کد خبر: 231201124161
اخبار شرکت ها

دادوستد ۶ میلیون دلار گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی در نخستین روز معاملاتی

مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران از آغاز نخستین معاملات گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران به نقل از روابط عمومی شرکت بورس انرژی ایران، علی نقوی اعلام کرد: نخستین معاملات گواهی سپرده نفت خام سنگین با نماد (نفتگ۰۴۱۲پ۱د) و گواهی سپرده میعانات گازی با نماد (میعا۰۴۱۲پ۱د) در ساعت ۱۱ امروز (دوشنبه، ۲۲ اسفندماه) در بورس انرژی ایران آغاز و نماد معاملاتی آن بازگشایی و در ساعت ۱۴ به پایان رسید.

وی درباره جزئیات این معاملات بیان کرد: ۴۱ هزار و ۸۴۶ برگه گواهی سپرده نفت خام سنگین به‌قیمت هر بشکه ۷۰ دلار و ۷۸ سنت و همچنین ۴۳ هزار و ۹۷۵ برگه گواهی سپرده میعانات گازی به‌قیمت هر بشکه  ۶۸ دلار و ۷۸ سنت فروخته شد.

مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران توضیح داد: امروز در تابلوی گواهی سپرده حامل‌های انرژی بورس انرژی ایران در مجموع ۸۵ هزار و ۸۲۱ گواهی سپرده به‌ارزش ۵ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۴۶۱ دلار معامله انجام شد.

وی ادامه داد: ارزش معاملات گواهی سپرده نفت خام سنگین ۲ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۸۶۰ دلار (معادل هزار و ۷۷ میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال) و ارزش معاملات گواهی سپرده میعانات گازی ۳ میلیون و ۲۴ هزار و ۶۰۱ دلار (معادل هزار و ۱۰۰ میلیارد و ۳۸ میلیون ریال) بود.

مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران اعلام کرد که از فردا معاملات ثانویه گواهی‌ها امکان‌پذیر است.

شایان ذکر است که معاملات گواهی سپرده نفت خام  و میعانات گازی هر هفته در روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه انجام می‌شود، برای این معاملات از ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه تا ۱۱ مرحله پیش‌گشایش و از ۱۱ تا ۱۴ معاملات پیوسته انجام خواهد شد.

بر این اساس همه اشخاص حقوقی و دارندگان کد PRX مجاز به خرید این گواهی‌ها هستند، حداقل خرید، یک هزار گواهی و حداقل تغییر حجم سفارش یک گواهی تعیین شده است.

حداقل مقدار برای تحویل فیزیکی میعانات گازی، ۳۰۰ هزار گواهی و حداقل مقدار برای تحویل فیزیکی نفت خام سنگین ۶۰۰ هزار گواهی است، سفارشات خرید و فروش این گواهی به‌صورت دلاری و با دامنه نوسان نامحدود در سامانه معاملاتی ثبت می‌شود.

محاسبه ارزش ریالی تسویه و کارمزدهای معاملات این گواهی‌ها بر اساس نرخ خرید حواله (دلار) در سامانه نظارت ارز (سَنا) انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا