کد خبر: 141103191812
تولید و بازرگانیروزنامهپاسخ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به گزارش عصر اقتصاد؛

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا حامی تجارت قانونمند است

در پی انتشار مطلبی با تیتر «کامیون‌های ایرانی در گرداب دیپلماسی ناهماهنگ» در روزنامه سه‌‌شنبه تاریخ ۱۸ دی ‌ماه ۱۴۰۳ به کد خبر ۱۸۷۹۳۲ در تیتر اصلی صفحه ۱ و ادامه در صفحه ۳، ستاد مبارزه با قاچاق کالا توضیحاتی درباره رویکرد این ستاد و برنامه هایی که دنبال می شود؛ ارائه داده است که وفق ماده ۲۳ قانون مطبوعات و جهت تنویر افکار عمومی عینا در ادامه منتشر می شود.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، همواره بر تسهیل و روان‌سازی تجارت قانونی به عنوان یکی از اصول بنیادین خود تأکید داشته و به آن پایبند بوده است.

در کنار این مهم، تلاش برای جلوگیری از خروج سرمایه و منابع استراتژیک کشور، به ‌ویژه در شکل قاچاق، از دیگر وظایف ذاتی این ستاد بوده و اقدامات گسترده‌ای نیز در این راستا صورت پذیرفته است.

با توجه به فرمایش‌های اخیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در جمع فعالان اقتصادی و تأکید ایشان بر حمایت دولت از بخش خصوصی، ستاد بیش از پیش مسئولیت سنگین‌تری در این زمینه بر عهده دارد.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حمایت از حقوق رانندگان را به عنوان یک اولویت اساسی مد نظر داشته است. این ستاد همچنین در کوران مشکل ایجاد شده تلاش نمود تا با همکاری سایر دستگاه‌های ذی‌ربط و استاندار محترم آذربایجان غربی راهکارهای موقت برای تسهیل تردد کامیون‌ها و کاهش مشکلات رانندگان در مرز، در اسرع وقت اجرا شود.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضمن درک نگرانی‌های فعالان اقتصادی و ابراز تأسف از مشکلات ایجاد شده برای رانندگان عزیز ایرانی و فعالان حوزۀ حمل‌ونقل بین‌المللی در پی تصمیم اخیر دولت ترکیه، بر اهمیت رویکرد دیپلماتیک در حل و فصل اینگونه مسائل از طریق کمیسیون مشترک دو کشور تأکید دارد.

سیاست‌ ستاد در این زمینه، بر این اصل استوار است که حل مسائل تجاری و گمرکی با کشورهای همسایه، از جمله ترکیه، باید در چارچوب گفت‌وگو و مذاکره و از طریق دستگاه‌های ذی‌ربط و مجاری دیپلماتیک پیگیری شود. این رویکرد، با هدف حمایت از ترانزیت و تجارت قانونی و گسترش تعاملات اقتصادی قانونمند بین جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای همسایه، به طور جدی مورد نظر ستاد بوده و هست.

به منظور ایجاد توازن در رویه‌های مالیاتی و تعرفه‌های گمرکی و جلوگیری از تحمیل هزینه‌های غیرضروری به رانندگان هر دو کشور اقدامات اصلاحی خوبی در تعامل و گفتگوی فی‌مابین بخش‌های دولتی و خصوصی صورت گرفته که از آن جمله می‌توان به سفر اخیرسرکار خانم دکتر صادق “وزیر محترم راه و شهرسازی” به کشور ترکیه و دیدار و مذاکرۀ ایشان با وزرای حمل‌ونقل و تجارت این کشور در چارچوب گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های حمل و نقل و ترانزیت اشاره کرد. دستاورهای این سفر ان‌شاالله در آینده بیشتر نمایان خواهد شد.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در راستای وظایف ذاتی خود یعنی سیاست‌گذاری، هماهنگی، نظارت و نقش تنظیم‌گر میان دستگاه‌ها با نگاهی بلندمدت به مقولات سوخت و ترانزیت، تمام امکانات خود را به‌کار می‌اندازد تا از تجارت و اقتصاد قانونمند در کشور یعنی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی، کارآفرینان و کارگران شریف ایرانی، حمایت نماید.

این ستاد ضمن دعوت همۀ ذی‌نفعان، خصوصاً رانندگان، فعالان اقتصادی و رسانه‌ها به حفظ آرامش و هم‌اندیشی برای حل مشکلات جاری، انتظار دارد، همگان نسبت به همکاری با دستگاه‌های مسئول همت گمارند تا با اتخاذ رویکردی هماهنگ در چارچوب منافع ملی، مشکلات پیش آمده حل و فصل گردند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا