وزیر بهداشت: تجهیزات پزشکی فناورانه تولید داخل با ارز نیمایی قیمتگذاری میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که دیروز دستور دادم، قیمت تجهیزات فناورانهای که در شرکتهای دانشبنیان تولید میشود با ارز نیمایی تعیین شود تا این شرکتها تقویت شوند.
سعید نمکی، در دوازهمین مراسم پویش راه سلامت در مراسم رونمایی از ۹ پروژه پژوهشی و فناورانه وزارت بهداشت از مجموع ۱۴۰۰ پروژه ره سلامت که قرار است تا اردیبهشت سال آینده افتتاح شود، افزود: با توجه به تولیدات بسیار با ارزش فناورانه پزشکی در شرکتهای دانشبنیان، دیروز دستور دادم، قیمت تجهیزات فناورانهای که در این شرکتها تولید میشود با ارز نیمایی تعیین شود تا این شرکتها تقویت شوند، همچنین دستور دادم دانشگاههای علوم پزشکی محصولاتی را که در شرکتهای دانشبنیان تولید میشود از این شرکتها خریداری کنند و دیگر از منابع خارجی خرید نکنند، حتی اگر قیمت محصولات خارجی ارزانتر باشد.
وزیر بهداشت گفت: یکی از دغدغههای من قبل از ورود ویروس به کشور تامین تجهیزات ضدعفونیکننده و داروهای مورد نیاز بود. در این شرایط شرکتهای تولیدکننده به کمک وزارت بهداشت آمدند یکی از کمکهای این شرکتها تولید داروهایی مثل رمدسیویر بود و گر چه هنوز در دنیا این داروها به عنوان داروی درمان کرونا تایید نشدهاند اما هر چقدر کم اثر هم باشند نباید مردم ایران از این امکان محروم نشوند.
وی درباره تولید داروی رمدسیویر گفت: هشت شرکت دارویی پروانه تولید رمدسیویر را گرفتهاند و به سازمان غذا و دارو دستور دادم صدور پروانه و ورود تولیدات این شرکتها را به بازار تسریع کنند و امروز یکی از کشورهایی هستیم برای این دارو هرگز مشکلی نخواهیم داشت.
نمکی: اولین وزیری هستم که جلوی واردات تولید مشابه داخل را گرفتم
نمکی گفت: اولین وزیری هستم که گر چه برخی کتمان میکنند، روز اول که پشت میز نشستم دستور دادم اگر دارویی مشابه داخلی دارد واردات آن ممنوع است. قبل از من هرگز با این حدت و شدت این کار انجام شد گر چه ترکشهایی خوردیم چه تجهیزات پزشکی چه دارو اگر تولیدکننده داخل دارد و کیفیت دارد تا زمانی که من پشت میز وزارت بهداشت هستم اجازه واردات آن را نمیدهم در مورد قیمت و پوشش بیمهای هم از تولیدات داخلی حمایت میکنم.
وزیر بهداشت ادامه داد: تنها راه توسعه کشور توجه به پژوهش و تحقیقات است در زمان دولت تدبیر و امید پنج هزار شرکت دانشبنیان در کشور مستقر که ۱۵۰۰ شرکت ان در د انشگاههای علوم پزشکی بودند و من در زمانی که معاون سازمان برنامه بودم بودجه این شرکتها را افزایش دادم.
راه برون رفت از مشکلات درازکردن دست و پا جلوی آمریکا نیست
وی گفت: اگر بر دانش و دانشمند داخل تکیه کنیم از این شرایط سخت بیرون میرویم و اگر دست و پا به سمت بیگانگان دراز کنیم هرگز این از شرایط سخت بیرون نمیرویم.
وی افزود: راه برون رفت کشور از بحرانها درازکردن دست و پا به سمت آمریکا نیست، در بیرون مرزها پیام دلخوش کنندهای دریافت نمیکنیم، بزرگترین نقطه قوت ما تکیه بر توان و داشتههای داخل کشور است.
نمکی گفت: من از روزهای نخست درگیری کرونا در چین تمام ذهن و روح و تمام وجودم درگیر این طوفان بود که قرار است برسد. اما همان زمان و قبل از اینکه بیماری به کشور بیاید برای تولید تست پیسیآر در دو مرکز یکی انستیتوپاستور و دیگری دانشگاه تهران اقدام کردیم و مرکز تولید کیت را راه انداختیم. شرکتهای دانش بنیان با حمایت وزارت بهداشت سواپهای نمونهبرداری را در کمتر از دو ماه ساختند.
وی افزود: در زمان شروع کرونا در ایران به شدت با کمبود مواد ضدعفونیکننده و ماسک روبهرو بودیم اما در کمتر از ۵۰ روز شرکتهای دانشبنیان هم ساختند و هم قدرت صادرات پیدا کردند، این افتخار بزرگی است.
وزر بهداشت افزود: به محض اینکه فهمیدیم دارویی ممکن است موثر باشد شرکتهای دانشبنیان ساخت آن را شروع کردند و با قیمت یک صدم آنچه از بیرون با منت میدادند یا نمیدادند، در کشور تولید کردند. آمریکاییها بر خلاف آنچه میگویند دارو تحریم نیست عمل کردند و دنیا را فریب دادند.
نمکی گفت: اگر کشوری میخواهد در امر توسعه قدم بردارد تاثیرگذارترین عامل آن پژوهش است. در خیلی کشورها از جمله ایران اندیشه جستوجوگرانه را فقط در دانشگاهها میبینیم اگر قرار باشد پژوهش نهادینه شود باید روحیه پژوهشگرانه را در کودکان و از مدرسه تقویت کنیم.
در این مراسم از پروژه تولید داروی رمدسیویر در یک شرکت دارویی در ساوه، تولید دستگاه سونوگرافی و داروی توسیلیزوماب در کرج، تولید سوابهای نمونهبرداری در شهرکرد، تولید الکتروکاردیوگراف ۱۲ و لولههای خونگیری بدن خلا و سانتریفیوژهای رومیزی در اصفهان، تولید ماده موثره داروی دولوکستین در کرمانشاه، تولید رزینهای کروماتوگرافی در تبریز و تولید دستگاه لاپاراسکوپی در شیراز است.