هیات دولت ایران در واکنش به شعار موتورسواران در اصفهان علیه رئیسجمهوری، در بیانیهای به توهینکنندگان به دولت و رئیسجمهوری هشدار داد که در این سالهای تحریم و ایام جنگ اقتصادی «صبورانه سکوت کرده» و «روایت تحریم» را نگفته است اما «هر صبری پایانی دارد.»
در حالی که هجمهها به دولت در سال آخر فعالیتش بیشتر شده است، صدور بیانیه از سوی هیات دولت در قامت یک نهاد حقوقی در واکنش به این هجمهها بیسابقه محسوب میشود.
پیش از این حسن روحانی، در جایگاه رئیس دولت و برخی از نزدیکانش همچون محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری و علی ربیعی، سخنگوی دولت، بار دفاع از دولت را به دوش میکشیدند.
اخیرا نیز محسن آرمین، فعال سیاسی اصلاحطلب، از بیتوجهی مقامهای بلندپایه دولت به اقدامات تخریبی و واکنش نشان ندادن در این زمینه انتقاد کرده است. او در مصاحبه اختصاصی با روزنامه شرق که در تاریخ ۲۰ بهمن ماه امسال به چاپ رسید، برخی از دولتمردان را «مدیرانی ضعیف، مصلحتاندیش و محافظهکار که نهتنها برای دفاع از دولت در برابر موج حملات سهمگین و سازمانیافته مایه نمیگذارند، بلکه حتی مسئولیت اعمال خود را نیز نمیپذیرند» توصیف کرد و افزود: «نمونهاش وزیر بهداشت و درمان که ظاهرا هیچ تعهدی نسبت به دولت ندارد و وزیر روحانی نیست.
در این چهار سال کمتر سراغ دارید که یک وزیر به دفاع از دولت در برابر تهاجمات ناجوانمردانه افراطیون سینه سپر کند و وارد گود شود. بار دفاع از دولت در برابر تبلیغات و اقدامات مخرب افراطیون علیه آن، تماما بر دوش خود روحانی و تا حدودی، آنهم اخیرا، سخنگوی دولت است.»
آخرین نمونه از فعالیتهای تخریبی علیه دولت در جریان رژه موتورسواران به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در اصفهان رخ داد.
در تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شد گروهی از موتورسوران دیده می شدند که با حمل پرچم ایران و حزب الله لبنان در حالی که بلندگو شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» پخش میکرد موتورسواران در جواب «مرگ بر روحانی» سر میدادند.
هیات دولت جمعه شب به این توهین علنی به دولت مستقر واکنش نشان داده و بیانیهای صادر کرده است. بر اساس گزارش سایت اطلاعرسانی دولت در این بیانیه سه بندی آمده است:
«۱- ایران ما در چهل و دومین یادمان پیروزی بزرگ بهمن ۵۷، در آستانه فتح و پیروزی دیگری است؛ پیروزی سترگی که سودای فروپاشی و تسلیم ایران را ناکام گذاشت و «استقلال» و «تابآوری» وطن را به رخ کشید. دولت جمهوری اسلامی ایران عمیقاً باور دارد که بدون ایستادگی شهروندان با تمام رنجها و تلخیهای ناگزیر این سه سال جنگ تحمیلی اقصادی، سرافرازی در آزمون دوباره استقلال، حتی برای یک لحظه ممکن نمیشد و به همین سبب، دولت دوازدهم به احترام شهروندانی که قهرمانان راستین این شکستناپذیریاند، سر فرود میآورد و در برابر فداکاری و روح بلند این ملت دلاور، تعظیم میکند.
۲- انکار خصم در این سه سال و تطهیر مستمر تحریمکنندگان در سالهای جنگ اقتصادی، ننگی پاک ناشدنی است. اگر قرار بر این است که با فحاشی از تریبونها و مجال دادن آشکار به هتاکان، صورت مسأله برای منافع زودگذر و تبلیغات چندماهه تغییر کند؛ اگر قرار است، دولت دوران جنگ، ناکارآمد قلمداد شود و بانیان ضدایرانی فشار و تحریم، تطهیر شوند؛ دولت دوازدهم هم با قاطعیت اعلام میکند که اجازه نخواهد داد روایتهای مجعول و فرصتطلبیهای مبتنی بر دروغ، قضاوت عمومی را متاثر سازد.
نمیتوان اجازه داد جای قربانی و جلاد عوض شود. دولت در این دوران سخت شرایط بسیار دشواری داشته چراکه با تعهد به منافع ملی، فرصت روایت تحریم را از خود دریغ کرده و ناچار در غوغای کارگزاران تحریم و هیاهوی کاسبان سیاسی و اقتصادیاش، سکوت کرده است اما همه میدانند که هر صبری، پایانی دارد. دولت انتخاب کرد که خود در ایام جنگ اقتصادی، صبورانه سکوت کند اما اجازه نمیدهد که «حقیقت» قربانی شود.
۳- هیأت دولت نسبت به ایجاد چندپارگی و نفرتپراکنی در زمانی که کشور نیازمند انسجام برای تامین منافع ملت ایران است، قاطعانه هشدار میدهد و اعلام میدارد که تقدم منافع جناحی بر منافع ملی در بزنگاه کنونی، دستاوردهای صبر راهبردی ایران را در خطر قرار میدهد. هیأت دولت، رویداد نفرتبرانگیر هتاکی به رییسجمهور را نقض مکرر توصیههای مقام معظم رهبری و سرپیچی از قانون و حرکتی به نفع بیگانه میداند و پیگیری اتفاقات اخیر را تلاشی برای اعاده حق، نه فقط برای دولت که برای نظام و ملت تلقی میکند.»
در رویداد دیگری متربط با این اتفاق، علی اصفهانی، دادستان انقلاب اصفهان اعلام کرده که دستور شناسایی «عاملان و محرکان توهین» صادر شده است. او گفته است با قانونشکنان «برخورد قاطع» خواهد شد.
این توهین ها در حالی است که رهبر انقلاب آبان امسال با تاکید بر تفاوت هتک حرمت و انتقاد، فرموده بودند هتک حرمت مسئولان حرمت بیشتری دارد.