همراهی همراه اول در روزهای سخت
زینب غضنفری
زمانی که کلمه «همراه» از سوی فرهنگستان به عنوان جایگزین کلمه موبایل در کنار تلفن نشست، کسی تصور نمی کرد این همراهی تا چه حد در فرهنگ عامه تاثیر گذار باشد و این وسیله کوچک را به اصلی ترین نقطه اتصال بشر به فناوری های روز تبدیل کند.
طی دو دهه اخیر بزرگترین تحولات فناوری بر بستر همین وسیله ساده که از آن به عنوان تلفن همراه یاد می کنیم شکل گرفته است و به دلیل بسط سریع و تسهیلاتی که ارایه می دهد تمامی ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را تحت الشعاع خود قرار داده است.
اما این همراه همیشگی که دیگر زندگی مدرن بدون آن قابل تصور نیست سوی دیگری هم دارد و آن شرکتهایی هستند که متولی این فناوری محسوب شده و در واقع می توان همراهی تلفن همراه را محصول تلاش بی وقفه این مجموعه ها دانست که طی دو دهه اخیر بالاترین رشد و توسعه را در میان صنایع به خود اختصاص داده اند و در کنار توسعه فنی، ارتباطات و شبکه ای از خدمات که به شکلی انفجاری رشد کرده شاهد شکل دیگر از همکاری نیز هستیم..
شرکت همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور تلفن همراه در کشور خود را محدود به جلوه های فنی و اقتصادی نساخته و در عرصه های دیگر نیز همراه مردم کشور بوده است، چه آنهایی که در زمره مشتریانش هستند و چه آنهایی که در این دایره قرار ندارند.
همراهی حقیقی که در چارچوب مسئولیت های اجتماعی تعرف و بسط پیدا کرده است و در شرایط شیوع بیماری کرونا نیز شاهد اوج گیری این نوع همراهی از سوی همراه اول بودیم.
همراه اول بهعنوان برندی که توانسته منشور مسئولیتپذیری اجتماعی را پیادهسازی و اجرایی کند، مورد تجلیل قرار گرفت.
در نشست اجلاس سراسری «مسئولیتپذیری اجتماعی و اخلاق حرفهای با رویکرد نقش مدیر حرفهای در توسعه اقتصاد» که ۱۰ آذر در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه الزهرا و با حضور مدیران سازمانها، صاحبان برند، تولیدکنندگان و صنعتگران کشور برگزار شد همراه اول بهعنوان برندی که توانسته منشور مسئولیتپذیری اجتماعی را پیادهسازی و اجرایی کند، مورد تجلیل قرار گرفت.
در دنیای امروز و شرایط کنونی اقتصاد و همچنین افزایش چالشهای اقتصادی و کاهش میزان اعتبار و اعتماد در جامعه، موضوع مسئولیتپذیری اجتماعی بسیار حائز اهمیت است.
سازمانها، شرکتها، نهادها و موسسات در سراسر جهان از دولتی و خصوصی تا انتفاعی و غیرانتفاعی برای اثرات اعمال و رفتارشان نسبت به کارکنان، مدیران، سهامداران، مشتریان، محیط و جامعه متعهد و مسئول هستند و مسئولیتپذیری اجتماعی به دلیل حکمرانی خوب، مدیریت ریسک، کنترل داخلی، وضع مقررات و نظارت، تحول در نظام پرداخت، ارتقای تکنولوژی و فرآیندها، همکاریهای بینالمللی، شفافیت و تصمیمگیری آگاهانهتر براساس شناخت بهتر انتظارات و طبقات جامعه میتواند نقش موثری در اقتصاد جامعه داشته باشد.
همزمان با اعلام خبر مربوط به پرداخت تسهیلات کرونا در ابتدای سال برای ارائه تسهیلات یک میلیون تومانی بصورت وام به سرپرست خانوارهای یارانه بگیر و با توجه به اینکه یکی از شرایط ثبت نام جهت دریافت این وام، داشتن سیمکارت به نام سرپرست خانوار عنوان شده بود؛ همراه اول در راستای مسؤولیت اجتماعی و یاری رسانی به این افراد، تسهیلاتی فراهم کرده که سرپرستان خانوار که سیمکارتی به نام خود ندارند بتوانند به راحتی از طریق شبکه گسترده فروش و خدمات همراه اول، نسبت به ثبت نام و دریافت سیمکارت اعتباری خود بصورت رایگان، اقدام کنند.
از دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی این همراه حقیقی، خدماتی است که در اختیار معلمین کشور قرارداد، در همان ماههای نخست سال همراه اول اینترنت هدیه معلمان را به پاس زحمات آنان در تدریس غیرحضوری به مدت سه ماه فعال کرد.
در عرصه خدمات آموزش از راه دور برای دانشجویان نیز شاهد خدمات خدمات همراه اول بودیم، این اپراتورتعرفه دسترسی به سامانه های آموزش مجازی تمامی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به یک سوم کاهش داد.
شاید یکی از زیباترین اقدامات صورت گرفته از سوی این شرکت در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی اش در دوران کرونا رفع دغدغه کادر درمان برای هزینه های ارتباطی با خانواده هایشان بود که در این راستا تماس ۶۰ هزار مراقب سلامت و بهورز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح کشور را به منظور آموزش، پیشگیری و مراقبت از خانوارهای ایرانی رایگان کرد.