کد خبر: 121201122821
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

بازدهی بازارها در هفته دوم اسفند ۱۴۰۱ /بازدهی بازار سکه منفی شد

بازدهی بازارهای مالی در دومین هفته اسفند به ترتیب مربوط به بازار بورس، دلار و طلا بود. بازار سکه این هفته به‌رغم نوسانات شدید قیمتی بازدهی منفی داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز، بازارهای مالی و سرمایه‌ای در دومین هفته اسفند‌ماه، با بازدهی مثبت همراه بودند. بازدهی بازارهای مالی از چهارم تا ۱۱ اسفندماه به ترتیب مربوط به بازار بورس، دلار و طلا بود.

بازدهی بازار سکه این هفته به‌رغم نوسانات شدید قیمتی در دومین هفته اسفند، منفی بود.

قیمت دلار

روز پنجشنبه یازدهم اسفند‌ماه قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۴ هزار و ۶۴۷ تومان اعلام شد و در بازار آزاد این اسکناس آمریکایی در پله سوم کانال پنج نوسان داشت.

قیمت دلار در بازار آزاد از چهارم تا ۱۱ اسفندماه ۴/۱۷ درصد بازدهی مثبت داشت و بیش از دو هزار و ۱۵۰ تومان گران شد.

آزادی شهروند اسپانیایی در ایران و شایعه حضور عباس عراقچی در کنار امیرعبداللهیان، در دور جدید مذاکرات برجام سیگنال‌هایی بودند که اواسط هفته جاری به شدت در رسانه‌های داخلی بازنشر شدند و قیمت دلار را کاهش دادند. همچنین توانستند دلار را از حضور در کانال ششم منصرف کنند.

در رزوهای گذشته تحلیلگران، معتقد بودند بازار ارز تشنه هر خبری برای اصلاح قیمت است و تنها اخبار سیاسی باعث کاهش مقطعی قیمت دلار خواهد شد.

با وجودی که روز گذشته قیمت دلار نوسان افزایشی محدودی داشت اما معامله‌گران معتقد بودند اخبار مربوط به سفر امروز(۱۲ اسفند) گروسی به تهران می‌تواند قیمت دلار را در هفته آینده با کاهش همراه کند.

قیمت طلا

قیمت طلا در روز پنجشنبه، چهارم اسفندماه، دو میلیون و ۴۷۲ هزار تومان‌ بود. این در حالی است که هر گرم طلا در روز گذشته با قیمت دو میلیون و ۵۰۱ هزار تومان معامله شد. بازدهی این بازار ۱/۱۷ درصد بود و رشد قیمتی در حدود ۲۹ هزار تومان داشته است.

قیمت سکه

قیمت سکه امامی هفته قبل با نرخ ۳۰ میلیون و ۹۴۴ هزار تومان معامله می‌شد. این قطعه از سکه در هفته جاری بازدهی منفی داشت. هر چند بازار سکه در هفته دوم اسفند تلاطم زیادی داشت و تا کانال ۳۶ میلیون تومانی نیز رشد کرده بود اما اخبار سیاسی سیگنال کاهش قیمت به بازار فلز زرد داد.

روز پنجشنبه ۱۱ اسفند سکه امامی با قیمت ۲۹ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان معامله شد. بازار سکه بازدهی منفی ۵/۰۲ درصدی و یک میلیون و ۵۵۴ هزار تومان کاهش قیمت داشت.

کارشناسان بازار معتقدند اگر قیمت دلار به عنوان مهمترین فاکتور کاهش قیمت فلز زرد، با همین روند، کاهشی شود، قیمت طلا و سکه نیز در کانال‌های قیمتی پایین‌تر قرار خواهد گرفت.

به باور بیشتر فعالان، عامل اصلی نزول قیمت سکه، افزایش فشار فروش در بازار حواله درهم بود. فعالان بازار می‌گویند میزان فروش‌ها در بازار سکه بیشتر شده است.

بورس

بازار هفته دوم آخرین ماه سال در حالی به کار خود خاتمه داد که شاخص کل با رشد حدود ۱۰ درصدی خود را در کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی تثبیت کرد.

به طوری که در معاملات این هفته بورس، تنها در روز چهارشنبه، دماسنج تالار شیشه‌ای، افت عدد را به سهامداران نشان داد. این نماگر در پایان روز چهارشنبه دهم اسفند در ارتفاع یک میلیون و ۸۲۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد.

شاخص کل هم‌وزن که نماینده شرکت‌های کوچک و متوسط بازار سرمایه است نیز در این هفته بازار رنگ سبز بر تن داشت و با افزایش حدود هفت درصدی به سطح  ۵۳۷ هزار و ۸۷۲ واحد رسید.

بیشترین بازدهی هفته

بررسی معاملات هفته دوم اسفند حاکی از آن است که غگز با قیمت ۵۳۱ تومان عنوان بیشترین بازدهی هفته را در این هفته از آن خود کرده است. مشاهده چارت این سهم نشان می‌دهد که سطح ۶۴۸ تومان مهم‌ترین مقاومت پیش روی سهم در ادامه راه است.

فگستر و کماسه دیگر نمادهای بورس بودند که در این هفته بازار، رشد خوبی را پشت سر گذاشته‌اند. به طوری که به ترتیب ۳۶ و ۳۲ درصد سود، نصیب سهامداران این دو سهم در این هفته بازار شده است.

مقاومت‌های مهم پیش روی این دو سهم به ترتیب ۶۴۰ و ۶۹۳ تومان شناسایی شده که در صورت شکست آن‌ها رشد خوبی در انتظار این نمادهاست.

کمترین بازدهی هفته

با وجود اینکه هفته دوم اسفند هفته سوددهی بازار سرمایه به سهامداران بود، اما باز هم نمادهایی بودند که از این رشد جا بمانند و بازدهی منفی را در کارنامه خود ثبت کنند.

برای مثال حگردش در این هفته بدترین عملکرد را در میان نمادهای بورسی داشت و با کاهش حدود ۱۱ درصدی به سطح ۴۷۳ تومان رسید.

لازم به ذکر است سطح ۴۵۲ تومان، از مهمترین حمایت‌‌های پیش روی این سهم تلقی می‌شود که در صورت شکست، این سهم راه سختی برای صعود دارد.

ثعمرا و حفارس نیز دیگر نمادهایی بودند که در این هفته سهامداران خود را ناامید کردند و حدود ۱۰ درصد کاهش داشتند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا