کد خبر: 17030030845
اقتصاد

اسماعیل کهرم در گفت‌وگو با کرونومی؛ کرونا باعث افزایش ۲۰ درصدی تخلفات زیست محیطی شده است

کارشناس برجسته محیط زیست با بیان این که کرونا در بسیاری از کشورهای جهان موجب کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و احیای طبیعت شده است، گفت: متاسفانه عدم رعایت توصیه‌های عمومی در دوره شیوع کرونا، این بیماری در ایران دست‌کم تا ۲۰ درصد موجب افزایش تخلفات زیست محیطی از جمله تخریب مراتع، شکار و… شده است.

اسماعیل کهرم در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا گفت: به رغم هشدارها، توصیه‌ها و ممنوعیت‌های پرشمار از سوی دولت، متأسفانه، شهروندان بسیاری سفر رفتند، شکار کردند و مراتع طبیعی را آلوده کردند این در حالی بود که ما انتظار داشتیم با وضع مقررات محدودکننده، وضعیت محیط زیست کشور تا حدی بهتر شود و آسیب‌ها نیز کمتر شود اما متاسفانه نه تنها این اتفاق نیافتاد بلکه شتاب آلوده سازی محیط زیست و تخریب عناصر طبیعی و تهدید جانداران حیات وحش نیز بیشتر هم شده است.

این کارشناس حوزه محیط زیست با بیان این که بسیاری از شهروندان در ایران چندان به هشدارها پایبند نیستند و توجهی به توصیه‌های دولتی در شرایط بحرانی ندارند، افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی و امریکایی، مردم یک سال تمام برای تعطیلات کریسمس برنامه‌ریزی می‌کنند که سفر بروند، عزیزان و دوستانشان را ببینند، جشن بگیرند و …. اما به رغم اهمیت این موضوع، امسال موقع کریسمس حتی در معروف‎ترین خیابان‌های اروپا و امریکا پرنده پر نمی‌زد؟ چرا؟ چون مردم به توصیه‌های دولت‌هایشان عمل کردند و در خانه ماندند.

اما در کشور ما با وجودی که بارها گفتند سفر به شمال ممنوع است و تردد بین استانی ممنوع است، باز هم جاده‌های گیلان و مازندران با ترافیک سنگین روبرو شد. راه هم بسته بود و ابتدا از ورود خودروها ممانعت می‌شد اما وقتی استاندار دید در میان خودروها، زن زائو هست خب مجبور شد راه را باز کند.

او گفت: در یک سال گذشته تقریبا همه رودخانه‌ها و دریاچه‌های کشور سوئیس از آلودگی‌ها پاک شده و شکار تقریبا به صفر رسیده است. در ویدیویی دیدم که نخست وزیر این کشور از آب یک دریاچه در لیوان ریخت و به دختر خردسالش داد تا بنوشد.

در این حد آب سالم و پاک شده بود. ما هم به همین ترتیب امید داشتیم که با این ممنوعیت‌ها برخی مناطق از جمله جاده چالوس از زباله پاک شود، بوته‌ها کمتر کنده شود، رودخانه‌ها وضعیت بهتری پیدا کند، آرامشی به منطقه برسد و … اما این اتفاق نیافتاد و برعکس انگار برخی افراد که از کاهش مراودات اجتماعی در شهرها و قرنطینه و… خسته بودند با یک حالتی شبیه خالی کردن دق دلی سفر کردند و از قضا علاوه بر آلودگی‌های قبلی، ماسک و دستکش هم به زباله‌های رها شده در طبیعت اضافه شد.

کهرم ادامه داد: در مورد شکار هم اوضاع بدتر بود. تعطیلی‌ها و دورکاری‌ها موجب شد تا برخی از شهروندان فراعت بیشتری داشته باشند، و اوقات فراغت خود رابه شکار بپردازند. آمارهایی که برخی از شکاربان‌ها به من گفتند، نگران کننده است. مجموعا شاید تا ۲۰ درصد به میزان شکار در مناطق محافظت شده اضافه شده است.

اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بسیاری از گونه‌های جانوری کشورمان به خطر می‌افتند. ما هم اکنون کمتر از ۱۸ هزار رأس آهو داریم که اگر تمهیدات درستی اندیشیده نشود تا کمتر از پنج سال دیگر این تعداد به نصف می‌رسد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا