زینب غضنفری
امروز نشست خبری وهب متقی نیا مدیر عامل بانک کشاورزی به مناسبت دهه فجر، با خبرنگاران در این بانک برگزار شد. به گفته متقی نیا بانک کشاورزی در سال گذشته موفق به ثبت رشد ۵۵ درصدی در سپردههای مردمی شد، که نشاندهنده اعتماد گسترده مردم به خدمات این بانک و نقش مهم آن در حمایت از بخش کشاورزی و اقتصادی کشور است.
تامین ۶۲ درصدی تسهیلات بخش کشاورزی توسط بانک کشاورزی
به گزارش عصر اقتصاد، متقینیا در این نشست با بیان اینکه بانک کشاورزی بیش از ۹۰ سال سابقه خدمت به بخش کشاورزی کشور را دارد، تاکید کرد: بانک کشاورزی به عنوان یکی از بزرگترین بانکهای تخصصی در کشور، نقش بیبدیلی در تامین مالی پروژههای کشاورزی، صنعتی و زیربنایی دارد. این بانک در سالهای اخیر توانسته است با ارائه تسهیلات مختلف، نقش خود را در حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان پررنگتر کند.
وی افزود: در سال گذشته، بانک کشاورزی توانست ۶۲ درصد از تسهیلات بخش کشاورزی را تأمین کند که این موضوع نشاندهنده اعتماد و حمایت گسترده دولت و نهادهای مختلف از این بانک است. علاوه بر این، در سال ۱۴۰۳ هدفگذاری شده که تسهیلات بیشتری به کشاورزان و تولیدکنندگان اختصاص یابد تا با کمک آنها بتوانیم در مسیر تأمین امنیت غذایی کشور قدم برداریم.
مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین به افزایش چشمگیر سپردههای مردمی در این بانک اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، میزان سپردههای مردمی بانک کشاورزی نسبت به سال قبل ۵۵ درصد رشد داشته است که این موفقیت ناشی از اعتماد مردم به این بانک و خدمات آن است.
وی ادامه داد: علاوه بر سپردهگذاری، ضمانتنامههای صادره توسط این بانک نیز رشد قابل توجهی داشته و میزان آنها نسبت به سال قبل ۹۴ درصد افزایش یافته است. این رشد نشان میدهد که بانک کشاورزی بهطور مؤثری در زمینه تأمین مالی پروژههای مختلف کشاورزی و صنعتی نقشآفرینی کرده است.
افزایش تسهیلات به بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳
متقینیا در ادامه به مشکلات موجود در تامین مالی پروژههای کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما همچنان با چالشهایی در زمینه تأمین منابع مالی برای کشاورزان کوچک و متوسط روبرو هستیم، اما تلاش داریم با استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی، این مشکلات را کاهش دهیم. مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به جایگاه ویژه این بانک در تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور، اظهار داشت: کل تسهیلات پرداختی این بانک از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان دی ماه معادل ۱۹۶ همت بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد رشد داشته است.
وهب متقی نیا با اشاره به اینکه از این مبلغ، ۱۳۹ همت معادل ۷۱ درصد به بخش کشاورزی، ۱۹ همت معادل ۱۰ درصد به بخش قرض الحسنه و ۳۸ همت به سایر بخش های اقتصادی و خدماتی تخصیص یافته است، افزود: با هدف تامین مالی خرد و ایفای مسئولیت اجتماعی، تا پایان دی ماه، ۴۰۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد به ۳۸۵ هزار نفر پرداخت شده که از نظر تعداد، ۷۰ درصد کل پرداخت ها را شامل می شود.
متقی نیا افزود: در مجموع ۱۸۹ همت معادل ۵.۷ درصد کل تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت شده و این نسبت نشان می دهد تسهیلات تزریق شده متناسب با سهم ۱۰ درصدی این بخش در تولید ناخالص داخلی کشور نیست. وی به رشد ۳۵ درصدی سرانه سپرده شعب در پایان آذرماه ۱۴۰۳ در مقایسه با پایان دیماه سال گذشته و رشد ۵۵ درصدی سپرده های مردمی اشاره کرد و اظهار داشت: سرانه سپرده ارزی شعب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
تحول دیجیتال در بانک کشاورزی با معرفی پلتفرم پالیز
متقی نیا همچنین در این نشست به تحول دیجیتال بانک کشاورزی اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی در راستای ایجاد تسهیلات بیشتر و خدمات بهتر برای مشتریان خود، در حال پیادهسازی سیستمهای نوین دیجیتال است. این اقدامات به کشاورزان این امکان را میدهد که بدون نیاز به مراجعه حضوری، تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کنند و امور مالی خود را از طریق بسترهای آنلاین انجام دهند.
وی با اشاره به عملیاتی شدن پلتفرم پالیز، از حضور ۱۷ زنجیره فعال در این پلتفرم خبر داد و به توسعه برخی دیگر از خدمات الکترونیک بانک کشاورزی از جمله سامانه پرداخت غیرحضوری تسهیلات آسان اشاره کرد. متقی نیا با اشاره به ابزارهای نوین تامین مالی، نظیر گواهی اعتبار مولد گام و کیف پول دیجیتال نوینکست، اظهار داشت: بانک کشاورزی در تلاش است تا از طریق این ابزارها، مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی را مرتفع کند.
وی از صدور بیش از ۶۸۳ هزار چک الکترونیکی از ابتدای سال تاکنون به عنوان یک اقدام پیشرو در بانک کشاورزی نام برد و از رشد ۸۰ درصدی مبلغ و ۷۰ درصدی تعداد تسهیلات غیرحضوری این بانک تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ خبر داد.
متقی نیا همچنین به موفقیت های اخیر بانک در زمینه ارائه خدمات بانکی به ویژه با استفاده از فناوری دیجیتال و معرفی پلتفرم پالیز بانک کشاورزی در جشنواره شهید رجایی به عنوان اقدام برجسته بانک ها در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی با هدف گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی و دانش بنیان، استقرار نظام تحول دیجیتال در خدمات بانکی و ارائه خدمات مبتنی بر فناوری را دردستور کار خود قرار داده است.