مدیر روابطعمومی بانک ایرانزمین: مشتریان خواهان ارائه خدمات بانکی در شبکههای اجتماعی هستند
مدیر روابطعمومی بانک ایرانزمین حضور گسترده مردم در شبکههای اجتماعی را یک مهارت جدید عنوان کرد و گفت که امروز رسانههای اجتماعی به مهارتی جدید برای همه تبدیل شدهاند که استفاده گسترده از این شبکهها فرصتی را به بانکها برای ارائه خدمات به کسبوکارها و مشتریان فراهم کرده است.
به گزارش روابطعمومی بانک ایرانزمین، سیدمحمدحسین استاد، با بیان این نکته که مشتریان خواهان دریافت خدمات در محلی هستند که حضور دارند اظهار کرد: اعتقاد ما در بانکداری دیجیتال بهعنوان یک بانکداری مردممحور، این است که زمین بازی را مشتری مشخص میکند و ما باید خدمت را آنجایی ارائه کنیم که او میخواهد.
استاد افزود: ما در حال حاضر تعداد محدودی از خدمات مانند پرداخت قبض و خرید اینترنت را به صورت غیر مستقیم از طریق شبکههای اجتماعی به مشتریان ارائه میکنیم که شاهد استقبال خوبی از آن بودیم. اما یک نکته را باید مورد توجه قرار دهیم که هنوز امکان ارائه مستقیم خدمات بانکی در شبکههای اجتماعی فراهم نیست.
مدیر روابطعمومی بانک ایرانزمین با تاکید بر این نکته که توسعه همه جانبه رسانههای اجتماعی واقعیتی غیر قابل انکار در دنیای مدرن است؛ گفت: آمارها حاکی از افزایش استفاده از رسانههای اجتماعی است. امروز میلیاردها نفر در جهان از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و این فرصت بینظیری را برای تعامل، کسبوکار و ارائه خدمات فراهم کرده است.
این کارشناس حوزه ارتباطات در خصوص استفاده مردم از تلفنهای هوشمند و نقش آن در زندگی امروز گفت: بسیاری از مردم امروز تلفن همراه دارند، اما میزان صحبت کردن با این تلفنها از همیشه کمرنگتر شده است.
جوانان امروز بیشتر علاقمند ارتباط به صورت دیجیتالی هستند تا صحبت از طریق تلفنهای همراه.
او افزود: در صنعت بانکداری که تعامل مشتریان ضروری است، ارتباطات دیجیتال در حال تبدیلشدن به یک کانال ارتباطی قوی بین مؤسسات مالی و مشتریان است.
رسانههای دیجیتال ابزار ارزشمندی بین مشتریان بالقوه برای اتصال به بانک محسوب میشوند.
کانالهای دیجیتال به افراد اجازه میدهند تا از شبکههای اجتماعی به آموزش و اطلاعات لازم در مورد خدمات، محصولات و موسسات مالی دست یابند.
او افزود: در وضع امروز استقبال از شبکههای اجتماعی توجه کسبوکارهای مختلف را به خود جلب کرده است.
در بین شرکتها و گروههایی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، بانکها این حوزه را یک فرصت میدانند، زیرا حیات بانک به مشتریان بستگی دارد و ما سعی داریم از فرصتهای ایجاد شده استفاده کنیم.
ما امروز از شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی به مشتریان خود استفاده میکنیم و سعی میکنیم نظرات آنها را برای بهبود عملکرد و همچنین بهبود فرایندها به کار ببندیم.
استاد گفت: آنچه مسلم است هنوز ارائه خدمات مالی در بستر شبکههای اجتماعی شکل منسجمی ندارد و این فضا بیشتر در اختیار مشاغل آنلاین قرار دارد و آنها سعی میکنند هرچه بیشتر خدمات خود را در این بستر ارائه کنند.
اما زمان زیادی نخواهد برد که ارائه خدمات مالی در این بستر به یک ضرورت تبدیل شود.
او با بیان این نکته که در حال حاضر ارائه خدمات مالی در بستر شبکههای اجتماعی به صورت استاندارد انجام نمیشود اظهار کرد: به طور مثال نگاهی به خرید و فروش آنلاین در شبکه اجتماعی اینستاگرام بیاندازید. مشتری خرید را انجام میدهد و هزینه را از طریق همراهبانک و یا سایر روشها به حساب فروشنده واریز میکند.
اما هنوز درگاهی وجود ندارد و احتمال ریسک برای طرفین زیاد است.
بنابراین باید در وضع قوانین در این حوزه اندیشید و اقدام کرد.
استاد در پایان گفت: مشتریان خواهان ارائه خدمات منسجم بانکی در بستر شبکههای اجتماعی بهعنوان یک کانال ارتباطی موثر هستند و ما امروز باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم تا ضمن رشد کسبوکارها، خدمات مالی نیز به صورت استاندارد و با کمترین ریسک در این حوزه ارائه شود.