علاوه بر کمک های دولتی در فرانسه که در زمینه های حمل و نقل، سلامت، مواد غذایی و به ویژه کمک هزینه انرژی که به صورت فوق العاده در دسامبر۲۰۲۱(آذر۱۴۰۰) به قشر آسیب پذیر اختصاص پیدا کرد، هریک از مقامات استانها به فراخور نیاز این اقشار انواع کمک هزینه های معیشتی برای آنها طراحی کرده اند.
در شهر کوچک۴۸۰۰ نفری«لود» در منطقه «سارت» وسائل حمل و نقل عمومی به ندرت یافت میشود و قیمت بنزین نیز مانند جاهای دیگر سر به فلک کشیده است.
در آنجا مرکز حمایت های اجتماعی این شهراز نیمه ماه فوریه ( اواخر بهمن ) مبلغ ۳۰ یورو کمک هزینه سوخت برای خودورهایی که روزانه تا۱۰ کیلومتر تردد دارند، پیش بینی کرده است.
آنها میتوانند در دو جایگاه عرضه سوخت خصوصی که به این منظور پیشبینی شده است از این مبلغ کمک هزینه استفاده کنند.
«بِآتریس لاتوش» شهردار دست راستی این شهر کوچک میگوید:«من تصور میکردم حد اکثر۲۰۰ نفر واجد شرایط برای دریافت این کمک هزینه سوخت مراجعه کنند اما ظرف ۹ روز ۳۷۰ نفر مراجعه کردند.»
در شهرکوچک معدنی«گِرونه» از استان « پادکاله» نیزمقامات کمونیست شهرداری از ماه ژانویه(دی) اقدام به توزیع بُنهای خرید برای مقابله با «زندگی گران» کردهاند. این بُن های خرید به صورت کوپنهای آبی رنگ با شماره های مخصوص به ارزش های۱۵،۱۰ و۲۵ یورویی به چاپ رسیدهاند و مختص خانوادههای مشمول کمک هزینه انرژی دولتی بوده و قابل استفاده در فروشگاه های منتخب در شهر هستند.
در صفحه فیس بوک شهرداری این شهر ۲۷ نفر از این بُنهای خرید استقبال کردند. این یعنی ۹ نفراستقبال بیشتر از پیام کمک هزینه مهد کودک در این شهر. کمک هزینه مهد کودک نیز شامل کسانی میشود که ساعت ۶ صبح از خواب بر میخیزند و ساعت ۷ و نیم صبح کودکان خود را تحویل مهد می دهند و ساعت ۱۷ و سی دقیقه آنها را تحویل میگیرند و مجبورند هزینه های گزافی بابت غذا، نگهدرای فرزندان، تفریحات و سرگرمی آنها نیز پرداخت کنند.
درهمین حال ۵۷درصد ساکنان این شهر به عنوان یکی از فقیرترین شهرهای فرانسه برای این کمک هزینهها ثبتنام کرده اند. یکی از مغازهداران این شهر از افزایش تعداد مشتریان خود به همین دلیل ابراز خرسندی میکند و می گوید:« مردم از اینکه میتوانند خرید کنند لذت می برند.»
از ابتدای شروع بحران کرونا این بُنهای خرید به تدریج وارد زندگی مردم شده و یادآور کوپنهای جیرهبندی موادغذایی در سالهای جنگ دوم جهانیست. علاوه بر دولت، بنیادهای خیریه گوناگونی چون بنیاد«پیِراَبه» در توزیع کوپن های موادغذایی و مایحتاج مورد نیاز سلامت نیز فعالیت دارند.
بسیاری از افراد بیسرپناه و کسانی که اشتغال دائم ندارند، توانسته اند از مزایای این قبیل کمک هزینه های معیشتی بهرهمند شوند.
منبع: لوموند