رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: عملکرد ۱۰ ماهه قانون بودجه امسال و پیش بینی منابع و مصارف آن تا پایان سال حاکی از آن است که منابع عمومی بودجه حدود ۹۵.۵ درصد نسبت به مصوبه مجلس و ۹۷ درصد نسبت به لایحه دولت محقق شده است.
به گزارش اگزیمنیوز، مسعود میرکاظمی در نشست علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملکرد منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه ها با محوریت تبصره(۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور افزود: در بودجه گاهی برداشت های دقیقی نمی شود؛ زمانی که می گویم در بودجه عمومی کمترین کسری را داریم و در تبصره ۱۴ کسری داریم برخی از رسانه ها اشتباه می کنند و می گویند در بودجه جاری کسری داریم.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما باید در لایحه بودجه منابع را واقعی ببینیم مصارف که به طور طبیعی اتفاق میافتد، اما اگر منابع واقعی دیده شود و کمترین مغایرت بین منابع و مصارف در بودجه وجود داشته باشد دولت نیز کمترین دستاندازی را به سایر منابع از جمله بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی خواهد داشت.
میر کاظمی اضافه کرد: در بودجه سال جاری یکهزار و ۳۹۴ هزار میلیارد تومان منابع عمومی دیده شده بود که در ۱۰ ماهه امسال یکهزار و ۱۶۹ میلیارد تومان آن تحقق یافته و پیش بینی میشود تا پایان امسال این رقم به یکهزار و ۳۳۲ میلیارد تومان برسد که در این صورت میزان تحقق منابع بودجه عمومی به ۹۵.۵ درصد برسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: اگر مجلس شورای اسلامی و دولت منابع و مصارف را واقعی ببینند و کمترین مغایرت بین منابع و مصارف باشد، در نهایت هزینه کمتری به مردم تحمیل میشود.
میرکاظمی با اشاره به اجرای طرح رتبه بندی معلمان گفت: امسال اقداماتی از جمله رتبهبندی معلمان، پرداخت پاداش بازنشستگان و ترمیم حقوقها و پرداخت حقوق پرستاران انجام شد و دولت در این زمینه از تنخواه بانک مرکزی برای این موارد و مصارف کشور استفاده نکرد.
وی اضافه کرد: براساس تبصره ۱۴ قانون بودجه، در ۱۰ ماهه امسال باید ۵۳۳ هزار میلیارد تومان درآمد از محل این تبصره وصول میشد، اما در عمل ۳۷۷ هزار میلیارد تومان به دست آمد که با لایحه دولت ۹۶ درصد و با قانون بودجه ۷۱ درصد تطابق داشته است.
معاون رئیس جمهور متذکر شد، فروش داخلی فرآوردههای نفتی و گاز افزایش داشته و از سوی دیگر مصرف داخلی نیز افزایش پیدا کرده و به دنبال آن صادرات کاهش یافته که این یک نقطه ضعف است؛ منابع حاصل از فروش داخلی گاز ۸۵ درصد تحقق پیدا کرده منابع حاصل از صادرات اتان، ال پی جی و گوگرد ۷۰ درصد تحقق پیدا کرده که بخشی از آن معوقات و مطالبات پتروشیمیها است.
میرکاظمی با یادآوری اینکه درآمدهای پیش بینی شده در تبصره ۱۴ قانون بودجه در ۱۰ ماهه امسال در عمل ۳۷۱ هزار میلیارد تومان بوده است، افزود: این معناست که درآمدهای پیشبینی شده در این تبصره ۷۰ درصد عملکرد داشته و ۳۰ درصد از آن تحقق پیدا نکرده است.
وی ادامه داد: پیشبینی ما این است که درآمدها از این تبصره تا پایان سال به ۵۱۳ هزار میلیارد تومان برسد که حدود ۸۱ درصد تحقق را نشان میدهد.
وی درباره درآمدهای تحقق نیافته این تبصره نیز با بیان اینکه این رقم ۲۵۵.۶ هزار میلیارد تومان برآورد می شود، افزود: ۱۱۸ هزار میلیارد تومان آن به صادرات و ۱۲۲ هزار میلیارد تومان آن به حوزه گاز و سایر موارد باز میگردد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با یادآوری اینکه در بودجه امسال ۱۳۶ هزار میلیارد تومان بیشتر از آنچه که در بودجه پیش بینی شد یارانه دریافت کردیم، علت آن را افزایش قیمتهای جهانی بعد از تصویب بودجه دانست و گفت: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، کنترل قیمت دارو و افزایش قیمت روغن نیز از دیگر دلایلی بود که سبب شد ۲۳۳ هزار میلیارد تومان مصارف این تبصره افزایش پیدا کند.
میرکاظمی افزود: براساس بند ۴ تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال تا زمانی که منابع پیشبینی شده برای پرداخت یارانه نقدی، یارانه دارو، یارانه نان و یارانه کمیته امداد و بهزیستی و بیمه سلامت ۱۰۰ درصد تحقق پیدا نکند، دولت این حق را ندارد به سایر ردیفهای تبصره ۱۴ منابعی را پرداخت کند؛ ما نیز همین کار را نیز انجام دادیم و به همین دلیل است که پرداختها در برخی حوزههای فرهنگی و اجتماعی و اشتغال به تعویق افتاده و نمایندگان میپرسند که چرا تخصیص پیدا نکرده است.
وی اظهار داشت: درخواست کرده ایم که ۶۰ هزار میلیارد تومان از بخشهای دیگر بودجه به تبصره ۱۴ منتقل شود تا بتوانیم در دو ماهه پایانی سال بخشی از تعهدات عقب افتاده را محقق کنیم. خوشبختانه تا به امروز نیز بدون هیچ تاخیری یارانهها پرداخت شده است و دولت در این زمینه مشکلی ندارد.
- خاندوزی: افزایش سقف وام بانکی در شورای هماهنگی بانکهای دولتی پیگیری میشود
- بورس سال جدید را با چراغ سبز شروع کرد
- آغار ثبت نام برای خودروهای داخلی از دوشنبه
- قیمت جهانی نفت امروز ۵ فروردین ۱۴۰۲ /برنت ۷۴ دلار و ۹۹ سنت شد
- قیمت جهانی طلا امروز ۵ فروردین ۱۴۰۲
- تراز تجاری منفی با وجود رشد ۱۲ درصدی صادرات /زور صادرات به واردات نرسید
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۵ فروردین ۱۴۰۲ /دلار طلا را صعودی میکند؟
- پیش بینی نقدینگی و تورم در سال ۱۴۰۲ /سه سناریو پیش روی اقتصاد ایران چیست؟
- انفجار قیمتی در هزینههای تولید/ سال ۱۴۰۲ بازار خودرو از تورم جلو خواهد زد؟
- کدام بازار ایران بیشترین بازدهی را در سال ۱۴۰۱ داشت؟
- ثبت نام خودرو بدون قرعه کشی تمدید شد
- طلا بالا رفت؛ دلار پایین آمد
- خاندوزی: افزایش سقف وام بانکی در شورای هماهنگی بانکهای دولتی پیگیری میشود
- بورس سال جدید را با چراغ سبز شروع کرد
- آغار ثبت نام برای خودروهای داخلی از دوشنبه
- افزایش قیمت خودرو در بازار /وضعیت نگران کننده است
- قیمت جهانی نفت امروز ۵ فروردین ۱۴۰۲ /برنت ۷۴ دلار و ۹۹ سنت شد
- قیمت جهانی طلا امروز ۵ فروردین ۱۴۰۲
- تراز تجاری منفی با وجود رشد ۱۲ درصدی صادرات /زور صادرات به واردات نرسید
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۵ فروردین ۱۴۰۲ /دلار طلا را صعودی میکند؟
- تکمیل نود و نهمین حلقه چاه نفت در آخرین ساعات سال ۱۴۰۱
- عضو هیات مدیره بانک کارآفرین تاکید کرد: سال ۱۴۰۲، سال تحقق بیشتر اهداف بانک
- نخستین محموله صادراتی ایران خودرو به ونزوئلا رسید
- مشارکت سایپا و ایران خودرو برای ارائه خدمات امدادی در سراسر کشور
- اسامی شعب کشیک بانک شهر در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ اعلام شد
- بخشنامه جدید بانک مرکزی درباره وام ازدواج و فرزند آوری
- وکالتی کردن غیر حضوری حساب ها در پست بانک
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ / بازار فلز زرد انتظاری شد؟
- امکان دریافت صورتحساب پیشرفته کارت در همراهبانک رسالت
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ /اثر تقاضا بر روند قیمت در بازار فلز زرد خنثی شد؟
- انتقال پول لحظه ای با همراه بام ملی
- جدیدترین قیمت انواع سکه و طلا /جدول قیمتها را ببینید
- قیمت طلا و سکه امروز ۱ فروردین ۱۴۰۲+جدول
- پشتیبانی ۲۴ساعته در مرکز امداد مشتریان بانک قرض الحسنه رسالت
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ /انس یا دلار؛ کدامیک طلا را بالا کشید؟
- معرفی سایت های معتبر اقتصادی جهان