کد خبر: 0207992689
بازارها و خدمات مالی

بورس ابزار و یراق ساختمانی در قلب تهران

امیرعلی امینیان

عصر اقتصاد: تهران با همه بزرگی و گستردگی خود یک ویژگی ارزشمند دارد و آن تجمع صنوف مختلف در یک منطقه مشخص است. مساله ای که دسترسی به مایحتاج متنوع را برای مردم آسان کرده و امکان خریدهای سریع تر و مناسب تر را برای مخاطبان هر صنف مهیا می کند.

عرضه کالاهای متنوع در بورس های منطقه ای علاوه بر آنکه این فرصت را برای خریداران فراهم می کند که بتوانند با تنوع کالا و قیمت بهترین انتخاب را برای خرید داشته باشند فرصت مناسبی برای فروشندگان و فعالان آن صنف است تا ضمن تجمع در یک منطقه مسخص و ایجاد رقابت سالم با یکدیگر کمیت و کیفیت خدمات خود به مشتریان را ارتقا بخشند که در نهایت به ارتقا کیفی کلی در آن صنف منجر خواهد شد.

بازارهای تخصصی تهران معمولا به دلیل قدمت در مناطق مرکزی شهر مستقر شده اند و این بار هم در چهارشنبه بازار عصر اقتصاد به سراغ یکی از بازارهای قدیمی تهران رفته ایم تا گزارشی از این بازار برای خوانندگانمان تهیه کنیم.

میدان حسن آباد تهران به عنوان یکی از قدیمی ترین مناطق تهران در قلب خود چندین صنف متنوع را جای داده است.یکی از صنوف عرضه کنندگان قفل و لولا و یراق هستند که در کنار مشاغلی که گاه برخی از آنان به نظر موازی و همسو با این صنف به نظر می رسند فعالیت می کنند.

میدان حسن آباد به سمت شمال شاهد حضور فعالان صنف لوازم اداری است اما از شرق به غرب حضور صدها فروشگاه عرضه ابزار و یراق حال و هوای این محدوده شهر را به نوعی صنعتی و ساختمانی کرده است.

در خیابان امام خمینی بعد از تقاطع خیابان سی تیر کم کم فروشگاه های عرضه یراق آلات و قفل و لولا آغاز می شوند.البته ابزار فروش های صنعتی هم در این خیابان مستقرند و برخی ابزار فروش های ساختمانی نیز در این منطقه حضور دارند.موضوع گزارش این هفته فروشندگان مرتبط با صنفی است که به نام فروشندگان قفل،میخ و لولا معروفند و اتحادیه ای نیز با همین نام دارند.نکته جالب در عرضه این قبیل محصولات وجود ۴ اتحادیه موازی در این محصولات است.اتحادیه آچار و ابزار،ابزار برقی،ابزار صنعتی و اتحادیه میخ و قفل و لولا که البته این تنوع می تواند سوژه ای برای موضوع ادغام اتحادیه های مشابه برای ارتقاء خدمات باشد که مدت هاست از سوی اتاق اصناف پیگیری می شود.

اگرچه تعداد انگشت شماری فروشگاه در خیابان امام خمینی حدفاصل تقاطع سی تیر تا میدان حسن آباد وجود دارد اما همین تعداد هم از جمله قدیمی ترین های این صنف هستند.

۴۵ سال تلاش

این منطقه از ۴۵ سال پیش یعنی حدود سال ۱۳۴۰ به محل تجمع فروشندگان ابزار و یراق تبدیل شده است.و از آن زمان تاکنون حدود ۵۰۰ فروشگاه متنوع انواع یراق آلات ساختمانی که برای هر خانه ای لازم است را عرضه می کنند.از قفل و لولا گرفته تا دستگیره و همه آنچه برای یک ساختمان نیاز است.با گذر زمان تجهیزات ساختمانی تنوع چشمگیری پیدا کرده اند و این تنوع تعداد فعالان صنفی را هم افزایش داده است.وارد یک فروشگاه می شویم.فروشگاهی که توسط برادران روحانی اداره می شود.یکی از آنها می گوید که پدرشان از سال ۱۳۴۵ در این منطقه و صنف فروشندگان قفل و لولا فعال بوده است.

روحانی درباره تنوع اتحادیه های صنفی فعالان فروش ابزار سخن می گوید و درباره بازار کار خود و همکارانش اظهار می دارد:بازار یک روز خوب است و یک روز بد و ما هم با این شرایط می سازیم.

برادرش معتقد است از زمانی که تعداد مغازه ها بیشتر شده وبه اصطلاح دست زیاد شده بازار کمی افت کرده است.

وی درباره اجناس موجود در بازار هم خاطر نشان می کند:ما در مغازه مان بیشتر ایرانی می فروشیم اما کالاهای چینی در بازار زیاد است.البته ایتالیایی ها هم محصولاتی در بازار دارند که چندان زیاد نیست.

وی برند های معروف این صنف را برندهایی چون بهریزان،کاوه و کاویان معرفی می کند که در زمینه تولید قفل و لولا و دستگیره فعالیت می کنند.

این دو برادر که تمایلی به عکس گرفتن از خود ندارند با اصرار ما جلوی دوربین قرار می گیرند و اجازه می دهند از آنها و فروشگاهشان عکس بگیریم.

۴۰۰ فروشگاه غیر مجاز

فروشگاه بعدی تعداد زیادی فروشنده دارد.یکی از مدیران فروشگاه که به گفته خودش ۳۱ سال است در این بازار فعالیت دارد می گوید:حدود ۵۸۰ کاسب با جواز کسب در این صنف فعالند و ۴۰۰ مغازه هم هستند که غیرمجاز بوده و جوار ندارند.

مهدی اسدی می افزاید:برخی از مغازه داران شرایط دریافت جواز کسب را ندارند .یا مغازه شان اجاره ای است یا تجربه کافی ندارند و یا از سایر شرایط بهره مند نیستند.

به گفته وی فعالان این صنف بیشتر قفل،لولا،دستگیره و یراق ساختمانی می فروشند و سایر ابزار آلات توسط دیگر مغازه ها و دیگر صنوف فروخته می شود.

وی درباره بازار کسب و کار نیز اظهار می دارد:بازار خراب است.ساختمان سازی نیست و شغل ما رابطه مستقیمی با ساخت و ساز دارد.

این فروشنده قدیمی بازار درباره تاثیر نوسانات نرخ ارز بر کسب و کار این صنف معتقد است:۷۰ درصد کاهایی که در این منطقه عرضه می شود وارداتی است و به همین دلیل گران شدن دلار تاثیر زیادی روی قیمت ها دارد.

اسدی وجود کالای قاچاق در این بازار را تایید می کند و می افزاید:قاچاق به صنف ما ضربه زیادی می زند و مسئولان تلاش زیادی کرده اند برای اینکه با کالاهای قاچاق این صنف مبارزه کنند.

به عقیده وی تاجرها و وارد کنندگان اگر کالاهایشان را از راه منطقی و صحیح وارد کنند مشکل قاچاق برطرف می شود و البته قاچاق بیشتر توسط برخی واحدهای صنفی غیر مجاز انجام می شود و به همین دلیل اتحادیه در تلاش است با آنان برخوردکند.

افزایش کیفیت کالاهای ایرانی

این فعال بازار قفل و لولا اذعان می دارد که بیشتر کالاهای موجود در این بازار چینی است و به تازگی اجناس آلمانی و ایتالیایی هم وارد بازار شده اند.

اسدی ادامه می دهد:کالاهای ایرانی به تازگی کیفیت بهتری پیدا کرده اند و چینی ها هم کیفیت کالاهای خود را برای از دست ندادن بازار ایران بالا برده اند.

وی با اشاره به اینکه کالاهای ایرانی گارانتی های خوبی دارند می گوید:مردم در حال حاضر آگاه شده اند و دیگر کالای ارزان بی کیفیت نمی خرند .به همین دلیل به سراغ اجناسی می روند که کیفیت مناسب و خدمات پس از فروش خوبی داشته باشند.

به گفته این فروشنده برندهایی چون دستگیره ایران،بهریزان و کاویان در حوزه دستگیره ها و برندهای رجبی ،۵ ستاره و منیر در تولید قفل و لولا در حال حاضر صاحب نام بوده و فعالیت می کنند.

سید مهدی غفاری یکی دیگر از افرادی که در این مغازه سرگرم گفتگو با یک مشتری است نیز می گوید:مردم جنس خوب می خواهند و اگر تولید کننده ایرانی جنس خوب ارائه کند مردم هم می خرند.

پس از سخنان این فروشنده وقتی اعلام می کنیم که قصد داریم عکسی هم از مغازه بگیریم همه استقبال می کنند و یکی از فروشندگان که علی صفری راد نام دارد آنقدر از این مساله خوشحال می شود که با اشتیاق فراوان به دنبال کت خود می گردد و با مرتب کردن سر و وضعش اماده عکس می شود.عکس یادگاری از این فروشگاه هم گرفته می شود و آنجا را ترک می کنیم.

تولیدکنندگان ایرانی مشتریان را نقره داغ می کنند

نکته جالب در این منطقه این است که بورس یراق آلات و قفل و لولا تنها در سمت راست خیابان مستقرند و فروشندگان ابزار صنعتی در سمت چپ خیابان امام خمینی.این مساله حتی در نرخ اجاره ها و فروش مغازه هم تاثیر گذاشته و به گفته برخی فروشندگان قیمت مغازه ها در سمت چپ خیابان ۵/۲ برابر سمت راست خیابان است.بازار این منطقه کمی بهتر از بازارهای دیگری است که تاکنون از آنها گزارش تهیه کرده ایم اما با وجود این یک فروشگاه دار دیگر می گوید بازار کساد است.

امیر مراد سلطان که به همراه چند همکار در یک مغازه نسبتا کوچک سرگرم گفتگو با مشتریانش است همان ایتدای گفتگو از مشکلات می گوید و اینکه تولیدکنندگان داخلی متاسفانه مشتریان را نقره داغ کرده و به اصطلاح وی گلوی مشتریان را می فشارند.

وی معتقد است که باید دست تاجران فعال این صنف باز باشد تا بتوانند کالاها را با قیمت مناسب به مردم عرضه کنند و تولیدکننده ایرانی نتواند در بازار تاخت و تاز کند.

وی می افزاید: آنقدر واردکننده را اذیت می کنند و ماه ها کالایش را در گمرک نگه می دارند و تعرفه های کلان می گیرند که برایش وارد کردن کالا هیچ صرفه ای ندارد.

این فروشنده بازار قفل و لولا معتقد است که حمایت از تولید ایرانی خوب است اما نباید این حمایت به قیمت انحصار طلبی برخی برندهای ایرانی تمام شود.

وی با ذکر مثالی از برند بهریزان می گوید:بهریزان به خاطر اینکه برند شده است یک دستگیره تولیدی خود را ۱۲۰ هزار تومان می فروشد درحالی که یک تولید کننده ایرانی همان دستگیره با همان کیفیت و همان مدت گارانتی را ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان عرضه می کند و بهریزان فقط پول نامش را می گیرد.

این فعال صنفی هم از بازار گلایه دارد و اظهار می دارد:دولت با رکود توانسته است تورم را ثابت نگه دارد و این اصلا خوب نیست.

مراد سلطان به مزاح می گوید:ما کلیدسازها و قفل سازها کلید را به رئیس جمهور دادیم تا مشکلات اقتصادی را حل کند اما او هنوز نتوانسته است کاری کند.

قاچاق و واردات با ارز دولتی

در حین این گفتگو یک پخش کننده قفل و لولا هم خرابی بازار را یادآور می شود و می گوید:برخی با ارز دولتی و رانت قفل و لولا و دستگیره وارد می کنند اما این صنف قاچاق ندارد.

وی که نه دوست دارد عکسش چاپ شود و نامی از او برده شود اظهار می دارد:به ما می گویند اگر ۱ میلیون دلار از آنها خرید کنیم لازم نیست گمرک بدهیم و کافیست یک چهارم مبلغ گمرکی را پرداخت کنیم.

این پخش کننده می افزاید:وقتی جنسی در چین ۸ هزار تومان است و اینجا هم به همان قیمت به ما عرضه می شود معلوم است که با ارز دولتی و بدون گمرک وارد شده است.بار ما باری نیست که قاچاقچی بتواند بیاورد و آمدن این همه کالای قاچاق و ارزان سازمان یافته است.حرفهایمان با این جوان فعال در این صنف که پایان می یابد عکسی از فروشگاه می گیریم و برای ادامه گزارش راهی سایر فروشگاه ها می شویم.

واردات به اسم تولید

به فروشگاهی دیگری می رویم.دو جوان سخت سرگرم مکالمه تلفنی هستند و حتی یکی از آنان دو گوشی رو گوشهایش است.یکی از مغازه داران دلیل این حجم کار را تامین اجناس مناطق مختلف شهر و شهرستانها می داند و می گوید:تمام ایران از حسن آباد جنس تهیه می کنند و حتی ۹۰ درصد فعالان صنفی تهران در سایر مناطق نیز کالاهایشان را از این منطقه خریداری می کنند.

حسین نام آور که به همراه دوستش اشکان بیگی در این بازار سال هاست مشغول کسب و کار است می افزاید:اجناس ۲۵ تا ۳۰ درصد گران شده اند چرا که گرانی دلار بازار را دچار نوسان کرده است.

به گفته وی و همکارش ۹۰ درصد کالاهای موجود در بازار یراق ساختمانی چینی بوده و تنها درصد کمی از آن به کالاهای ایتالیایی و آلمانی اختصاص دارد.

وی در پاسخ به این سوال که دلار چه ربطی به تولید داخلی دارد می گوید:تولیدکننده ایرانی تولید چندانی ندارد و به اسم تولید سرگرم واردات است.وی هم برند بهریزان را مثال می زند و می افزاید:این برند فقط یک قلم تولید می کند و بقیه را وارد کرده و در ایران فقط بسته بندی می کند.در میان این گفتگو پیرمردی حدودا ۶۰ ساله و  شاداب و سرحال که او را محمد جیمبو خطاب می کنند وارد مغازه می شود و با برخوردی پر انرژی با ما احوالپرسی می کند.

عید محمد شیردل که به گفته خودش ۲۵ سال است در این محدوده کارگری می کند برای این فروشگاه بارآورده است و برای بردن بار به مکان دیگری فروی خداحافظی می کند و می رود.روحیه پر نشاط این مرد میانسال برایمان جذاب است.می گویند سرعت عملش در رساندن کالا به مقصد آنقدر بالاست که به او لقب جیمبو داده اند و تنها در مدت چند دقیقه بار را به خریدار تحویل می دهد.

قبل از رفتن او عکسی با او و فروشندگان می گیریم اما پیش از رفتنمان فردی که خود را دوست صاحب مغازه معرفی می کند تقاضا می کند که عکس و مصاحبه را چاپ نکنیم.وقتی علت را می پرسیم می گوید: من دوست ایشان هستم.می ایند و اذیتش می کنند.او را همه می شناسند و ممکن است حرف هایش برایش دردسر شود اما ما به او اطمینان می دهیم که این روزها شرایط کاملا متفاوت است و انتقاد جایگاه خود را در میان مسئولان بخش دولتی و خصوصی پیدا کرده است.

عملکرد خوب اتحادیه

در فروشگاه بعدی از عملکرد اتحادیه می پرسیم و متصدی فروشگاه می گوید که عملکرد اتحادیه صنفشان خوب بوده است.

میثم سالاریان اظهار می دارد:اتحادیه در مواقعی که باید حضور داشته باشد و در کنار اعضای صنف باشد عملکرد خوبی دارد و به آن ها کمک می کند.

به گفته وی کالاهای ایرانی که ۳۰ درصد بازار را در اختیار دارند بر اساس کیفیت هایی که دارند قیمت گذاری می شوند و این مساله به مشتریان امکان می دهد بر اساس سلیقه و توان مالی خود کالای مورد نظرشان را انتخاب کنند.

یکی از فروشندگان این فروشگاه هم زمانی که می پرسیم اوضاع کاسبی خوب است یا نه پایخ می دهد:این روزها چه چیزی خوب است که کاسبی خوب باشد.با وجود این گلایه اما همه فروشنده های این مغازه لبخند بر لب دارند که نشانه روحیه خوب و امیدوارانه شان به آینده است.

مغازه دارها مقصر نیستند

به فروشگاه دیگری می رویم.پدری به همراه فرزندانش در این مجموعه مشغول فعالیت هستند.

مهدی پناهی یکی از فرزندانش است و از مشکلات می گوید:بی ثباتی بازار،نارضایتی مردم از قیمت ها و بی اعتمادی کسبه و مردم به هم از جمله مشکلاتی است که این روزها دیده می شود.

وی می افزاید:جنس ها هر روز گران می شود و مردم فکر می کنند مغازه دار ها مقصرند در صورتی که این گونه نیست.وقتی دلار گراتن می شود و تولیدکننده ایرانی به بهانه گرانی مواد اولیه و وارد کننده هم به بهانه بالا رفتن هزینه ها کالاها را گران می کنند مغازه دارها چه کاری می توانند انجام دهند.

پدر این این فروشنده جوان هم به جمع ما می پیوندد و اظهار می دارد:ایرانی ها ظرفیت موفقیت را ندارند و زمانی که نام و کالایشان مطرح می شوند دیگر خدا را بنده نیستند و چون قانع نیستند هر روز کالایشان را گران می کنند.

وی که از حدود ۴۰ سال پیش در این صنف فعالیت داشته می گوید:قبلا تولیدکننده بودم اما تولید دردسرهای زیادی دارد و به همین خاطر تولید را رها کرده و در حال حاضر تنها عرضه کننده ام.

قدردانی از دارایی

به فروشگاه دیگری می رویم.شاید برای اولین بار بود که از کسبه درباره مشکلات پرسیدیم و کسی نامی از دارایی نبرد.در مقابل یکی از فروشندگان این مغازه از دارایی قدردانی هم کرد که شرایط کسبه را درک می کنند.

مصطفی جاهد زمانی که از او می پرسیم بازار چگونه است می گوید:الحمدلله افتضاح است و می خندد.

وی نوسانات قیمت و نبودن جنس در بازار را از جمله مشکلات کسبه این منطقه می داند و می گوید:به محض افزایش قیمت دلار ابتدا تولیدکنندگان ایرانی محصولاتشان را گران کردند و تاجرها و وارد کنندگان هم کالاهایشان را در انبار نگه داشته اند تا تکلیف قیمت های بازار روشن شود و بعد کالا را عرضه کنند.

به اعتقاد وی گمرک واردکنندگان را برای ترخیص کالا بسیار آزار می دهد و برای همین کالا در بازار به اندازه کافی یافت نمی شود.

وی درباره دارایی هم می گوید:ماموران مالیات می دانند که بازار در چه شرایطی قرار دارد و برای همین شرایط را درک می کنند.

از این فروشگاه هم عکسی می گیریم و خارج می شویم.در فروشگاهی دیگر آنقدر سرشان شلوغ است که می گویند وقت ندارند پاسخی به سوالاتمان بدهند و فقط می توانند اجازه دهند عکاسی کنیم .

اجاره های بالا

وارد فروشگاه دیگری می شویم.مدیر فروشگاه می گوید این روزها با افزایش قیمت دلار قیمت یراق ساختمانی هم هر روز تغییر می کند و این مساله کسب و کار را مختل کرده است.

داوود قوامی معتقد است هزینه های بالای این صنف و اجراه های بالای مغازه ها توان کسب و کار را از برخی فعالان این صنف گرفته است.

وی می افزاید:با وجود تنوع کالاهای چینی و ایرانی در بازار مردم توان خرید ندارند و از سوی دیگر چک های زیاد در بازار مشکلاتی را برای کسبه ایجاد کرده است.

از این فروشگاه هم عکاسی می کنیم و گزارشمان را ادامه می دهیم.

بازار مصرف ایران

وارد یک فروشگاه بزرگ می شوم.چند نفر دور میزی نشسته اند و گپ می زنند.یکی از آنها می گوید:بازار این صنف ثبات ندارد و قیمت ها هر روز تغییر می کند.همه کارخانه های کوچک تولید یراق آلات در حال ورشکستگی هستند و این مساله به کسبه هم آسیب می زند.

مهدی صادقی می افزاید:باید وام های بدون بهره به بخش تولید بدهند و دلار را ثابت نگه دارند تا بازار از وضعیت کنونی خارج شود.

وی معتقد است مردم می ترسند خرید کنند چرا که فکر می کنند با پایین آمدن قیمت دلار قیمت کالاها هم کاهش می یابد.

صادقی که ۲۵ سال است در این بازار فعالیت می کند اظهار می دارد:در حال حاضر با وجود اینکه با چک و اعتباری هم می فروشیم بازهم کسی خرید نمی کند.

همزمان شخص دیگری هم وارد می شود که بقیه او را صاحب نظر می دانند.یکی از آنان که مرتضی نام دارد و نام خانوادگی اش را هم نمی گوید زیاد خود را در بحث ما دخالت نمی دهد و بیشتر شتونده است اما دو نفر دیگر که مهدی رحیمی و مهدی نادی مهر نام دارند نظراتشان را بیان می کنند.

نظراتشان با هم متفاوت است.یکی معتقد است جنس ایرانی بهتر است و دیگری می گوید اجناس خارجی کیفیت بهتری دارند.

نادی مهر می گوید:اگر از جنس ایرانی حمایت صحیح و منطقی صورت بگیرد نیازی به واردات و قاچاق نیست.اما صادقی اظهار می دارد:ایرانی ها وقتی در تولید به قدرت می رسند مشکلات بیشتری در عرضه به وجود می آورند و اگر کالا وارداتی باشد مردم بهتر استقبال می کنند چرا که کالای خارجی بهتر از ایرانی است.

نادی مهر  نکته ای را مطرح می کند که بقیه هم او را تایید می کنند.وی اظهار می دارد:مشکل صنف ما رانت است.شرکت هایی هستند که با استفاده از دلارهای نفتی و دولتی واردات انجام می دهند و در چنین شرایطی تاجر معمولی با ارز آزاد نمی تواند با این شرکت ها رقابت کند.بازار مصرف ایران بازار خوب و زیادی است بنابراین اگر از تولید ایرانی حمایت شود و متناسب با نیاز تولید انجام شود دیگر نیاز به قاچاق نیست. از طرفی واردات هم باید مدیریت شود تا مشکلی برای بازار ایجاد نشود.سنگ های جلوی پای واردکنندگان آنقدر بزرگ است که نمی توانند از آن عبور کنند.گمرک واردات صنف ما را کیلویی محاسبه می کند و این سبب بروز مشکلات زیادی برای واردکنندگان می شود.از سوی دیگر ارز باید تک نرخی شود تا بازار از ثبات لازم برای کسب و کار بهره مند شود.

از این جمع فعال در بازار صنفی قفل و لولا هم عکسی به یادگار می گیریم و در مسیرمان نگاهی به فروشگاه های مختلف می اندازیم.همه سرگرم کسب و کار هستند.خوب یا بد و کم یا زیاد کار در این بازار جریان دارد.مغازه هایی هم هستند که مدت هاست تعطیلند و برخی هم اعلان واگذاری پشت شیشه هایشان دیده می شود.اما برآیند آنچه در بازار دیده می شود حکایت از شور و امید کسبه برای تلاش بیشتر دارد.

بازار یراق آلات ساختمانی هم می تواند فرصت خوبی برای سرمایه گذاری به شمار رود.فرصتی که اگر هوشمندانه مورد استفاده قرار گیرد می تواند زمینه ساز سودآوری مناسب برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد.ضرورت بازنگری برخی تولیدکنندگان یراق آلات ایرانی  در برخوردشان با مشتری و لزوم توجه گمرک به مشکلات واردکنندگان این صنف و همچنین ضرورت توجه مسئولان کلان اقتصادی کشور به موضوع نرخ ارز از جمله نکته های مهمی بود که فعالان این صنف به آن اشاره داشتند و با توجه به این رویکردها می توان سرمایه گذاری موفقی در این منطقه و صنف داشت.

بدون تردید آینده این صنف قدیمی همچون گذشته اش پر فراز و نشیب است و کسانی موفق هستند که بتوانند با مدیریت بحران ها شرایط مطلوبی برای کسب و کار خود فراهم کنند.

دسترسی ها

میدان حسن آباد یکی از مشهور ترین میادین تهران است و دسترسی به آن از روش های مختلف امکان پذیر است.این میدان در محدوده طرح ترافیک قرار دارد و امکان تردد با وسیله نقلیه شخصی در این محدوده وجود ندارد.اما با تاکسی از ابتدای خیابان حافظ می توانید به این محدوده برسید.متروی تهران نیز در میدان حسن آباد ایستگاه دارد و از طریق خط ۲ مترو می توانید به این ایستگاه برسید.با استفاده از خطوط اتوبوسرانی هم می توانید به میدان امام خمینی آمده و از آنجا پس از چند دقیقه پیاده روی در خیابان امام خمینی به طرف غرب به بازار یراق آلات برسید.محدوده یراق فروشان حسن آباد از شرق به تقاطع سی تیر و از غرب به تقاطع خیابان ولی عصر محدود می شود و در کوچه های اطراف این محدوده نیز فروشگاه های متعددی به فروش قفل و لولا و یراق ساختمانی مشغولند.

حدود ۶ پاساژ هم در این محدوده قرار دارد که فروشگاه های زیادی در آن وجود دارند و در همین صنف فعالیت می کنند.

محدوده این صنف سمت راست خیابان است و سمت چپ خیابان در جهت شرق به غرب بورس کالاهای دیگر است اما در مجموع انواع ابزار الات ساختمانی،صنعتی،برقی و … در این منطقه قابل دسترسی است.

امکانات رفاهی،ایمنی و امنیتی

معضل پارکینگ و نبود سرویس بهداشتی در این منطقه مانند بسیاری از بازارهای مرکز تهران قابل مشاهده است.اگرچه در چند پاساژ منطقه سرویس بهداشتی وجود دارد اما مردم برای استفاده از سرویس بهداشتی در این منطقه ناچارند تا پارک شهر پیاده بروند.البته برخی فروشگاه های بزرگ برای استفاده شخصی خود سرویس بهداشتی دارند.

برای استفاده از نمازخانه هم باید به مسجد المصطفی یا مسجد مهدیه در میدان حسن آباد و خیابان امام خمینی بروید.نزدیک ترین آتش نشانی به این منطقه در میدان حسن آباد مستقر است و بیمارستان سینا نزدیک ترین مرکز درمانی به این محدوده است.کلانتری ۱۲۹ جامی امنیت منطقه را کنترل می کند و در هنگام بروز حوادث احتمالی دسترسی به مراکز درمانی و ایمنی تقریبا در این خیابان آسان است.

قیمت مغازه ها

قیمت گذاری در این منطقه کمی با سایر مناطق تهران متفاوت است.نکته جالب اینکه سمت راست خیابان به دلیل بورس شدن قیمت هایی ۵/۲ برابر قیمت سمت چپ خیابان دارد.اجاره ها در این محدوده بسیار زیاد است و شاید زیاد هم مقرون به صرفه نباشد.برای یک مغازه متوسط حدودا ۲۰ الی ۳۰ میلیون تومان اجاره می گیرند و فروش مغازه ها هم معمولا بر اساس متراژ نیست.بلکه قیمتگذاری ها کلی صورت می گیرد و از حدود ۳ میلیارد تومان به بالاست.البته مغازه های ارزان تر هم وجود دارد که در پاساژ ها مستقرند .اما برای خرید مغازه باید با مالک مغازه توافق کنید و به یک قیمت تفاهمی برسید.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا