بنابر اعلام رئیس سازمان توسعه تجارت، برای رفع مسائل مالی و پولی اقداماتی شده و با حل آن میتوان ارزآوری در این حوزه را تا سه برابر افزایش داد. چنانچه در همین راستا اقداماتی نظیر افزایش رایزنهای تجاری از ۵نفر به ۱۲ رایزن صورت گرفته است که البته هدف ما ارتقای این رقم به ۳۰ رایزن در حوزه توسعه تجارت است.
علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت در سی وششمین نشست اتاق بازرگانی تهران گفت: هدفگذاری کمی غیرنفتی ما دستیابی به رقم ۷۵ میلیارد دلار صادرات در سال بود که نبود برنامه جامع و مدون مانع دستیابی به آن شد.
وی ادامه داد: توسعه صادرات غیر نفتی و تعامل با کشورهای همسایه و همسو در راستای گسترش دیپلماسی تجاری، اصلاح تراز اشتغال و فناوری در تجارت خارجی، هماهنگی سیاستهای تجاری و ارزی و افزایش رقابت پذیری صنعتی کشور و پیوستن به زنجیره ارزش بینالمللی صادرات محور از اقدامات ما در این حوزه است.
پیمان پاک با اشاره به تغییر رویکرد در حوزه صادرات گفت: باید رویکردمان را در حوزه صادرات تغییر بدهیم و روی پلتفرمهای B2B و B2C و در زنجیره صادراتی بر ارزش آفرینی کالاها تمرکز کنیم.
وی با اشاره به اشکال اصلی در اجرای برنامههای کلان گفت: عدم اولویت بندی در صادرات، نادیده گرفتن ظرفیتهای کشورهای همسایه و همسو، بحث توسعه بازار همراه با اعزام هیاتهای تجاری و شناسایی بازارهای کشورهای همسایه علاوه برعدم ایجاد ثبات در بازار و حفظ کالا با کیفیت در منطقه از دلایل موفقیت نشدن توسعه صادراتی است.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به بحث حمل و نقل و لجستیک در صادرات گفت: در بنادر وگمرگات مشکلات فراوانی داریم اما توانستهایم در حوزه حمل و نقل دریای خزر موفقیتهایی داشته باشیم، البته در گمرکات جنوب توفیقی نداشتیم.
وی از آغاز بحث تعرفه ترجیحی با کشور اندونزی خبر داد گفت: در بخش اوراسیا موافقتنامه تجاری بینالمللی با سه کشور داشتیم که تا کنون ۹ دوره نشست در این راستا برگزار و لیست کالاهای صادراتی به آنها نهایی شده است.
پیمان پاک با تاکید بر اینکه درآمدهای ارزی غیرنفتی ما سه برابر صادرات نفتی ارزش دارد گفت: برای رفع مسائل مالی و پولی اقداماتی شده و با حل آن میتوان ارزآوری در این حوزه را تا سه برابر افزایش داد.
چنانچه در همین راستا اقداماتی نظیر افزایش رایزنهای تجاری از ۵نفر به ۱۲ رایزن صورت گرفته است که البته هدف ما ارتقای این رقم به ۳۰ رایزن در حوزه توسعه تجارت است.