کد خبر: 160202126317
روزنامهسیاست

«عصراقتصاد» بررسی می کند: اسراییل به دنبال غارت میدان گازی غزه 

گروه سیاسی- میدان گازی مارین که در ۳۰ کیلومتری غرب ساحل غزه قرار دارد در سال ۲۰۰۰ توسط شرکت بریتیش گاز کشف شد و حاوی بیش از یک تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی است.

مدتی قبل سازمان رادیوپخش اسرائیل اعلام کرد که مصر، اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین بر سر توسعه میدان گاز طبیعی در مقابل سواحل نوار غزه توافق کردند.

سود این میدان گازی به تشکیلات خودگردان فلسطین و اسرائیل باز خواهد گشت.
اکنون،منابع عبری زبان از تماس‌های محرمانه رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین برای توسعه میدان گازی مارین در ۳۰ کیلومتری سواحل نوار غزه خبر دادند.

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: تماس‌های محرمانه میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین با هدف توسعه میدان گازی مارین به نفع فلسطینی‌ها در راستای تکمیل نتایج نشست‌های العقبه و شرم‌ الشیخ است که طی ماه‌های اخیر با هدف کاهش تنش در اراضی فلسطینی برگزار شد.

این اقدام مورد تأیید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل واقع شده است. تساحی هنگبی، رئیس شورای امنیت داخلی اسرائیل نیز برای پیشبرد تماس‌ها تلاش می‌کند.

این شبکه در گزارش خود آورده است: تشکیلات خودگردان فلسطین نمی‌تواند میدان گازی مارین را توسعه ببخشد چرا که یک کشور نیست و برای حل این معضل مصر به عنوان ناظر پروژه وارد مداخله شده است.

دولت رژیم صهیونیستی قصد دارد این موضوع را در کابینه مورد بررسی قرار دهد.

این شبکه اعلام کرد، این پروژه با چالش‌های امنیتی به ویژه درباره موضع حماس نسبت به آن مواجه است. فوریه ۲۰۲۱ صندوق سرمایه‌گذاری فلسطین و اتحادیه پیمانکاران مصر توافقنامه‌ای را برای همکاری در زمینه توسعه میدان گازی مارین و زیرساخت لازم برای آن به منظور فراهم کردن نیازهای گاز طبیعی فلسطینی‌ها امضا کردند.

فلسطینی‌ها اولین میدان گازی که در منطقه خاورمیانه در اواخر دهه ۹۰ قرن گذشته کشف شد معروف به میدان گازی مارین را در اختیار دارند و تا به امروز به دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست‌هایشان برای استفاده از این میدان گازی استخراج گاز از آن صورت نگرفته است.

این میدان گازی در ۳۶ کیلومتری غرب غزه در آب‌های دریای مدیترانه واقع است.

رژیم صهیونیستی معتقد است که این اقدام می‌تواند از نظر اقتصادی برای فلسطینی‌ها سود داشته باشد و این مساله احتمالاً موجب کاهش تنش‌های امنیتی در دراز مدت می‌شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا