کد خبر: 080903182441
اخبار شرکت هاانرژیمجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی پردیس برگزار شد؛

رشد سودآوری شپدیس علیرغم ناترازی گاز و کاهش قیمت جهانی اوره/ تغییر مدل صادراتی منجر به افزایش ۴۰ دلاری هر تن اوره شد

رشد ۲۱ درصدی فروش، رشد ۴ درصدی سود ناخالص و رکورد صادرات اوره از مهمترین دستاوردهای پتروشیمی پردیس در سال مالی ۱۴۰۳ است که در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت به آنها اشاره شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پتروشیمی پردیس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی پردیس منتهی به ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۳، صبح چهارشنبه ۷ آذر ماه با حضور ۸۵.۵ درصد صاحبان سهام و نمایندگان قانونی آن‌ها در پژوهشگاه نیروی تهران برگزار شد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس در این مراسم با بیان اینکه در سال مالی ۱۴۰۳ شرکت موفق به ثبت رکورد بالاترین تناژ تولیدی اوره شد، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ با وجود ۷۲ روزه قطعی گاز و ۳۴ روز قطعی پیش‌بینی‌نشده، تولید به ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن رسید، در سال ۱۴۰۲، تولید از ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن به ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار تن کاهش یافت و ظرفیت اسمی به ۹۲.۵ درصد رسید.

دکتر سیدمحمدرضا میری لواسانی افزود: ناترازی گاز در سال ۱۴۰۳ به جای ۷۲ روز به ۷۴ روز رسید و روز‌های کاری از دست رفته به جای ۴۷ روز به ۱۸ روز کاهش یافت. یعنی ما در سال ۱۴۰۳، ۹۲ روز از مدار خارج بودیم و همین دو روز باعث شد که ما ۱۹۷۰۰ تن تولید را از دست دهیم و ظرفیت اسمی به مرز ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۰۸ تن برسد، یعنی به عبارتی ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی در سال ۱۴۰۳ محقق شده که برای اولین بار در تاریخ پردیس از زمان راه اندازی سه فاز رقم خورده است.

وی بیان کرد: شرکت پردیس در سال گذشته به‌عنوان ارزآورترین پتروشیمی کشور شناخته شد و از مجموع تولید ۷۳.۴ میلیون تنی پتروشیمی‌های کشور، سهم پردیس ۵ میلیون و ۲۲۶هزار و ۴۰۰ تن بود. در این دوره، قیمت اوره صادراتی ۱۸درصد کاهش یافت، اما نرخ تسعیر ارز ۲۳درصد افزایش داشت. ۳۰درصد از تولید اوره باید به بخش کشاورزی تحویل داده می‌شد، با این ‌حال، ۲۵۰هزار تن کمتر از این میزان تحویل داده شد و به صادرات اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس عنوان کرد: اما ثبت رکورد تولید بی شک رکورد صادرات را نیز به دنبال داشته است، در سال مالی ۱۴۰۳، صادرات شرکت با افزایش ۱۵ درصدی به ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۸۲۵ تن رسید. افزایش ریالی درآمد صادراتی از محل فروش محصول اوره نیز از ۲۶ همت به ۳۲.۳ همت رسید، درآمد ناشی از صادرات آمونیاک ۲.۲ همت و درآمد تجمیعی شرکت ۳۴.۵ همت بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۲، ۵.۲ همت افزایش درآمد صادراتی محقق شده است.

میری لواسانی ادامه داد: پردیس در این دوره ۱۵ درصد افزایش تناژی، اما ۲۰ درصد افزایش ریالی را محقق کرده است. این نکته حائز اهمیت است که نرخ تسعیر ارز در سال مالی ۱۴۰۳ با ۲۳ درصد افزایش از ۳۳ هزار تومان به ۴۱ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافته است. اما قیمت اوره با ۱۸ درصد کاهش از ۳۵۸ دلار به ۲۹۸ دلار رسیده است.

وی درخصوص مجموع درآمد پردیس در سال مالی ۱۴۰۳ گفت: فروش کلی پردیس به ۴۲.۴ همت رسید که در مقایسه با ۳۴.۷۸ همت سال گذشته رشد ۲۱ درصدی فروش را ثبت کردیم. همچنین ۲۱ همت هزینه داشتیم و سود ناخالص شرکت به ۲۱.۴ همت رسید که نیم درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. با وجود افزایش تولید و افزایش میزان فروش، اما افزایش هزینه‌های ۴۶ درصدی گاز خوراک و یوتیلیتی باعث شد که سود خالص ما به ۱۹.۳ همت برسد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس درخصوص اقدامات صورت گرفته برای افزایش قیمت اوره صادراتی پردیس با بیان اینکه در طول سه سال مالی گذشته، فروش بصورت CIF/CFR روند کاهشی داشته و از ۷۴ درصد در سال مالی ۱۴۰۱ به ۵۲ درصد در سال مالی ۱۴۰۳ کاهش یافته است، تاکید کرد فروش بصورت FOB روند صعودی داشته و از ۲۶ درصد به ۴۸ درصد افزایش یافته است.

دکتر میری لواسانی اذعان کرد: با تغییر الگوی فروش به FOB هزینه حمل و نقل و صادرات به ازای هر تن ۴۰ دلار کاهش یافته، فروش نقدی شده و قدرت چانه‌زنی‌ برای صادرات با قیمت‌های بالاتر افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس در ادامه یکی از چالش‌های شرکت را کمبود ظرفیت انبارش عنوان کرد و افزود: برای حل این مشکل، برنامه ساخت یک انبار ۳۰ هزار تنی در ضلع شمالی شرکت مطرح شد و تا مرحله مناقصه پیش رفت.

اما با شناسایی چند انبار گوگرد در منطقه ویژه که طی چند ماه آینده تخلیه می‌شوند، شرکت تصمیم به اجاره آن‌ها گرفت. این تصمیم با هزینه‌ای ۲ میلیون یورویی به‌جای ۱۵ میلیون یورو، ظرفیت انبارش را ۶۰هزار تن افزایش می‌دهد و قدرت چانه‌زنی پردیس را در فروش FOB بهبود می‌بخشد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس با اشاره به ناترازی‌ها و قطع خوراک گفت: ناترازی گاز و قطع خوراک و سوخت در سه‌ ماهه پایانی هر سال، به‌طور میانگین باعث توقف ۶۰ تا ۸۵ روزه تولید در یک فاز می‌شود که این توقف معادل کاهش ۲۰۰ تا ۲۷۰هزار تن تولید و زیان ۶۰ تا ۸۵ میلیون دلاری است.

میری لواسانی در پایان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بهینه‌سازی تولید اظهار داشت: از جمله این اقدامات، صرفه‌جویی ۱۸۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و افزایش سودآوری تا ۱۱۳۴ میلیارد تومان است. همچنین با تبدیل آمونیاک مازاد به اوره، ۴۰ میلیون دلار سود بیشتر و کاهش هزینه یوتیلیتی به ‌دست خواهد آمد. این طرح با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون دلاری و زمان اجرای ۸ماهه، از اسفندماه امسال عملیاتی می‌شود.

در پایان مجمع صورت‌های مالی شرکت و گزارش فعالیت هیئت مدیره مورد بررسی و تصویب مجمع قرارگرفت و مقرر گردید از سود قابل تقسیم (۴۷۰،۷۷۸ میلیارد ریال)، مبلغ ۲۲۲،۰۰۰ میلیارد ریال (به ازای هر سهم ۳۷،۰۰۰ ریال) به صورت خالص به عنوان سود سهام با رعایت مفاد اصلاحیه قانون تجارت بین سهامداران تقسیم و باقی مانده به حساب سود انباشته نقل به سال مالی بعد منظور گردد.

همچنین موسسه حسابرسی و خدمات مالی حافظ گام به عنوان بازرس قانونی اصلی و حسابرس مستقل و موسسه حسابرسی ایران مشهود به عنوان بازرس علی البدل شرکت و روزنامه های دنیای اقتصاد و ایران به عنوان روزنامه های کثیرالانتشار جهت درج آگهی‌های شرکت تعیین شدند.

با تصویب مجمع عمومی پتروشیمی پردیس مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان جهت ایفای مسؤولیت‌های اجتماعی شرکت و انجام امور عام المنفعه اختصاص یافت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا