کد خبر: 16050040902
اقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالیبانک و بیمهروزنامه

موافقت بانک مرکزی با عرضه اموال مازاد بانک‌ها در بورس کالا

مدیرعامل بورس کالا در نامه‌ای به مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی از موافقت بانک مرکزی بر استفاده از سازوکار بورس کالا در فروش املاک و مستغلات مازاد بانک‌ها خبر داد.

به گزارش «کالاخبر»، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در نامه‌ای به مدیران عامل ۲۷ بانک دولتی و خصوصی و با یادآوری موافقت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و همچنین توصیه پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر استفاده از سازوکار بورس کالا در فروش املاک و مستغلات مازاد بانک‌ها، آمادگی کامل این بورس از نظر زیرساخت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و مقرراتی را برای میزبانی از عرضه املاک مازاد بانک‌ها اعلام کرد.

نامه رئیس سازمان بورس به رئیس دفتر رئیس‌جمهوری

۱۸ اسفند ماه سال گذشته، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه‌ای به محمود واعظی، رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری با بیان حمایت ریاست‌جمهوری از تداوم عرضه اراضی و املاک نهادهای دولتی در بورس کالا طی ارسال نامه‌ای در تاریخ ۲۵ بهمن سال ۹۹، آمادگی بورس کالا برای میزبانی از عرضه املاک و مستغلات نهادهای مختلف دولتی و خصوصی را اعلام کرد.

نامه رئیس پژوهشکده پولی و بانکی به دفتر رئیس‌جمهوری

هفتم اردیبهشت سال جاری نیز شاپور محمدی، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در نامه‌ای به امیر باقری، معاون پایش و سیاست‌های اقتصادی معاونت اقتصادی رئیس‌جمهوری با برشمردن مزایای عرضه املاک و مستغلات مازاد نهادهای دولتی در بورس کالای ایران، فروش این املاک از مسیر بورس را توصیه کرد.

در قسمتی از این نامه بیان شد که عرضه املاک و مستغلات مازاد نهادهای دولتی در بورس کالای ایران به دلیل افزایش شفافیت و امکان رصد، موجب افزایش کارایی قیمتی در بخش املاک و مستغلات خواهد شد.

همچنین شاپور محمدی در این نامه آورده بود، نه‌تنها بخشی از کسری بودجه احتمالی دولت از این طریق قابل تامین است و فشار بر بازارهای مالی جهت تامین کسری کاهش می‌یابد بلکه به دلیل امکان جذب نقدینگی مازاد در جامعه و سیاست پولی خنثی‌ساز، فروش املاک و مستغلات مازاد توصیه می‌شود.

چراغ سبز اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی

پس از ارسال نامه‌های رئیس سازمان بورس و رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، این اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی بود که حمایت خود را از عرضه و واگذاری اموال مازاد بانک‌ها و موسسات اعتیاری غیر بانکی در بورس کالا را در قالب نامه‌ای اعلام کند.

نامه مدیرعامل بورس کالا به مدیران عامل ۲۷ بانک

به این ترتیب به دنبال پیگیری‌های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، توصیه رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و اعلام موافقت اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در تاریخ ۶ مرداد جاری نامه‌ای با موضوع «بهره‌گیری از سازوکار بورس کالای ایران جهت واگذاری اموال مازاد بانک‌ها با توجه به به اعلام حمایت قانونی نهادهای ناظر» را به مدیران عامل بانک‌ها دولتی و خصوصی ارسال کرد و آمادگی بورس کالا برای عرضه اموال غیر منقول مازاد بانک‌ها را اعلام کرد.

در قسمتی از نامه سلطانی‌نژاد آمده است:

عطف به نامه شماره ۱۱۲۱۳۱/۰۰ مورخ ۱۶ تیر ۱۴۰۰ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با موضوع موافقت با استفاده از سازوکار حراج طبق دستورالعمل بازار فرعی بورس کالای ایران و همچنین نامه شماره ۸۲/۴۰۰۰۲ مورخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر توصیه بر استفاده از سازوکار بورس کالا برای فروش املاک و مستغلات مازاد، به استحضار می‌رساند بورس کالای ایران به عنوان بزرگترین بازار متشکل کالایی کشور در راستای اجرای بند ۱۹سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص افزایش شفافیت و سلامت در اقتصاد و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا، فعالیت‌های شایان قابل توجهی را داشته است.

کلیه عرضه کنندگان از پرداخت کارمزد پذیرش معاف هستند

سلطانی نژاد در این نامه تصریح کرده است براساس قوانین موجود در کشور از جمله ماده ۱۷ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، بند ج ماده ۳۶ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و نیز براساس بند الف تبصره یک ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، مزایای قانونی متعددی برای عرضه املاک و مستغلات مازاد از طریق سازوکار بورس کالا در نظر گرفته شده است.

به عنوان نمونه با هدف تسهیل در فرآیند عرضه املاک و مستغلات در بازار فرعی بورس کالا، کلیه عرضه کنندگان از پرداخت کارمزد پذیرش معاف هستند و تا پس از برگزاری حراج و انجام قطعی معامله، هزینه‌ای به فروشندگان تحمیل نخواهد شد.

او در خاتمه از مدیران عامل بانک های مربوطه دعوت کرد در صورت تمایل و صلاحدید به عرضه اموال غیر منقول مازاد خود از طریق بورس کالای ایران اقدام کنند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا