کد خبر: 060703174155
اقتصادجهاندولتروزنامهسیاست

دستاوردهای سفر پزشکیان به نیویورک

هفته گذشته نخستین سفر نهمین رئیس‌جمهوری ایران به نیویورک، به منظور سخنرانی در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد اما غیر از شرکت و سخنرانی در مجمع عمومی و تشریح مواضع جمهوری اسلامی درباره مسائل منطقه و بین‌المللی این سفر دستاوردهای دیگری نیز به همراه داشت.

به گزارش عصراقتصاد، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از جهان دعوت کرد تا عصری جدید را رقم بزنند و همچنین از آمریکا و غرب برای از سرگیری فصل جدیدی از مناسبات سیاسی با ایران در جایگاهی برابر دعوت به عمل آورد.

رئیس‌جمهوری به تمام دولت‌هایی که راهبردی غیر سازنده در قبال ایران در پیش گرفته‌اند، هشدار داد که از تاریخ درس بگیرند و با اندیشه فرای محدودیت‌ها، کمک کنند که جهان دوران جدیدی را آغاز کند.

پزشکیان سخنان خود را اینگونه ادامه داد که «ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با قدرت‌های جهان و همسایگانش، مراودات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی مؤثر و از جایگاه برابر داشته باشد. پاسخ مناسب به چنین پیامی که از ایران صادر می‌شود، اعمال تحریم‌های بیشتر نیست، بلکه اجرای تعهدات قبلی در رفع تحریم‌ها برای بهبود واقعی شرایط اقتصادی مردم ایران است و زمینه‌سازی برای توافق‌های بیشتر. من امیدوارم این صدا از ایران امروز به خوبی شنیده شود.»

رئیس جمهوری ایران در سخنانش به توافق هسته‌ای موسوم به برجام و خروج دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت: «ما آماده تعامل با اعضای برجام هستیم. اگر تعهدات برجامی به طور کامل و با حسن نیت اجرا شود، می‌توان در مورد دیگر مسائل هم وارد گفت‌وگو شد.»

قرار شد گفت‌وگو درباره برجام با اروپا را پیگیری کنیم

پزشکیان پس از بازگشت از نیویورک در پاویون فرودگاه مهرآباد با تسلیت به خانواده‌های معدنچیان معدن طبس، اظهار کرد: وزیر کشور، صمت، بهداشت و استاندار و آفای عارف در دولت پیگیر بودند و تلاش می کنیم از این به بعد این چنین اتفاقاتی رخ ندهد. تلاش می‌کنیم برای خانواده های داغدار معدنچیان غم دیگری نداشته باشند.

وی ادامه داد: من تصور می‌کنم دستاوردهای این سفر، کار چندین ماه ما را سبک کرد چون باید می رفتیم و روسای جمهور آنها را می دیدیم و گفت‌وگو می کردیم. در سه روز بیش از ۲۷ دیدار مختلف داشتیم و چند جا سخنرانی داشتم. سعی کردیم زمان را از دست ندهیم. ان‌شاءلله بتوانیم با گفت‌وگوهایی که شکل گرفته، راه را ادامه داده و پیام صلح، عدالت و انسانیت را که آنها به دروغ می‌گویند معتقد هستیم، دنبال کنیم.

رئیس جمهوری گفت: این سفر بسیار پر برکت بود چون توانستیم با سران کشورها گفت‌وگو داشته و مواضع خود را اعلام کنیم. دغدغه‌های فلسطین، غزه و لبنان را مطرح کردیم. با کشورهای اسلامی قرار شد دوباره جلسه گذاشته و بیانیه‌ها و اعتراضات خود را بیان کنیم و تصمیماتی گرفته شود. با رئیس شورای اروپا و چند کشور مهم اروپا گفت‌وگو کردیم. آنها می‌گفتند این اتفاقات را محکوم کرده‌اند، ولی آمریکا است که باید این قضیه را حل کند.

وی افزود: نتانیاهو را نمی‌توان انسان نامید چون یک انسان به این راحتی انسان نمی کشد. انسان های بیگناه، زن و کودک و پیر را می کشند. در ذهن انسان نمی‌گنجد کسانی باشند که بی‌محابا به خانه ها و ساختمان ها با تکنولوژی‌ای که در اختیار دارند بمب بریزند و آمریکا و کشورهایی که ادعای حقوق بشر دارند، از این ها دفاع کنند. این مساله را در صحن سازمان ملل و دیدارهای دوجانبه مطرح کردیم و همه اظهار همدری می کردند ولی با همدردی مشکل حل نمی شود. اگر اتفاق ساده ای در کشور ما یا کشور دیگری رخ دهد، زمین و زمان را به هم می دوزند که حقوق بشر زیر پا گذشته شد. هزاران انسان در برابر دیدگان دنیا قلع و قمع می شوند و آنها راحت توجیه گر هستند که این فاجعه است.

رئیس جمهوری در ادامه بیان کرد: با کشورهای همسایه دیدار داشتیم و قرار شد توافقاتی را پیگیری کنیم. قرار شد در این کشورها جلسه بگذاریم. در اروپا هم قرار شد جلسه بگذاریم. درباره برجام گفت و گو کردیم. با اروپا دغدغه ها را بیان کردیم و قرار شد وزرای خارجه این مساله را مجدد بررسی کنند. اعلام کردیم برجام را ما پاره نکردیم بلکه ترامپ پاره کرد و اکثر آنها هم قبول کردند و ناراحت بودند و تلاش این است که با گفت و گو این روند را پی بگیریم. درباره تحریم ها و دیوی که از کشور ما ایجاد کرده بودند، با گفت و گو ها این مساله تا حدودی روشنگری شد.

پزشکیان گفت: قرار شد در رابطه با همسایگان، وزارت خارجه ما و کمیسیون های مشترک راهکارها را دربیاورند و قرار آها را عملیاتی کنیم و ارتباطات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی را اصلاح کنیم. با کشور چین قرار شد کارگروه مشترکی شکل بگیرد و مصوبات دولت شهید رییسی را پیگیری کنیم.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: با ایرانیان و مذاهب مختلف، مراکز علمی و تحقیقاتی، نخبگان سیاسی آمریکایی جلسه داشتیم که جلسات خوبی بود چون از نزدیک مواضع ما را شنیدند. آنچه از رسانه می‌شنوند، صدای بیگانه است و چهره ای از ما می سازند که در گفت و گوی ما، این چهره خیلی فرق داشت. با ایرانیان جلسه داشتیم که دغدغه آنها را در داخل کشور برطرف می کنیم تا راحت به کشور رفت و آمد داشته باشند و ببینند جوی که آنجا ساخته شده، اشتباه است.

گفتنی است، پزشکیان در سه روز کاری فشرده با سران ۱۵ کشور دیدار و رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک برگزار کرد. همچنین سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک با یک سوغاتی تاریخی برای مردم ایران نیز همراه بود و بازگشت ۱۱۰ لوح دوره هخامنشیان و داریوش اول شیرینی این سفر را برای ایرانیان صدچندان کرد.

همچنین رئیس جمهوری دیدارهایی نیز با روسای جمهور سوئیس، فنلاند، ترکیه، تاجیکستان، صربستان، فرانسه و بلغارستان، رئیس شورای حکومتی سودان، نخست وزیران پاکستان، نروژ و لبنان، ولیعهد کویت، وزیر خارجه چین، دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای اروپا، مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی، اعضای گروه الدر (ریش سفیدان متنفذ)، جمعی از رهبران ادیان الهی، جمعی از علمای دینی، اندیشه‌ورزان ارشد آمریکایی، نخبگان سیاسی ایرانی مقیم آمریکا، نخبگان علمی ایرانی مقیم آمریکا و دیداری نیز با ایرانیان مقیم آمریکا داشت.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا