کد خبر: 10050040049
روزنامهسلامت و رفاه

افزایش ۳۸.۲ درصدی فوتی‌های کرونایی در هفته اخیر

کرونای دلتا در ۲۹ استان کشور جولان می‌دهد، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۴۰ درصد رسیده و شرایط گسترش بیماری و ابتلا به آن بحرانی است؛ همه این موارد هشدارهایی جدی نسبت به پر شدن تخت‌های بیمارستانی و اشباع ظرفیت جسمی و روانی کادر بهداشت و درمان است؛ هشدارهایی که بی توجهی به آنها می‌تواند فاجعه آفرین باشد.

به گزارش ایسنا، پنجمین پیک بیماری کووید-۱۹ با سردمداری واریانت دلتا یا همان ویروس هندی کرونا در کشور می‌تازد و همچنان نمودارهای بیماری در کشور رو به صعود است. تخت‌های آی‌سی‌یو در برخی استان‌ها از جمله تهران پر شده‌اند و تخت‌های بستری بیمارستانی در آستانه اشباع هستند، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح نیز به کمک آمده‌اند و حتی زمزمه‌هایی از احتمال برپایی بیمارستان‌های صحرایی نیز به گوش می‌رسد.

اوضاع تا حدی بحرانی است که روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به رییس جمهور نامه نوشتند و هشدار دادند که ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصه ها به حد اشباع نزدیک شده و در این شرایط خطرناک، بی توجهی آشکار نسبت به محدودیت ها و دستورالعمل های بهداشتی و فقدان عزم جدی برای توقف کارخانه تولید بیمار در صحنه عمومی موجب احساس تنهایی، بی پناهی و فرسودگی مضاعف در مدافعان سلامت خواهد شد. اکنون فقط سنگر مراکز بهداشتی درمانی کماکان با ایثار بی بدیل مدافعان سلامت فعال باقی مانده است و اگر خدای ناکرده به هر دلیل این خط نیز در هم شکسته شود، امیدی برای کاهش مخاطرات و پیامدهای ناگوار  آن باقی نخواهد ماند.

ایران در آستانه موجی سهمگین‌تر

در عین حال علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اعلام کرده است که در حال حاضر ۲۹ استان درگیر کرونای دلتا شده و میزان بستری و ورود به بیمارستان‌ها دارد بالا می رود. بسیاری از تخت‌های بیمارستان‌ها دارند پر می‌شوند و این هشدار جدی است که اگر پروتکل‌ها به همین شکل رعایت شوند تا یک هفته آینده ممکن است درگیر موج بسیار سهمگین‌تری شویم.

سقوط میزان رعایت پروتکل‌ها به زیر ۴۰ درصد

این درحالیست که رییسی تاکید کرده که هنوز به قله این موج از کرونا در کشور هم نرسیده‌ایم، اما متاسفانه رعایت پروتکل‌ها در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده است و ویروسی با این قدرت سرایت بالا می‌تواند همه را مبتلا کند.

در عین حال هرچند که واکسیناسیون در کشور سرعت گرفته است و تاکنون  ۹ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۵۲۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۶۸۷ هزار و ۳۱۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۸۳۷ دُز رسید، اما با توجه به مدت زمانی که برای ایمنی‌زایی واکسن‌ها نیاز است، تاثیر چندانی در کاهش مرگ و میرها و ابتلا به نوع شدید بیماری نخواهد داشت. بنابراین کماکان نسخه اصلی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

باید توجه کرد که تاکنون در جهان ۱۹۷ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۶۶۱ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد چهار میلیون و ۲۲۳ هزار و ۳۸۹ نفر از بین رفته‌اند. در ایران نیز تاکنون بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۸۷۱ هزار و ۸ نفر رسیده است که متاسفانه از این تعداد ۹۰ هزار و ۶۳۰ نفر جان باخته‌اند.

افزایش ۳۸.۲ درصدی فوتی‌های کرونا در کشور

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر در کشور در هفته هفتاد و پنجم اپیدمی در کشور قرار داریم. همچنین از یکم تا هفتم مرداد ماه، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده، ۱۸۰۲۵۷ مورد، تعداد موارد بستری جدید ۲۲۳۶۴ و تعداد موارد فوتی جدید ۲۰۲۱ مورد بوده است. بر این اساس افزایش ۲۶.۵ درصدی در تعداد مراجعات سرپایی مثبت، افزایش ۳۲ درصدی در تعداد بیماران مثبت بستری و افزایش ۳۸.۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده را در هفته اخیر شاهد بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا