دانشگاهها می توانند نقش کلیدی در توسعه زیرساختهای انرژی خورشیدی داشته باشند

روح اله عبدالعلی زاده – تبریز؛ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: دانشگاهها بهعنوان مراکز تولید علم و فناوری میتوانند با بهرهگیری از ظرفیتهای تحقیقاتی و نیروی انسانی متخصص، نقشی کلیدی در توسعه زیرساختهای انرژی خورشیدی و فرهنگسازی مصرف بهینه برق ایفا کنند.
به گزارش خبرنگار ما از تبریز، نخستین نشست هماهنگی احداث نیروگاههای خورشیدی توسط دانشگاههای شهید مدنی آذربایجان، صنعتی تبریز و شهرک های صنعتی به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق تبریز برگزار شد.
طی این نشست اکبر فرجنیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با تاکید بر بر لزوم گسترش همکاریهای علمی و اجرایی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژی خورشیدی اظهار کرد: با توجه به تأکیدات و عنایات دولت محترم در حوزه انرژیهای نو و فراهمسازی بسترهای قانونی و فنی لازم، امروز بیش از هر زمان دیگری زمینه برای ورود دانشگاهها به حوزه احداث نیروگاههای خورشیدی مهیا است.
وی افزود: دانشگاهها بهعنوان مراکز تولید علم و فناوری میتوانند با بهرهگیری از ظرفیتهای تحقیقاتی و نیروی انسانی متخصص، نقشی کلیدی در توسعه زیرساختهای انرژی خورشیدی و فرهنگسازی مصرف بهینه برق ایفا کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز اضافه کرد: برق تبریز آماده همکاری در زمینه طرحهای نوآورانه دانشگاهی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است. وی بر تداوم اینگونه جلسات بهمنظور همافزایی بیشتر میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد و آن را گامی مؤثر در تحقق اهداف توسعه پایدار انرژی در استان دانست.
در این نشست ضمن بررسی کلیات موضوع و ضرورت رفع ناترازی انرژی در استان بر ضرورت همکاری بین متقاضیان و متولیان امر تاکید شد. پیش بینی می شود در دانشگاه شهید مدنی ۱۰۰ مگاوات و دانشگاه صنعتی تبریز (سهند) ۵۰ مگاوات ساختگاه خورشیدی با مشارکت وزارت خانه های نیرو و علوم احداث شود.
طی این جلسه اهم وظایف هر یک از عوامل دخیل در فرایند احداث نیروگاهها مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد در طی جلسات آتی گزارشی از پیشرفت هر یک از موارد ارائه شود.
بهره برداری از پروژه تأمین برق پمپ آب روستای گواهیر
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز از اتمام پروژه تأمین برق پمپ آب روستای گواهیر در روزهای آتی خبر داد.
اکبر فرج نیا از پیشرفت چشمگیر پروژه تأمین برق پمپ آب روستای گواهیر خبر داد و اعلام کرد که این پروژه تا حداکثر ۱۰ روز آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. وی با اشاره به اقدامات فنی انجامشده در این پروژه، گفت: در راستای توسعه زیرساختهای برقرسانی در مناطق روستایی و با هدف تأمین پایدار آب کشاورزی و شرب، عملیات اجرایی پروژه برقرسانی به پمپ آب روستای گواهیر در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز ادامه داد: در این طرح، یک دستگاه ترانس هوایی ۲۵ کیلوولت آمپر و تابلو مربوطه احداث و حدود ۱۰۰۰ متر شبکه فشار متوسط هوایی شامل نصب ۲۳ اصله تیر برق و سیمکشی کامل اجرا شده و همچنین یک دستگاه سکسیونر هوایی نیز در محل احداث شده است.
فرج نیا با بیان اینکه مراحل فیزیکی پروژه با سرعت در حال پیشرفت است: در حال حاضر، تیرها نصب و پایهها احداث شده و تجهیزات شامل ترانس، سکسیونر و سیمهای مورد نیاز تهیه شدهاند. پیشبینی میشود باقیمانده عملیات در کمتر از ۱۰ روز آینده تکمیل شده و پروژه وارد فاز بهرهبرداری شود.
وی با تأکید بر رویکرد توسعه زیرساخت مناطق روستایی گفت: توسعه متوازن و برقرسانی پایدار به مناطق روستایی از اولویتهای اساسی شرکت بوده و این پروژه نیز گامی در مسیر توانمندسازی روستاها و تأمین نیازهای حیاتی آنهاست.