کد خبر: 171002148358
اقتصاداقتصاد کلانتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

رییس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد؛ ثبت کمترین میزان فعالیت مشاغل در ده ماه اخیر

به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران، نگاه اجمالی به گزارش شامخ نشان می‌دهد اوضاع تولید وخیم است و میزان فعالیت کسب و کارها به کمترین سطح در ده ماهه اخیر رسیده است.

به گزارش عصراقتصاد، حسین سلاح ورزی رییس اتاق بازرگانی ایران در هفتمین جلسه هیات نمایندگان این اتاق گفت: درسال جاری میلادی اتاق ایران بعد از ۲۴ سال موفق شد دوباره میزبان اجلاس آی سی سی باشد و در این رویداد میزبان ۵۷ کشور مسلمان خواهد بود.

همچنین در این سال می توانیم میزبان بخش خصوصی کشورهای در حال توسعه باشیم. بنابراین اتاق های شهرستان باید این موضوع را در دستور جلسه خود قرار دهند.

سلاح ورزی تصریح کرد: باید در مسیر اصلاح ساختار مالی اتاق و بودجه ریزی عملیاتی گام برمی‌داریم در همین راستا برای بهینه سازی فعالیت های اتاق بازرگانی کمیته تحول را شکل دادیم و آیین نامه مربوط به کمیسیون ها را بازنگری کردیم.

رییس اتاق ایران در ادامه از لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت و خاطرنشان کرد: با وجودی که هدف دولت از تنظیم بودجه بهبود وضعیت کشور است اما این لایحه در صورت تصویب به تشدید رکود و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

وی افزود: نگاه اجمالی به گزارش شامخ نشان می دهد اوضاع تولید وخیم است میزان فعالیت کسب و کارها به کمترین سطح در ده ماهه اخیر رسیده است.

سلاح ورزی ادامه داد: از مرداد سال ۱۴۰۰ تا آذر امسال، کمترین میزان صادرات را داشتیم همچنین شاخص میزان فروش کالا در آذر نشان می‌دهد برای دومین ماه متوالی کمترین فروش را در ماه داشتیم. همچنین تولیدکنندگان برای ششمین ماه متوالی با کمبود منابع رو به رو هستند.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما در بخش خصوصی این است که تغییر جدی دولت در سیاست های اقتصادی صورت بگیرد و تولید رقابت پذیر داخلی تقویت شود.

رییس اتاق ایران اظهار کرد: در تنظیم بودجه به هماهنگی سیاست های پولی و مالی توجه نشده است، سیاست‌ها به گونه‌ای است که همه منابع بانکی در اختیار دولت قرار گرفته است پیشنهاد ما در بخش خصوصی این است که سیاست در اختیار قرار دادن منابع نامحدود بانکی برای دولت تجدیدنظر شود.

وی ادامه داد: در سال جاری مثل سنوات قبل دولت سهم صندوق توسعه ملی را واریز نکرده، اتاق ایران اعلام می کند که این موضوع باید اصلاح شود.

سلاح ورزی اضافه کرد: قدرت خرید داخلی کاهش شدید داشته، قوانین صادراتی هم به کاهش فروش انجامیده است. بنابراین باید در قوانین رفع تعهد ارزی بازنگری شود این در حالی است که مواد اولیه بسیاری بنگاه‌ها وارداتی است و تخصیص ارز به درستی صورت نمی‌گیرد همه اینها به تضعیف تولید می انجامد.

وی در نهایت به موضوع افزایش تعطیلی پایان هفته و ترتیب آن اشاره کرد و گفت: به این موضوع باید به طور جدی در ارتباطات تجاری بین المللی توجه شو.د تعطیلی روز شنبه به جای پنج شنبه سبب می شود که قطع ارتباط ما با جهان به سه روز از چهار روز کاهش یابد.

وضع عوارض صادراتی، تحریم هوشمند داخلی است

سجاد غرقی، نائب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران در این جلسه گفت: وضع عوارض بر صادرات بیش از ۲۸۰ قلم کالا که کالای معدنی و صنایع معدنی هم در لیست آن قرار دارند، اثرات دفعی و سریعی بر این صنعت داشت.

وی افزود: وضع و رفع این عوارض به تعلیق قراردادها و توقف پرداخت‌ها انجامید و اثر منفی بر بازار سرمایه گذاشت.

غرقی ادامه داد: هر نوع وضع عوارض بر هر نوع کالای مازاد بر داخل ممنوع است در حال حاضر بیش از پنج میلیون تن مازاد گندله در انبارها داریم در حالی که گندله فسادپذیر است.

نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی وضعیتش مشخص است. در حوزه فروش داخلی با وجود قوانین، در قیمتگذاری، دستوری عمل میشود. یعنی ما سه منشا اصلی تامین مالی مان وضعیت مناسبی ندارد. فروش داخلی هم توفیق چندانی نداشته تنها منشأ تامین مالی ارز صادراتی است وقتی که این منبع را قطع کنیم، در واقع یک تحریم هوشمند داخلی را انجام می دهیم.
وی در نهایت تصریح کرد: امیدواریم اصلاحات به سرعت انجام شود و شوک جدیدی به تولید وارد نشود.

کشورهای اروپایی به راننده‌های ایرانی ویزا نمی‌دهند

رضا رستمی، رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران در هفتمین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: از اول سال جاری میلادی بیمه مرکزی ایران تحریم شد و این امر ترانزیت ایران را با مشکل زیادی رو به رو کرده است.

وی افزود: متاسفانه کشورهای اروپایی بجز ایتالیا به راننده‌های ایرانی ویزا نمی‌دهند که آن هم محدود بوده و به شکل گیری صف در مرزها انجامیده است.

رستمی ادامه داد: عمر ناوگان ما بالای ۳۰ سال است و ایمنی جاده‌ها به این دلیل بسیار پایین آمده است. نوسازی ناوگان حمل و نقل باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود و می توان هزینه صرفه جویی شده را به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی حمل و نقل قرار داد.

وی تصریح کرد: راننده‌ها به دلیل خویش فرما بودن جز مشاغل سخت نیستند و حقوق بازنشستگی آنها حداقلی است.

رستمی همچنین اظهار کرد: در چند سال آینده با کمبود راننده ماشین های سنگین رو به رو خواهیم شد در حالی که حمل و نقل در توسعه اقتصادی موثرترین است اما این بخش در هیچ دولتی و حتی در برنامه هفتم توسعه دیده نشد.

وی ادامه داد: حماسه‌ای که بخش حمل و نقل در دوران شیوع کرونا آفرید را هیچ کس ندید. این بخش در آن روزها در حمل کالاهایی اساسی به واحد‌های تولیدی بسیار موثری بود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا