کد خبر: 30030187650
راه و مسکنروزنامه

فرصت نوسازی ۱۱۸هزار مسکن روستایی از دست رفت

درحالی شورای عالی مسکن آبان‌ ۱۴۰۰ وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی را تصویب کرد که طی ۷ ماه اخیر به دلیل مخالفت سازمان برنامه و بودجه این مصوبه اجرایی نشده است.

به گزارش تسنیم، یک روز پیش از سالروز تاریخی فرمان حضرت امام (ره) در رابطه با تاسیس حساب ۱۰۰ امام و متعاقب آن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یعنی ۲۰ فروردین امسال، اکبر نیکزاد رئیس این بنیاد از مخالفت سازمان برنامه و بودجه با پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی خبر داد.

وی گفته بود:‌ بنیاد مسکن از روز اول تاسیس تا امروز ظرفیت بسیار خوبی برای خدمت به مردم عزیز ایران بوده است. بنیاد با همه دولت‌ها در ادوار مختلف همکاری خوبی داشته و دولت‌ها هم از ظرفیت این نهاد بهره‌مند شده‌اند.

وی با بیان این‌که همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای طرح هادی مصوب هستند، افزود: اگر طرح هادی مصوب نبود در هر روستایی که کاری قرار بود انجام شود، خلاء نبود نقشه احساس می‌شد. امروز می‌بینیم در روستاهای کشور سردرگمی نداریم.

وی تصریح کرد: افق طرح هادی ۱۰ ساله است؛ به عبارت دیگر باید پس از ۱۰ سال طرح هادی را بازنگری کنیم. در این رابطه باید سالانه طرح هادی ۴۰۰۰ روستا بازنگری شود. سال گذشته بازنگری طرح هادی ۴۳۰۰ در دستور کار قرار داشت.

وی با یادآوری این‌که سال ۸۴ فقط  ۷ درصد خانه‌های روستایی در کشور نوساز بود،‌ ادامه داد: این در حالی است که سال ۱۴۰۰ این رقم به حدود ۵۰ درصد رسیده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان این‌که ۲۵ آبان سال ۱۴۰۰ در شورای عالی مسکن با حضور رئیس‌جمهوری مصوب شد وام مسکن روستایی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد،‌ گفت: سود این وام ۵ درصد و زمان بازپرداخت آن ۲۰ ساله است. اما سازمان برنامه و بودجه مقابل این مصوبه ایستاده است با وجود این‌که حدود یک زونکن نامه زده‌ایم حتی با رئیس‌جمهوری هم مکاتبه‌ کرده‌ایم و با وجود دستور اکید آیت‌الله رئیسی این وام پرداخت نمی‌شود.

نیکزاد با تاکید بر این‌که ۴۰ هزار روستا ۴۰ هزار دژ مستحکم ایران است و به برکت این روستاها امنیت پایداری است که داریم، اضافه کرد: سازمان برنامه و  بودجه می‌گوید این وام تورم زاست، اگر نوسازی مسکن روستایی نبود الان با زلزله‌های ۵ و ۶ ریشتری آمار خسارت‌ها این نبود. ترک فعل اگر موجب ضرر و زیان با مردم شود، مسئولان باید پاسخگو باشند. عزیزانی که همراهی نمی‌کنند اگر زلزله‌ای بیاید باید پاسخگو باشند.

وی یادآور شد: سال گذشته پرداخت تسهیلات بازسازی ابتدا با ۱۸درصد ابلاغ شد که بعد از نهیب رئیس‌جمهوری بانک مرکزی و سازمان برنامه جمع‌وجور کردند و سود را به ۵ درصد کاهش دادند و بلاعوض شهری و روستایی با تاکید آیت‌الله رئیسی پرداخت شد.

وی همچنین با بیان این‌که در زمان حاضر ۱۴ نقطه کشور ستاد بازسازی بنیاد مسکن مستقر شده است،‌ گفت: در ۸ نقطه زلزله‌زده و ۶ نقطه سیل‌زده ستاد بازسازی بنیاد مستقر شده و مشغول به فعالیت است.

وی با بیان این‌که به همه روسای جمهوری به جز بنی‌صدر ارادت داشته‌ایم، افزود: رئیس‌جمهوری هم خیلی تلاش می‌کند. درباره جلسه شورای عالی مسکن می‌گوییم اگر رئیس‌جمهور سرش شلوغ است آنرا با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار کنند. ما می خواهیم مصوبه ۲۵ آبان‌ سال گذشته در خصوص وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی اجرایی شود.

رئیس بنیاد مسکن گفت: به دلیل عدم همراهی سازمان برنامه و بودجه روزانه ۵۵۰ واحد مسکن روستایی در کشور ساخته نمی‌شود و عواقب این هم خطرناک خواهد بود.

پس از این اظهارنظر صریح، انتظار می‌رفت سازمان برنامه و بودجه با پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی موافقت می‌کرد، اما این اتفاق نیفتاد.

پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی از اول تیر

سه‌شنبه گذشته رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفته بود: برنامه افزایش وام نوسازی و بهسازی مسکن روستایی که به دلیل برخی مخالفت‌ها در دولت به تعویق افتاده بود، به دستور رئیس جمهوری و تاکید رئیس دفتر وی به دستگاه‌های مسئول اجرایی شده و حداکثر از اول تیر پرداخت وام‌های جدید آغاز می‌شود.

نیکزاد افزود: رئیس جمهوری در نشست اخیر خود با مسئولان سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی دستور داد تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی نوسازی و بهسازی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد و با تضامین سفته زنجیره‌ای سه نفره هرچه سریع‌تر پراخت شود که سازمان برنامه و بودجه نیز موافقت کرد.

وی بیان کرد: احتمالا تا پایان هفته جاری دستورالعمل پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به بانک‌ها ابلاغ می‌شود.

۷ ماه و۵ روز از تصویب پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی در شورای عالی مسکن می‌گذرد، اگر این وام همان زمان پرداخت می‌شد امروز حدود ۱۸۸ هزار خانه روستایی نوسازی و بهسازی می‌شد. حال باید دید از چهارشنبه هفته جاری (اول تیر) وام مذکور به روستاییان پرداخت می‌شود یا خیر؟

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا