تفاهم نامه همکاری میان موسسه نیماد و صندوق INSF امضا شد
حمایت از طرحهای پژوهشی و فناورانه ملی در پنج محور حوزه سلامت
تفاهم نامه همکاری میان موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(NIMAD) و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با موضوع حمایت از طرحهای پژوهشی و فناورانه ملی به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی، دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رئیس موسسه نیماد در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: موسسه نیماد بزرگترین موسسه حامی پژوهشهای حیطه علوم پزشکی در کشور است که در ایام اخیر سه برنامه بزرگ را در مجموعه فعالیتهای خود در نظر گرفته است.
دکتر نجفی برنامه نخست را همکاری با گرنتینگ بادیهای داخلی کشور عنوان کرد و گفت: امکان مشارکت با تمام موسسههایی که به نوعی حمایتگر پژوهش و فناوری و فناوران در کشور هستند وجود دارد و باید فعالیتهای همسو در این جهت توسعه یابد .
رییس موسسه ملی حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، تصریح کرد: همین برنامه در زمینه گرنتبادیهای خارج از کشور نیز در نظر گرفته شده است. در هفته جاری نیز یک برنامه مشترک با یکی ازگرنتینگ بادیهای کشور آلمان خواهیم داشت و چنین اقداماتی در نیماد رو به توسعه است .
دکتر نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز همکاری با سازمانهای سیاستگذار در حیطه سلامت را سومین برنامه توسعهای نیماد عنوان کرد و گفت: در تعامل با سازمانهای سیاستگذار نیازهای آنها را استخراج کرده و پس از تبدیل آنها به پروپوزال(RFP) فراخوانی برای جلب تمام محققان و پژوهشگران منتشر میشود. بخشی از تامین اعتبار پروپوزالها توسط سازمان سیاستگذار انجام میشود و بخش دیگر را نیماد میپردازد.
تبدیل تحقیقات دانشگاهی به فناوری نیازمند اتصال ساختارمند است
او با اعلام اینکه اولین دور این فراخوانها منتشر شده و اکنون در سایت نیماد قابل مشاهده است، گفت: اگر قرار است که تحقیقات و فناوری در کشور از تحقیقات دانشگاهی به سمت تحقیقات ملی برود و از سطح ملی به فناوری منجر شود، چارهای نیست جز اینکه زیستبوم تحقیقات و فناوری هم در کشور به طور ساختارمند به یکدیگر متصل شود و اهداف مشخصی را دنبال کند.
رئیس موسسه ملی حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، افزود: هماکنون در برنامهای که با حمایت و همسویی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ایجاد شده نگاه ما به حیطه هایی است که همگرایی وجود دارد تا به همافزایی برسیم.
دکتر نجفی جزئیات اولین فراخوان مشترک نیماد با صندوق INSF را برشمرد و گفت: پیرو این تفاهمنامه در مرحله نخست از پروپوزال های پنج حوزه فرآوردههای سلامتمحور اعم از دارو، کاشتنیها، تجهیزات پزشکی، بزرگ دادهها، آلاینده های محیط زیستی و غیره در قالب ۳۰۰ میلیون تومان از سوی نیماد و ۳۰۰ میلیون تومان دیگر از صندوق INSF حمایت خواهد شد.
دکتر نجفی با تاکید بر اینکه در محورهای ذکر شده به کمک و همگرایی فعالان در حوزه های دیگر علوم علاوه بر پزشکی و سلامت نیاز داریم، گفت: مانند دیگر کشورهای دنیا برای حرکت در لبه دانش باید از کمک تمام افراد برجسته در حوزههای مختلف استفاده کنیم. در این حیطهها و در بحث سلامت، به شدت نیازمند یاری رشتههای خارج از علوم پزشکی هستیم، در فراخوانهای آتی، بر حسب نیاز کشور و بر حسب علاقهمندی که در دوسوی این تفاهمنامه وجود دارد، ممکن است حیطههای دیگری نیز اضافه شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، یکی از نقاط قوت این برنامه را الزام بر حضور دانشجویان پسادکترا عنوان کرد و گفت: این موضوع خیلی کمک میکند تا پژوهشگران جوان در کنار افرادی که صاحب سبک هستند، در کشور قرار بگیرند و از این حمایتها استفاده کنند.
دکتر نجفی ضمن دعوت از پژوهشگران حیطه علوم پزشکی و از پژوهشگران سایر واحدهای دانشگاهی کشور در وزارت علوم و از همه موسسات آموزشی و پژوهشی کشور برای شرکت در این فراخوان، اظهارامیدواری کرد که با شناسایی مشکلات کشور و شناسایی ابرترندهایی که نیاز کشور برای بحث مرجعیت علمی است، پژوهشگران رشتههای مختلف در کنار هم قرار بگیرند تا اتفاق خوبی را در پایان شهریور ماه شاهد باشیم.
وی بیان کرد: امیدواریم بخشهایی مثل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این حرکت همگرایانه حمایت کنند و به صورت ویژه مشارکت کنند تا این اقدامات به یک جریان اصلی در کشور تبدیل شود، گرنتیگبادیها و حمایتکنندههای بخش پژوهش و فناوری در کنار یکدیگر و به صورت همجهت از پژوهشها حمایت کنند.
۲۰ شهریور مهلت ارسال پروپوزالها
در ادامه ایمان افتخاری رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به تشریح جزئیات این تفاهمنامه پرداخت و گفت: در اولین فراخوان طرحهای پژوهشی مشترک پژوهشگران صندوق و نیماد ۵ حیطه اصلی در نظر گرفته شده است که شامل: ۱- پژوهشهای حوزه فراوردههای سلامتمحور (دارو، کاشتنیها، تجهیزاتپزشکی، ابزارهای تشخیص، بیوسنسورها، میکروروبات، بیونیک و پوشیدنیها)، ۲- استفاده از هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، ابردادهها، در تشخیص، پیشگیری و درمان بیمارها، -۳ آلایندههای محیط زیستی (شناسایی / ارزیابی اثرات / کنترل آلایندهها)، -۴ بایو متریال در پزشکی و مهندسی بافت، پرینتر، جوهرهای زیستی و محصولات سه بعدی و -۵ بهداشت مواد غذایی و پروبیوتیک است.
افتخاری افزود: در این فراخوان پیشنهاد تحقیق «نیاز محور» بر اساس حیطههای پژوهشی بالا به صورت مشترک توسط دو محقق اصلی («عضو هیات علمی یکی از دانشگاهها یا موسسات پژوهشی غیر علومپزشکی» و «عضو هیات علمی یکی از دانشگاهها یا موسسات پژوهشی زیر مجموعه وزارت بهداشت») تهیه میشود.
او با اعلام اینکه علاقهمندان تا ۲۰ شهریور ماه فرصت دارند، گفت: در این فراخوان صندوق INSF و موسسه نیماد در مجموع از ۲۰ طرح منتخب حمایت می کند که طی آن نیماد و صندوق به صورت مشترک ۶ میلیارد ریال در هر طرح تحقیقاتی سرمایه گذاری میکنند.