کد خبر: 280402133234
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیبورس

رشد شکننده بورس با اصرار دولت بر افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها

بازار سهام معاملات امروز را در روند صعودی قدرتمندی آغاز و سهامداران را به ثبت یک رشد به یادماندنی امیدوار کرده بود.

با این حال اما اظهارات سخنگوی دولت درباره پافشاری بر مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، از قدرت صعود کاست و تراز مثبت پول حقیقی را تا پایان معاملات به خروج پول تبدیل کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، بورس تهران در ادامه روند پرقدرت تقاضای روز گذشته، با افزایش سطح تقاضای سهام در پیش گشایش و آغاز معاملات شروع به کار کرد.

این روند اما در میانه بازه معاملاتی با انتشار خبر رد شدن پیشنهاد وزارت اقتصاد مبنی بر اصلاح مصوبه نرخ خوراک، تغییر کرد.

روز گذشته جهت‌گیری حمایتی کمیسیون اقتصادی مجلس از بازار همزمان با صحبت‌های احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد مبنی بر پیگیری اصلاح مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی‌ها موجب شارژ بازار شده بود. با این حال اما امروز سخنگوی دولت اعلام کرد که این پیشنهاد رد شده است!

از لحظه انتشار این خبر در ساعت ۱۱ صبح امروز، تعداد صفوف خرید کاهش و تعداد صفوف فروش افزایش یافت. همچنین ورود پول حقیقی به بازار کاهش و به صندوق‌های درآمد ثابت افزایش یافت. از طرفی برخی نمادهای پتروپالایشی که در ابتدای روز مثبت بودند راهی سوی منفی دامنه نوسان شدند.

بررسی نمودار روند معاملات امروز نیز حاکی از آن است که پس از انتشار این خبر، مسیر صعودی شاخص‌های کل و هم‌وزن نزولی شده است.

گفتنی است امروز علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره نرخ خوراک پتروشیمی‌ها گفت: این نرخ طبق بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مشخص شده بود. وی افزود: طبق قانون هدفمندی نرخ منابع انرژی و مصارف آن مشخص است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: مجلس هرساله منابع و مصارفی را پیش بینی می‌کند؛ مجلس سال گذشته درباره عدم افزایش قیمت گاز از دولت مطالبه داشت و امسال در بودجه ۱۴۰۲ پیش بینی تحقق درآمد کرده بود و دولت باید به سمت تحقق آن پیش برود؛ این منابع برای یارانه‌ها خورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در این‌باره پیش‌بینی شده بود و نظرات دستگاه‌های مربوطه اخذ و آیین‌نامه‌ای به تصویب رسید و دولت قصد تغییر در آن ندارد.

بهادری جهرمی گفت: وزارت اقتصادی برای برنامه هفتم پیشنهادی داده بود تا برای آینده نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را با فرمول داشته باشیم؛ این پیشنهاد مورد موافقت اعضای کمیسیون اقتصادی دولت قرار نگرفت و از دستورکار خارج شد.

عملکرد شاخص‌ها

امروز شاخص کل بورس تهران ۱۶ هزار و ۶۶۱ پله بالا رفت و با رشد ۰.۸۳ درصدی در ارتفاع دو میلیون و ۱۶ هزار و ۳۸۲ واحد ایستاد. شاخص هم‌وزن نیز امروز با رشد ۹ هزار و ۳۵۷ واحدی معادل ۱.۳۳ درصد رشد کرد و به سطح ۷۱۲ هزار و ۵۳۹ واحد رسید.

شاخص‌های آزاد شناور، بازار اول و بازار دوم هم به ترتیب با رشد ۰.۶۴ درصدی، ۰.۶۲ درصدی و ۱.۰۷ درصدی روبرو شدند. امروز شاخص کل فرابورس هم با رشد ۲۶۹ واحدی روبرو شد و با افزایش ۱.۰۲ درصدی به ارتفاع ۲۶ هزار و ۶۵۶ واحدی رسید.

تاثیر نمادها

امروز نمادهای شستا، تاپیکو، حکشتی، وبملت، شپدیس، بوعلی و پارس بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل داشتند. در همین حال نمادهای شهر، شستا، خگستر، وبملت، شبریز، پترول و شتران پرتراکنش‌ترین نمادهای بورسی بودند.

امروز همچنین نمادهای خاور، هرمز، شگویا، آریا، غصینو، ساوه و دماوند بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل فرابورس داشتند. در همین حال نیان، زفجر، کتوسعه، کرمان، خاور، دی و والماس پرتراکنش‌ترین نمادهای فرابورسی بودند.

حجم و ارزش معاملات خرد

امروز حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به ۹.۹ میلیارد برگه سهم رسید که نسبت به روز گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون برگه سهم کاهش داشت! در همین حال ارزش معاملات خرد نیز در سطح ۶ هزار و ۹۰۴ میلیارد تومان قرار گرفت که نسبت به دیروز افزایش اندکی را تجربه کرد.

با این حال امروز ۷۳.۹ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد که نشان از شناسایی فرصت خروج از سوی سهامداران داشت.

صندوق‌های درآمد ثابت نیز امروز با ورود ۱۰۰ میلیارد تومانی پول حقیقی مواجه شدند که حاکی از شک و ترید سهامداران نسبت به تداوم روند صعودی بازار است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button