کد خبر: 280204205728
استان هاسیستان و بلوچستانمدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان خبر داد:

سیستان و بلوچستان میزبان ۲۰۸ برنامه فرهنگی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان از برگزاری ۲۰۸ برنامه طی هفته میراث‌فرهنگی در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» (https://www.asrehamoon.ir/) محمدهادی طهرانی‌مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت آغاز هفته میراث‌فرهنگی برگزار شد، بیان کرد: هفته میراث‌فرهنگی نمادی از مسئولیت ملی همه ما در برابر تاریخ، فرهنگ و آینده کشور و استان است و هر فرد باید در هر جایگاهی که قرار دارد به‌عنوان یکی از سفیران فرهنگ و حافظان هویت ایران اسلامی تلاش کند.

میراث‌فرهنگی، آینده پایدار

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان افزود: این هفته با شعار «میراث‌فرهنگی، آینده پایدار» همسو با شعار ایکوموس ۲۰۲۴ با محوریت «موزه‌ها برای آموزش و پژوهش» از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خردادماه در سطح کشور و استان سیستان و بلوچستان برنامه‌ریزی‌شده است.

وی با اشاره به اینکه هفته میراث‌فرهنگی امسال به تفکیک روزها، با موضوعات راهبردی از جمله روز موزه‌ها برای آینده‌ای پایدار، میراث‌فرهنگی و آینده جوامع در حال تغییر، میراث ناملموس به‌عنوان میراث زنده، توسعه شهری، میراث جهانی، جوامع محلی و در نهایت میراث‌فرهنگی، ایثار و مقاومت در تقارن با روز فتح خرمشهر برنامه‌ریزی شده است ادامه داد: در این هفته ۲۸ عنوان و ۲۰۸ برنامه در سطح استان برگزار خواهد شد که می‌توان به برپایی نمایشگاه نویافته‌های باستان‌شناسی محوطه تاریخی چگردک بلوچستان با حضور برخط مقام عالی وزارت و مسئولان ارشد است که در محل موزه منطقه‌ای اشاره کرد.

طهرانی‌مقدم خاطرنشان کرد: برگزاری سلسله‌نشست‌های تخصصی باستان‌شناسی و معماری، کارگاه‌های تخصصی آموزش جوامع محلی در حفاظت از میراث‌فرهنگی، کارگاه تخصصی میراث‌فرهنگی دریای مکران و نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی، تورهای بازدید دانش‌آموزی و دانشجویی از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی، دوره‌های آموزشی پدافند غیرعامل، جشنواره گردشگری و مسابقه نقاشی و کتاب‌خوانی ویژه کودکان با محوریت هفته میراث‌فرهنگی و نشست تبیین قوانین میراث‌فرهنگی از جمله دیگر برنامه‌هایی است که طی این هفته پیش‌بینی‌شده است.

تجلیل از مقامات قضایی و پرسنل خدوم انتظامی

وی ادامه داد: تجلیل از مقامات قضایی و پرسنل خدوم انتظامی و امنیتی که در حفاظت از میراث‌فرهنگی و مسائل مربوط به آن با این اداره کل همکاری داشته‌اند، تجلیل از فعالان بخش موزه‌های خصوصی استان و تقدیر از اهداکنندگان اشیاء فرهنگی نیز در طول این هفته اجرایی خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی سیستان و بلوچستان تشریح کرد: علاوه بر این موارد قرار است برنامه میز خدمت و پاسخگویی به سؤالات شهروندان نیز برپا شود و نشست فرهنگی با حضور شاعران شهرستانی نیز در موزه محلی سراوان انجام می‌شود.

رونمایی از آثار اهدایی معرق زنده‌یاد استاد علی کیخواه آریا

وی تأکید کرد: باتوجه‌به ضرورت معرفی آثار تاریخی استان قرار است در این هفته سلسله جلساتی با موضوع هر شهر یک موزه توسط رؤسای شهرستانی میراث‌فرهنگی با شورای هر شهرستان برگزار شود و پیرامون تحقق این مسئله هم بحث و تبادل نظر گردد؛ همچنین از آثار اهدایی معرق زنده‌یاد استاد علی کیخواه آریا به موزه زاهدان نیز رونمایی خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اظهار کرد: باتوجه‌به اینکه این هفته مقارن شده با ایام شهادت شهدای خدمت و شهید آیت‌الله رئیسی، با مشارکت معاونت میراث‌فرهنگی و شورای مردمی‌سازی اداره کل، ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت این شهدا نیز برنامه‌ریزی‌شده است.

ثبت ملی ۴۶ اثر طی یک سال

وی ادامه داد: طی یک سال اخیر با ثبت ۴۶ اثر شامل سه اثر غیرمنقول، چهار منقول، ۳۷ ناملموس و دو اثر طبیعی تعداد آثار ثبت ملی شده سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۸۷ اثر رسیده است که جا دارد از همکاری وزارت میراث‌فرهنگی و همکاران پرتلاش معاونت میراث‌فرهنگی اداره کل تقدیر کرد.

طهرانی مقدم در پایان ضمن تبریک مجدد روز ارتباطات و روابط‌عمومی و هفته میراث‌فرهنگی گفت: به مناسبت این هفته و روز جهانی موزه‌ها در تاریخ ۲۸ اردیبهشت‌ماه بازدید از موزه‌ها و محوطه‌های باستانی استان برای علاقه‌مندان به‌صورت رایگان است و افرادی که تمایل دارند می‌توانند در این روز از ساعت ۹ صبح الی ۱۸ مراجعه کنند

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا