کد خبر: 190302129375
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

«عصر اقتصاد» بررسی می کند؛ صنعت پوشاک نیازمند ماشین آلات به روز 

گروه صنعت،معدن و تجارت-آنجا که ماشین آلات مورد استفاده در صنعت پوشاک در داخل کشور تولید نمی‌شود، در این بخش وابستگی ۱۰۰ درصدی به واردات وجود دارد؛ بنابراین هرگونه تصمیمی که در این زمینه گرفته می‌شود تأثیر مستقیمی بر روی سرمایه گذاری و قیمت تمام شده محصولات دارد.

صنعت پوشاک و نساجی کشور که می تواند سهم بالایی در اشتغالزایی، رشد صنعت و حتی صادرات داشته باشد، گرفتار موانع و مشکلات متعددی شده که دستگاه‌های مسئول باید برای مانع زدایی در این صنعت مهم تعجیل کنند.

مهری ها به این صنعت مهم در حالی است که صنعت پوشاک یکی از صنایع پیشرو و پرطرفدار در جهان است که توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده است.

در ایران نیز اواخر دهه ۷۰ صنعتگران متوجه صنعت پوشاک شدند و از همان ابتدا، کیفیت تولیدات ایرانی باعث شد پوشاک ایرانی جای خود را در بازارهای اروپایی باز کند، اما عمر این محبوبیت کوتاه بود و کم‌توجهی‌های بسیاری باعث شد که این صنعت در مسیر سراشیبی قرار گیرد به‌طوری که امروزه بخش بسیار اندکی از صنایع را به خود اختصاص داده است و کشورهایی که روزگاری قابلیت رقابت با پوشاک ایرانی را نداشتند، در حال حاضر جای تولیدات ایرانی را در بازارهای اروپایی تصاحب کرده‌اند.

مجید نامی، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک و نساجی با بیان اینکه سرمایه گذاری حداقلی در بازسازی و نوسازی تجهیزات و ماشین آلات صنعت نساجی و پوشاک، تولیدات این صنعت را دچار مشکل کرده تا آنجا که برخی از واحدهای تولیدی با یک سوم ظرفیت فعالیت می‌کنند، گفت: بازسازی و نوسازی تجهیزات و ماشین آلات صنعت نساجی و پوشاک یکی از دغدغه‌های فعالان این بخش است.

در سایر کشورها مانند ترکیه، سالانه حداقل ۲ میلیارد دلار صرف واردات انواع ماشین آلات در حوزه‌ی نساجی و پوشاک می‌شود، اما در کشورمان به طور متوسط حدود ۲۵۰ میلیون دلار در بخش ماشین آلات سرمایه گذاری صورت گرفته است که این میزان نسبت به استانداردهای جهانی بسیار پایین است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا