کد خبر: 250903184593
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

زیان عدم النفع ۷۰۰ هزار تنی در ۸ ماه عملکرد فولاد کاوه جنوب کیش

استمداد سعید خانی، مدیر ارشد فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از مسئولان برای نجات صنعت فولاد و جلوگیری از اشاعه تحمیل ضرر بیشتر به صنایع وابسته فولاد

زینب غضنفری

سعید خانی، مدیر ارشد فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، در گفت‌وگوی اختصاصی با عصر اقتصاد، به مشکلات تولید این کارخانه در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: «تا پایان آبان توانسته‌ایم یک میلیون و پنجاه هزار تن تولید کنیم، اما با وجود تلاش‌های مستمر، مشکلاتی که از خارج از اختیار ما بوده، باعث کاهش تولید و سود کارخانه شده است.»

به گزارش عصر اقتصاد، وی در ادامه با بیان این که هر سال اوضاع برق و گاز به عنوان دو نهاده اصلی در صنعت فولاد بدتر شده و امسال از پارسال و پارسال از دو سال پیش بدتر بوده است؛ افزود: «دلیل اصلی کاهش سود، مشکلات جدی در تأمین برق و گاز بوده که از ابتدای سال گریبانگیر صنعت فولاد کشور است. این مشکلات به حدی شدید بوده که تأثیر مستقیم بر تولید و سودآوری شرکت های فولادی گذاشته است.»

رکود شکنی تولید در سال بحران ناترازی

خانی در ادامه توضیح داد که اگرچه در فروردین و اردیبهشت ماه امسال که مشکلی در تامین برق و از نداشتیم تولید خوبی داشتند و رکورد ۸ ساله را در تولید ثبت کردند، اما در ۸ ماهه اخیر با محدودیت‌های جدی در تامین برق و گاز مواجه شده‌اند که تأثیر زیادی بر تولید داشته است.

مدیر ارشد فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: «ما در فروردین و اردیبهشت موفق شدیم تولید بالایی داشته باشیم و رکورد تاریخی ۱۹۶ هزار و ۷۰۰ تن در ماه را در ۸ سال اخیر بی سابقه بوده، ثبت کردیم. اما از اواسط بهار و به ویژه از ماه تیر، محدودیت‌های برق و گاز شدت گرفت و باعث شد تولید به شدت کاهش یابد.»

وی تصریح کرد: «در ماه‌های تابستان، محدودیت‌ها به اوج خود رسید و حتی در ماه شهریور نیز این مشکلات ادامه داشت. ما با کاهش میزان گاز و برق دریافتی از سوی نیروگاه‌ها مواجه بودیم و همین امر باعث شد نتوانیم تولید خود را به سطح قابل قبولی برسانیم. این وضعیت به ویژه در ماه‌های آذر و دی که فصل سرد سال است، بیشتر احساس می‌شود. متاسفانه مشکلات ما در حوزه تأمین انرژی، به‌ویژه در تأمین گاز و برق، از پارسال بیشتر و پیچیده‌تر شده است.»

مدیر ارشد فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش افزود که این مشکلات باعث کاهش تولید آهن اسفنجی شد و در نتیجه کارخانه قادر به حفظ روند تولید با حداکثر ظرفیت نبود. «ما به عنوان کارخانه تولید آهن اسفنجی، وابسته به تأمین مواد اولیه و انرژی هستیم. اما متأسفانه از ماه آبان و مهر مشکلات گاز شروع شد و تولید آهن اسفنجی کاهش یافت. این کمبود مواد اولیه در برخی روزها ، باعث کاهش تولید روزانه حتی به هزار تن شده است که مشکلات جدی برای کارخانه به وجود آورده است.»

صنعت فولاد به برق و گاز وابسته است

خانی ادامه داد: کارخانه در ماه های پیک مصرف برق و گاز حتی نخواهد توانست به نقطه سر به سر خود برسد و در حقیقت ضرر خواهد کرد در حالی که این ضرر تحمیلی در اثر عاملی خارجی بوده و کمبود گاز و برق عامل اصلی این پدیده است.

وی ادامه داد: «طبق برنامه‌ریزی‌های ما، باید تا پایان آذرماه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن تولید می‌کردیم، اما متاسفانه تنها یک میلیون و پنجاه هزار تن تولید داشته‌ایم. این کاهش ۷۰۰ هزار تنی به دلیل محدودیت‌های برق و گاز بوده که باعث شده است تولید با ناترازی انرژی مواجه شود و در نهایت سود شرکت نیز تحت تأثیر قرار گیرد.»

مشکلات فولادی ها مشابه و مربوط به زیر ساخت های انرژی است

خانی همچنین اشاره کرد که در حال حاضر شرکت‌ها ی فولادی با مشکلات جدی مشابه مواجه‌اند و تمام این مشکلات به نبود زیرساخت‌های مناسب در حوزه تأمین انرژی بازمی‌گردد.

وی افزود: «هزینه‌های تولید از جمله سوخت و انرژی در حال افزایش است و با توجه به کاهش تولید، هزینه‌ها پوشش داده نمی‌شود. متأسفانه این موضوع نه تنها به کارخانه فولاد کاوه جنوب کیش بلکه به اکثر کارخانه‌های تولید فولاد در کشور نیز آسیب وارد کرده است و همه در حال ضرر کردن و زیان های سنگین عدم النفع هستند.»

مدیر ارشد فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با تأکید بر وابستگی صنعت فولاد به تأمین انرژی، از مسئولان خواست تا برای حل این مشکلات توجه ویژه‌ای به صنعت فولاد داشته باشند. «صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر کشور، وابستگی زیادی به برق و گاز دارد و اگر مشکلات تأمین انرژی حل نشود، تولید فولاد کشور کاهش خواهد یافت که می‌تواند تأثیر منفی زیادی بر جایگاه اقتصادی کشور و روند توسعه بگذارد.

او ادامه داد: به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه‌های تولید فولاد، به شدت از مشکلات تأمین انرژی رنج می‌بریم و از مسئولین درخواست داریم تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، اقداماتی جدی برای رفع این مشکلات انجام دهند.»

خانی در پایان با تاکید بر این که تولید فولاد یکی از شاخص های توسعه یافتگی کشورها است، گفت: «اگر فولاد به‌عنوان یک صنعت مادر کاهش تولید پیدا کند، به شدت بر دیگر صنایع نیز تاثیر گذار است. بنابراین حل مشکلات برق و گاز برای این صنعت بسیار حیاتی است و مسئولین باید هرچه سریع‌تر از ضررهای بیشتر جلوگیری کنند.»

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا