هشدار رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره انتخاب رئیس جدید سازمان بورس
به گفته پورابراهیمی، نگرانیهایی درباره سپردن بازار سرمایه به کسی که سابقه اجرایی چندانی در ردههای مدیریت بازار سرمایه ندارد، وجود دارد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره انتخاب رئیس جدید سازمان بورس هشدار داد.
حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار سه شنبه هفته گذشته(۳۰ دی ماه)استعفای خود را به وزیر امور اقتصادی و دارایی ارایه کرد. البته شنیدههایی حکایت از بازگشت دوباره او به ریاست سازمان بورس وجود دارد.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با ایسنا، گفت: در چند روز اخیر و بعد از انتشار استعفای رئیس سازمان بورس موضوعاتی مطرح شد که هم افکار عمومی، هم فعالان بازار سرمایه و هم مجلس شورای اسلامی به ویژه در کمیسیون اقتصادی به دنبال این بودیم که مسائل مربوط به انتخاب فرد جایگزین با توجه به نیازهای بازار بورس برای پوشش نقاط ضعف، عملکرد مدیریتی ماههای اخیر این سازمان مورد توجه قرار گیرد.
او ادامه داد: انتظار ما از مجموعه دولت و متولیان بخش اقتصاد و وزیر اقتصاد این است که نهایت دقت را در انتخاب فرد جدید داشته باشند تا دغدغه کنونی مردم در بازار سرمایه با انتخاب یک مدیر کارآمد، توانمند و قوی پوشش داده شود. ما خبرهایی از دولت در مورد پیشنهادهای جایگزین برای سازمان بورس داریم که نگرانیهای ما را در این زمینه دو چندان کرده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رئیس جدید سازمان بورس باید چند ویژگی مهم داشته باشد؛ اول اینکه حداقل چند سال در بازار سرمایه کار اجرایی در سطوح مدیریتهای میانی انجام داده و بر این بازار اشراف داشته باشد. طبیعتا کسی که با بازار سرمایه بیگانه باشد نمیتواند آن را مدیریت کند چنین انتخابی خطای راهبردی خواهد بود. پس اولین ویژگی این است که این فرد حتما سابقه فعالیت اجرایی در حوزههای تخصصی داشته باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین انتظار این است که فردی انتخاب شود که تحصیلات مرتبط با بازار سرمایه و در مقطع کارشناسی ارشد به بالا داشته باشد و بتواند با تحلیل محتوایی و تخصصی، موضوعات مرتبط با بازار سرمایه را در تصمیمات خود لحاظ کند، بنابراین شرط تخصص تحصیلات برای اشراف بر مفاهیم، چارچوبها و مکانیزمهای بازار سرمایه مساله مهمی است.
پورابراهیمی تصریح کرد: این فرد همچنین باید مدیر توانمند و مقتدری باشد که جسارت تصمیمات مهم و اساسی را خصوصا در مواردی که پای تضعیف حقوق مردم در میان است داشته باشد و بتواند با صراحت بدون رودربایستی و بدون وابستگی به گروه یا جریانی اقدام کند و جلوی جریانات مافیایی که میخواهند در بازار سرمایه اخلال ایجاد کنند را بگیرند.
او خاطرنشان کرد: طبیعتا سوابق چنین فردی باید نشاندهنده سلامت او هم باشد و خدایینکرده سوءسابقهای هم وجود نداشته باشد. اشتهار به سلامت یکی از مهمترین مولفههای اساسی برای چنین فردی است چرا که در غیر اینصورت تبعات سنگینی برای مردم و اقتصاد کشور خواهد داشت. اینها شاخصههای مورد انتظار مجلس شورای اسلامی و نمایندگان است و هر گزینهای با هر اسم و نامی که چنین مولفههایی داشته باشد از او حمایت میکنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما خبرهای نگرانکنندهای درباره برخی افراد داریم که فاقد این ویژگیها هستند. اینکه کسی سابقه تخصصی در حوزه بازار سرمایه نداشته باشد نگرانی جدی ایجاد میکند و ما نمیتوانیم بازار سرمایه را به کسی بسپاریم که کوچکترین سابقه اجرایی در کمترین ردههای مدیریت بازار سرمایه نداشته باشد و بخواهد برای بازار سرمایه با این ابعاد از بورس تهران گرفته تا بورس انرژی و بورس کالا تصمیمگیری کند، لذا از دولت میخواهیم از انتخاب چنین افرادی اجتناب کند زیرا اثراتش به بخشهای دیگر تسری مییابد و محدود به بازار سرمایه نخواهد بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه سابقه تخصصی مدیریت در بازار سرمایه، تحصیلات تخصصی مقطع ارشد به بالا، جسارت در تصمیمگیری و قدرت اجرا و سلامت و وجود سابقه سالم را از شروط لازم برای انتخاب رئیس جدید سازمان بورس عنوان و خاطرنشان کرد: انتخاب فردی خارج از این شاخصهها به بازار بورس که منافع مردم به آن گره خورده صدمه میزند و آن را دچار چالش میکند؛ لذا نسبت به انتخاب افراد هشدار میدهیم انتظار ما این نیست که ساختار بازار سرمایه دولتی باشد. شورای عالی بورس و ساختار سازمان بورس یک سازمانی کاملا غیردولتی است که منافع ملی را تامین میکند، اما رویکرد انتخاب براساس ضوابط و مقررات به این شکل است که از سوی دولت تصمیمگیری میشود، اما این نباید باعث شود که بورس به ساختار کاملا دولتی تبدیل شود و اثراتش در حوزه اقتصادی منجر به این شود که تحت حاکمیت یک قوه قرار بگیرد و خدایینکرده منافع ملی تحتالشعاع قرار گیرد.
پورابراهیمی یادآور شد: ما معتقد هستیم انتخاب فردی با این ویژگیها میتواند اوضاع بازار سرمایه را ارتقاء دهد و عملکرد آن را بهبود بخشد، اگر دولت بخواهد فردی خارج از این ویژگیها را انتخاب کند طبیعتا تبعاتش به عهده دولت است ما مسئولیت نمیپذیریم و مجلس شورای اسلامی نسبت به آن تصمیمات و واکنش نشان خواهد داد و اقدامات قانونی براساس تکالیف مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اقتصادی انجام میشود لذا به دولت و وزیر اقتصاد گوشزد میکنیم کاری کنند که به نفع کشور است.