کد خبر: 10060044454
اقتصادکشاورزی

زیان ۳۰۰ تا ۸۰۰ تومانی سیب‌زمینی کاران در هر کیلوگرم محصول

سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی ایران از زیان ۳۰۰ تا ۸۰۰ تومانی کشاورزان سیب‌زمینی کار در هر کیلوگرم محصول خبر داد و گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم سیب زمینی از کشاورزان ۲۲۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان خریداری می‌شود در حالی که هزینه تمام شده هر کیلوگرم ۲۵۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان است.

محمدرحیم نیازی در گفت‌وگو با ایلنا با تاکید بر لزوم توجه ویژه به کشاورزان سیب زمینی کار در سال خشک جاری، اظهار کرد: در سالجاری کشاورزان سیب زمینی کار علاوه بر کم‌آبی با مشکل افزایش چشمگیر هزینه تمام شده تولید نیز مواجه هستند.

وی ادامه داد: در شرایطی که مشکلات کم آبی و افزایش هزینه‌های تولید هر فصل کشت، تولید را سخت‌تر می‌کند قیمت خرید محصولات از کشاورزان نامتناسب با تورم بوده و پاسخگوی معیشت آن‌ها نیست.

به گفته نیازی؛ عدم توازن بین قیمت خرید محصول و هزینه تمام شده تولید برای کشاورزان سیب زمینی کار موجب شد نگران‌های جدی درباره معیشت و گذران زندگی آن‌ها به وجود آید.

 وی تصریح کرد: بر اساس آنکه تولید محصول در کدام نقطه کشور و با چه شرایط آب و هوایی انجام شده، هزینه تمام شده هر کیلوگرم سیب زمینی برای کشاورزان در سالجاری ۲۵۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان است.

قیمت خرید محصول کمتر از هزینه تمام شده تولید

نیازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر قیمت خرید محصول کمتر از هزینه تمام شده تولید است، گفت: هم اکنون هر کیلوگرم سیب زمینی از کشاورزان ۲۲۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان خریداری می‌شود، به عبارت دیگر کشاورزان در هر کیلوگرم سیب زمینی ۳۰۰ تا ۸۰۰ تومان زیان می‌کنند.

وی با انتقاد از طرح‌های حمایتی دولت از کشاورزان از جمله طرح خرید تضمینی محصول، افزود: دولت هر ساله با نام طرح حمایتی دست به خرید محصول از کشاورزان می‌زند، اما هیچگاه قیمت تعیین شده مورد پذیرش ما نبوده چرا که پوشش هزینه‌های تولید را هم نمی‌دهد.

نیازی افزود: قیمت خرید تضمینی سیب زمینی عمدتا ۱۵ درصد هزینه تمام شدن تولید را پوشش می‌دهد.

وی معتقد است؛ سال‌هاست مشکل زیان کشاورزان در الگوی کشت ریشه دارد، بهترین کمک دولت به کشاورزان اجرای الگوی کشت متناسب با هرمنطقه است تا با بیش بود یا کمبود تولید مواجه نشویم و دولت مجبور به مداخله نشود.

توسعه بازارهای صادراتی

سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی همچنین توجه به توسعه بازارهای صادراتی را راهکار دیگر مشکلات اقتصادی بخش کشاورزی  دانست.

نیازی یادآور شد: هر چند طی سال‌های اخیر کشورهای عمده صادراتی سیب زمینی ایران مانند عراق و ارمنستان و حتی افغانستان در تولید این محصول تا حدودی توانمند شده‌اند، اما می‌توان با یک برنامه ریزی درست و و پایدار سهم مشخصی از بازار را کشورهای همجوار را تصاحب کرد.

وی اظهار کرد: با سیاستگذاری‌های که اکنون در بخش کشاورزی انجام می‌شود نباید انتظار  تولید پایدار و باقی ماندن کشاورزان در مزارع داشت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا