از زمان آغاز تهاجم روسیه در ماه فوریه، در مجموع ۴ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۵۸۹ نفر اوکراین را ترک کرده اند.
نمایندگان سازمان ملل متحد اعلام کردند از زمان آغاز تهاجم روسیه در ماه فوریه به اوکراین، در مجموع ۴ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۵۸۹ نفر اوکراین را ترک کرده اند.
به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل روز سه شنبه نشستی را با موضوع “حفظ صلح و امنیت اوکراین” برگزار کرد که نمایندگان آژانس پناهندگان سازمان ملل، از تجربیات نزدیک به ۵ میلیون نفری که مجبور به ترک خانههای خود در اوکراین شده اند، گفتند.
بر اساس گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل که در این جلسه شورای امنیت ارائه شد، از زمان آغاز تهاجم روسیه در ماه فوریه، در مجموع ۴ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۵۸۹ نفر اوکراین را ترک کرده اند.
لهستان بیش از ۲.۸ میلیون پناهنده اوکراینی را پذیرفته است و این کشور پذیرای بیشترین پناهنده اوکراینی است.
“کلی کلمنتز” معاون کمیساریای عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل در اظهارات خود خواستار همبستگی همه کشورها برای حمایت از پناهندگان اوکراینی شد.
“آنتونیو ویتورینو” مدیر کل دفتر مهاجرت سازمان ملل نیز با اشاره به نگرانیهای خود در مورد امنیت پناهندگان گفت که بیش از ۱۲ میلیون نفر به دلیل جنگ در اوکراین آواره شده اند.
ویتورینو همچنین خواستار پایان تبعیض علیه پناهندگان در مرزهای کشورهای مختلف شد.
او گفت که تبعیض بر اساس نژاد، قومیت، ملیت یا وضعیت مهاجرت پذیرفته نیست.
وی از کشورها خواست از حفاظت و کمک بدون تبعیض به پناهجویان در گذرگاههای مرزی اطمینان حاصل کنند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار برقراری آتش بس چهار روزه در اوکراین همزمان با “هفته مقدس” مسیحیان ارتدوکس شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را “عملیات ویژه” خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.