تولید روغن از مصرف پیشی گرفت
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در دو ماهه اول امسال، از بین ۲۸کالای منتخب صنعتی، تولید ۲۳ کالا نسبت به ماه مشابه سال قبل بین ۰.۴ تا ۴۵.۵درصد افزایش یافته و تولید روغن که در سال گذشته با مشکلات جدی مواجه بود، از میزان مصرف پیشی گرفته است.
به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در دو ماهه اول امسال تولید ۱۰ کالا بیش از ۲۰ (تا ۴۵ درصد)، سه کالا بین ۱۰ تا ۲۰درصد، ۱۰ کالا کمتر از ۱۰درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و تولید پنج کالا نیز کاهش یافته است.
در این میان بیشترین افزایش تولید، مربوط به کامیون، کامیونت کشنده است که با ۴۵.۵درصد رشد، تولید آن به ۹۵۶ دستگاه رسیده است.
سه کالای دیگری که در این مدت بیشترین افزایش تولید را داشتند به ترتیب نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی، ماشین لباسشویی و روغن با ۴۴.۱، ۴۰.۹ و ۴۰.۶ درصد بوده است.
افزایش بیش از ۳۰درصدی تولید لوازم خانگی
در دو ماهه امسال تولید انواع لوازم خانگی با ۳۱.۵درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶۰۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه رسیده است.
از بین انواع لوازم خانگی نیز تولید انواع ماشین لباسشویی، یخچال و فریزر و تلویزیون با افزایش ۴۰.۹، ۲۹.۶ و ۲۵ درصدی مواجه بوده و تولید این سه محصول از حدود ۱۲۷ هزار و ۵۰۰، ۲۱۶ هزار و ۱۲۰ هزار دستگاه در دو ماهه سال گذشته به نزدیک ۱۸۰ هزار، ۲۸۰ هزار و ۱۵۰ هزار دستگاه در دو ماهه امسال رسیده است.
تولید روغن افزایش یافت
همچنین بر اساس این آمار، تولید روغن که در بیشتر ماههای سال قبل بیشترین کاهش را نسبت به سایر کالاها داشت، در دو ماهه اول امسال ۴۰.۶درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۳۳۲ هزار و ۹۰۰ تن رسیده است.
از جمله مهمترین کالاهای دیگری که تولید آنها افزایش داشته نیز میتوان به انواع کاغذ با ۱۸.۸درصد، چرم با ۲۷.۳، انواع کفش با ۲۴درصد اشاره کرد.
کمترین افزایش تولید نیز مربوط به الکتروموتور بوده که با ۰.۴درصد افزایش تولید در دو ماهه امسال تولید آن معادل یک میلیون و ۱۲۸هزار دستگاه بوده است.
تولید کدام کالا کاهش یافت؟
از بین ۲۴ کالای منتخب صنعتی تولید پنج کالا شامل الیاف اکریلیک با ۵۶.۵ درصد، پودر شوینده با ۲۸.۶، داروی انسانی با ۸.۹ درصد و اتوبوس، مینیبوس و ون با ۲.۳ درصد نسبت به دو ماهه اول سال قبل کاهش داشته است.