پاداش بازنشستگی بیمه تکمیلی می شود؟
نیاکان در نشست خبری برنامه های پژوهشکده بیمه را تشریح کرد؛
زینب غضنفری
در پی افزایش هزینههای درمان و اهمیت حمایت از بازنشستگان، لایحه بیمه تکمیلی بازنشستگی به دولت ارائه شده است طبق این لایحه در کنار بیمه پایه قرار است از بیمه های بازرگانی هم برای بیمه های تکمیلی بازنشستگان استفاده شود.
این لایحه در حال حاضر در دولت در حال بررسی است و انتظار میرود به زودی به تأیید برسد. هدف این طرح، تأمین بخشی از هزینههای درمان و بهبود وضعیت مالی بازنشستگان با ارائه پوشش بیمهای مناسب است.
جزییات لایحه بیمه تکمیلی
به گزارش عصر اقتصاد، لیلی نیاکان، سرپرست پژوهشکده بیمه، در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، ضمن گرامیداشت روز ملی بیمه، به تبیین برنامهها و اهداف دوره جدید پژوهشکده بیمه پرداخت که مهمترین نکته آن لایحه ای درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان بود.
سرپرست پژوهشکده بیمه، اعلام کرد: «این لایحه به منظور افزایش کیفیت زندگی بازنشستگان و کمک به تأمین هزینههای درمان آنها طراحی شده است. بر اساس این لایحه، بخشی از ذخیره پاداش بازنشستگی کارمندان به شرکتهای بیمه پرداخت میشود تا در کنار مستمری پایه، کمک مؤثری به آنها شود.»
رئیس پژوهشکده بیمه درباره لایحه بیمه تکمیلی بازنشستگی دولت گفت: «این لایحه در حال حاضر در دولت مورد بررسی قرار دارد و از ۱۰ روز قبل به پنل ارائه شده است. این اقدام در کنار مستمری بازنشستگی پایه، به بهبود وضعیت مالی بازنشستگان کمک خواهد کرد.»
وی همچنین افزود: «در حال حاضر، تنها بیمه درمان تکمیلی برای بازنشستگان ارائه میشود، اما بر اساس این لایحه، بیمه تکمیلی بازنشستگی باید به طور جدی بررسی و اجرا شود تا با همکاری شرکتهای بیمه، پوششهای اجتماعی و تکمیلی مناسب برای بازنشستگان فراهم گردد.»
به گفته نیاکان، «بیمههای شخص ثالث و درمان به دلیل افزایش هزینههای مربوط به درمان و عدم تناسب افزایش حق بیمه با هزینهها، زیانده هستند. در نتیجه، ارائه بیمه تکمیلی بازنشستگی میتواند به کاهش این فشار مالی و حمایت از بازنشستگان کمک کند.»
به گزارش عصر اقتصاد افزایش هزینههای درمان و خدمات پزشکی در سالهای اخیر، ایجاد پوششهای بیمهای مناسب برای بازنشستگان را بیش از پیش ضروری کرده است. بنابر گزارشهای اخیر، هزینههای دارو و درمان به شدت افزایش یافته و این فشار مالی، بسیاری از بازنشستگان را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
برگزاری همایش رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه
لازم به ذکر است که در همین راستا، سی و یکمین همایش بیمه و توسعه به زودی برگزار خواهد شد و محور اصلی آن «رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه» خواهد بود. احتمالا نیاکان در این همایش، به تبیین جزئیات لایحه بیمه تکمیلی و همچنین نحوه اجرای آن خواهد پرداخت.
شاید با وجود سوء مدیریت ها در صندوق های بازنشستگی، با تصویب لایحه بیمه تکمیلی بازنشستگی، امیدها به بهبود وضعیت اقتصادی و سلامت بازنشستگان بیش از پیش افزایش یافته و این اقدام بتواند نشانهای مثبت در جهت حمایت از قشر آسیبپذیر جامعه باشد. بر اساس نظرسنجیهای اخیر، ۸۰ درصد بازنشستگان بیمه تکمیلی را به عنوان یک نیاز ضروری اعلام کردهاند که این موضوع نشاندهنده اهمیت این لایحه است.
باید ضریب نفوذ بیمه به ۷ درصد برسد
لیلی نیاکان، سرپرست پژوهشکده بیمه، در ادامه این نشست در مورد ضریب نفوذ بیمه در کشور نیز گفت: «باید نرخ رشد ضریب نفوذ بیمه از ۲ درصد به ۷ درصد برسد، اما این مهم بدون توجه به رشد اقتصادی امکانپذیر نیست.» نیاکان خاطرنشان کرد که «شرکتهای بیمه نباید به هر قیمت پرتفوی جمع کنند؛ بلکه آنها باید با ریسکسنجی دقیق، خسارت مناسب به مردم پرداخت کنند. در حال حاضر، ضریب نفوذ بیمه ۲.۲ درصد است.»
او با اشاره به اهمیت روز ملی بیمه که مصادف با سیزدهم آذر است، بیان کرد: «پژوهشکده بیمه تلاش میکند برنامهای وزین و متناسب با شأن صنعت بیمه برای این روز برگزار کند.»
نیاکان با تأکید بر گسترش تعامل پژوهشکده با نهادهای مختلف صنعت بیمه افزود: «هدف ما این است که پژوهشکده به عنوان یک بازوی پژوهشی و اتاق فکر صنعت بیمه، نقش فعالانهای در تهیه پشتوانه علمی قوانین و مقررات ایفا کند و نیازهای پژوهشی و آموزشی این صنعت را شناسایی و برطرف نماید.»
تشکیل شورای علمی و احیای ساختارهای پژوهشی
وی همچنین از تشکیل شورای علمی پژوهشکده و احیای ساختارهای نوآورانه خبر داد و گفت: «با ایجاد دفتر نوآوری و ارتباط با صنعت، به دنبال سازماندهی تعامل مستمر با ارکان صنعت بیمه هستیم. همچنین احیای میزهای تخصصی در موضوعات مختلف، از جمله بیمههای زندگی، بیمه اتومبیل و بیمههای اجتماعی، در دستور کار قرار گرفته است.»
ایجاد ساختار مؤثر برای اتاق فکر صنعت بیمه
نیاکان با اشاره به لزوم ایجاد ساختاری مؤثر برای اتاق فکر صنعت بیمه اظهار داشت: «پژوهشکده بیمه باید محلی برای آمد و شد فعالان صنعت بیمه باشد. این مجموعه در نظر دارد در هماهنگی با شورای نخبگان بیمه مرکزی، مسائل و موضوعات کلیدی صنعت را بررسی و راهکارهای علمی ارائه کند.»
وی افزود که پژوهشکده علاوه بر تمرکز بر موضوعات کلیدی صنعت، همکاری نزدیکی با سندیکای بیمهگران و سایر نهادهای مرتبط خواهد داشت. همچنین پژوهشگران پژوهشکده در کارگروههای مختلف شرکت کرده و به ارائه گزارشها و پیشنهادات علمی میپردازند.