد و حداقل در همین حد امسال باقی بماند نیازمند یک میلیارد دلار بودجه است و حالا رئیس اتاق بازرگانی تهران می گوید که برای رفع ناترازی برق تا پایان برنامه هفتم باید ۳۵میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید انجام شود.

به گزارش عصراقتصاد، چند روز پیش علی نیکبخت، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران، گفت که اگر وزارت نیرو امروز برای بهسازی و اجرای پروژه‌های جبران افت تولید اقدام کند می‌تواند با تخصیص ۹۰۰ میلیون دلار تا یک‌میلیارد دلار بودجه، می تواند ۲۷۰۰ مگاوات در نیروگاه‌های بخاری و ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات در نیروگاه‌های گازی فعلی، به تولید عملی برق حرارتی بیفزاید و با این کار، حداقل ناترازی در حد ۲۰ هزار مگاوات سال جاری باقی بماند و تا ۲۶ هزارمگاوات افزایش نیابد.

روزگذشته محمد نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در نوزدهمین نشست هیئت نمایندگان دور دهم اتاق بازرگانی تهران در زمینه ناترازی برق گفت: با توجه به برآورد ۵ تا ۶ درصدی رشد مصرف باید ۳۰ هزار مگاوات برق تولید کرد و این میزان نیازمند سرمایه‌گذاری ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار است تا بتوانیم ناترازی برق را تا پایان برنامه هفتم مدیریت کنیم در غیر این‌صورت با همین شرایط سال آینده وضعیت خوبی نخواهیم داشت.

وی در رابطه با ناترازی گاز نیز گفت: به‌نظر می‌رسد در سال جاری روزانه با ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز، ناترازی داشته باشیم و قطعاً این موضوع به صنعت کشور آسیب می‌رساند.

نجفی عرب اظهار کرد: ناترازی‌های برق و گاز آسیب‌های جدی به صنعت کشور وارد می‌کند.

وی بیان کرد: وضعیت بخش دارو خوب نیست و نگرانی‌هایی در خصوص کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها و به‌خصوص آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی وجود دارد.

وی در زمینه صادرات به عراق تصریح کرد: ایران در زمینه صادرات به عراق باید به‌صورت جدی‌تر عمل کند و در زمینه سرمایه‌گذاری در این کشور باید به‌صورت جدی‌تر حضور داشته باشد.

نجفی عرب گفت: ترکیه مترصد جایگزین‌شدن ما در عراق است و هرجا کوتاهی کنیم ترک‌ها جای ما را می‌گیرند و در صورتی که این اتفاق صورت گیرد پس‌گرفتن موقعیت خیلی سخت است بنابراین باید در بازار عراق به‌صورت جدی‌تری حضور داشته باشیم.

وی اضافه کرد: عراق به‌لحاظ تجاری بسیار برای ما حائز اهمیت است زیرا صادرات ما به این کشور مواد خام نیست و کالای ساخته‌شده و دارای ارزش افزوده است در حالی که صادرات ما به چین که اولین مقصد صادراتی ماست مواد خام است بنابراین نباید از این بازار غفلت کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: روند اقتصاد کشور وضعیت مناسبی ندارد و دولت نیز کار خود را به‌تازگی آغاز کرده و هنوز انتصاب معاونان در بخش‌های مختلف انجام نشده است.

وی افزود: با توجه به اینکه با چالش‌های بسیاری در فضای کسب‌وکار مواجه هستیم لازم است رئیس جمهور هرچه زودتر انتصابات را انجام دهد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا