کد خبر: 280203159838
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیروزنامه

تکلیف طلافروشان مشخص شد

بنابر ابلاغ رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق، فقط افرادی که با قصد تجاری اقدام به واردات و صادرات طلا می‌کنند و همچنین تولیدکنندگان شمش طلا ملزم به ثبت اطلاعات موجودی طلا در سامانه جامع تجارت هستند.

به گزارش عصراقتصاد، سید مجید رضوی نماینده ویژه رئیس جمهوری و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با صدور ابلاغیه‌ای موارد اصلاحی ضوابط اختصاصی تبصره ۴ ماده ۱۸ گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها را اعلام کرد.

بر اساس این ابلاغیه‌، صرفاً ۳ گروه کالایی ملزم به ثبت اطلاعات موجودی طلا در سامانه جامع تجارت هستند؛ افرادی که با قصد تجاری اقدام به واردات و صادرات طلا می‌کنند و همچنین تولیدکنندگان شمش طلا.

این اصلاحات تا ۶ ماه قطعی است و پس از آن نیز در صورتی که حداکثر افراد مشمول این قانون اقدام به ثبت خرید و فروش در سامانه جامع تجارت نمایند؛ اصلاحات جدید پس از شش ماه نیز تمدید شده و دائمی خواهد شد.

علاوه بر موارد بالا، ثبت آنی در سامانه جامع تجارت نیز اصلاح شده و فروشندگان مصنوعات طلا اعم از خرده فروشان و بنکداران تا انتهای روز فرصت ثبت در سامانه دارند.

به نظر می‌رسد صدور این ابلاغیه به معنای تعیین تکلیف نهایی مشکلات اخیر بازار طلا باشد. همچنین می‌توان گفت که دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت با صنف طلا و جواهر حسن نیت داشته و به دنبال رفع مشکلات آن‌ها خواهد بود.

ثبت موجودی طلا برای طلافروشان الزامی نیست

چند روز پیش نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد: ثبت موجودی طلا در سامانه جامع تجارت صرفاً برای واردات و صادرات و تولید طلا در معدن است؛ بنابراین زنجیره‌های بعد از تولید نظیر کارگاه‌های ساخت و پرداخت، طلافروشی‌ها و کیفی‌ها مصداق آن نیستند و نیازی به ثبت موجودی طلا ندارند.

معاونت تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به جلسه هم‌اندیشی روز یکشنبه (۲۳ اردیبهشت ماه) در محل مسجد امام بازار که با حضور معاون تجارت و خدمات وزیر صمت، رئیس اتاق اصناف ایران، مسئولان مربوطه و اعضای صنف طلا و جواهر تهران برگزار شد، در نامه‌ای به رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد:

«بر اساس مکاتبات مذکور ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت صرفاً برای واردات و صادرات و تولید است و منظور از تولید، تولید اصل طلا است که در معدن انجام می‌شود؛ بنابراین زنجیره‌های بعد از تولید نظیر کارگاه‌های ساخت و پرداخت، طلافروشی‌ها و کیفی‌ها مصداق آن نیستند؛ لذا شایسته است مراتب در اسرع وقت ضمن اطلاع‌رسانی به صنف مربوطه اقدامات و پیگیری‌های موثر جهت فعالیت واحدهای صنفی استان با فوریت انجام و نتیجه به این اداره کل اعلام شود.»

بذرافشان: نگرانی‌های صنف طلا رفع شد

همچنین اوایل هفته گذشته نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران نیز در گفت‌وگویی اظهار کرده بود: جلسات متعددی با حضور معاون وزارت صمت و روسای اتاق اصناف تهران و ایران برگزار شد که در نهایت روز یکشنبه در مسجد امام جلسه‌ای داشتیم که در آنجا به دغدغه‌های صنف طلا رسیدگی شد.

وی افزوده بود: در این جلسه به شرایط چرخه تولیدات و مشکلات سامانه جامع تجارت پرداخته و مقرر شد بعد از جمع‌بندی این جلسه وزارت صمت تصمیم گیری کند؛ بر این اساس وزارت صمت در نامه‌ای به نقطه نظرات صنف طلا پرداخت و اعلام کرد که فقط کسانی که واردات و صادرات و تولید اصل طلا در معادن دارند اقدام به ثبت سفارش در سامانه تجارت کنند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفته بود: با این نامه که ارسال شد، قانون شفاف‌سازی شده و نگرانی‌های صنف طلا رفع شد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا